Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong UTHM Banyak Jawatan Menarik Ditawarkan 2023

Jawatan Kosong UTHM Banyak Jawatan Menarik Ditawarkan 2023
Jawatan Kosong UTHM

Jawatan Kosong UTHM Banyak Jawatan Menarik Ditawarkan 2023. Makluman jawatan terbaru di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia(UTHM) baru sahaja mereka telah membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia. Untuk makluman semua, pihak UTHM merupakan sebuah Universiti Awam yang telah bertapak di Malaysia selama bertahun-tahun sehingga sekarang.

UTHM merupakan Universiti yang terletak di Johor. Ia juga merupakan sebuah Universiti yang terkenal dengan melahirkan banyak pakar-pakar kejuruteraan di Malaysia. Sumbangan pihak Universiti juga banyak yang diberikan kepada Malaysia.

Universiti ini yang berasaskan nama tokoh pemimpin negara, Tun Hussein Onn mempunyai perancangan masa hadapan untuk membangunkan satu pendidikan Malaysia kearah lebih maju dan berdaya saing.

Bagi para pemohon yang berminat untuk menjadi sebahagian daripada pihak UTHM, anda boleh ikuti maklumat jawatan kosong dibawah.

dream job 4453054 640 2
Jawatan Kosong UTHM

Jawatan Kosong UTHM Banyak Jawatan Menarik Ditawarkan 2023

Untuk info dan makluman yang dikongsikan anda akan mengetahui mengenai beberapa perkara yang akan diberitahu seperti mana dibawah mengenai beberapa jawatan kosong yang telah ditawarkan serta beberapa maklumat penting

 • Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Di UTHM?
 • Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?
 • Berapakah Gaji Dan Faedah Yang Telah Ditawarkan?
 • Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan
 • Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di UTHM Tahun 2023

Perhatian, segala maklumat dan info yang dikongsikan Adalah berdasarkan sumber rasmi dari majikan sendiri. Sekiranya terdapat sebarang perubahan bagi maklumat tersebut ia adalah perkara di luar kawalan dan bagi pihak kami akan perbetulkan secepat yang mungkin.

Info Dan Maklumat Jawatan Kosong Yang Pelbagai Ditawarkan UTHM

Untuk pengetahuan semua bagi permohonan jawatan kerajaan di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) dialukan memohon dan mempelawa buat Warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk mengisi kekosongan jawatan Tetap/kontrak seperti berikut.

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Di UTHM?

Permohonan untuk jawatan kosong di UTHM kini telah dibuka. Para pemohon, anda diminta untuk meneliti dahulu maklumat jawatan kosong sebelum membuat permohonan.Anda juga boleh membuat permohonan berdasarkan kelayakan anda dengan minima PMR,SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

Jawatan :

 1. Juruukur Bahan Gred J41
 2. Pegawai Tadbir (Bidang Pemasaran) Gred N41
 3. Pustakawan Gred S41
 4. Pegawai Perubatan Gred UD43-53
 5. Pen. Pegawai Teknologi Maklumat Gred FA29
 6. Penolong Jurutera Gred JA29
 7. Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 8. Penolong Pegawai Perubatan Gred U29
 9. Pembantu Tadbir (P/O) Gred N19
 10. Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11
 • Sektor : Kerajaan
 • Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak
 • Lokasi: Johor

Segala jawatan kosong dan permohonan jawatan kosong adalah berdasarkan maklumat terma dan syarat daripada pihak UTHM. Permohonan juga berdasarka syarat-syarat yang ditetapkan.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman semua, tempoh permohonan dibuka sekarang dan permohonan ditutup pada 26 Januari 2023 (Khamis) sebelum jam 3.00 petang. Jawatan kosong boleh dibuat permohonan segera dan secara atas talian. Untuk membuat permohonan anda boleh merujuk maklumat dibawah berserta iklan.

Berapakah Gaji Dan Faedah Yang Telah Ditawarkan?

Untuk makluman semua para pemohon, gaji yang telah ditawarkan oleh UTHM adalah seperti berikut:

 • Gaji : RM 1,204.00 – RM 9,643.00
 • Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : RM 80.00 – RM 225.00
 • Kelulusan Minimum : Ijazah/Diploma/SPM/STPM/Kelayakan Professional yang diiktiraf

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan

Untuk rakyat Malaysia yang rasa berminat untuk membuat permohonan, anda terlebih dahulu disarankan supaya merujuk syarat umum permohonan jawatan kosong. Berikut adalah merupakan syarat permohonan jawatan kosong:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Mestilah berumur 18 tahun dan keatas
 3. Memiliki kelayakan minima PMR atau SPM.

Untuk mereka yang telah melepasi syarat umum permohonan jawatan kosong ini, anda boleh mendapatkan info lanjut berkenaan maklumat jawatan dan cara permohonan dibawah.

Permohonan jawatan kosong di UTHM bagi tahun 2023 boleh dibuat segera sebelum tarikh tutup 2 Oktober 2023. Permohonan juga hendaklah dibuat mengikut syarat kelayakan para pemohon.

Pemohon diminta untuk membuat permohonan segera untuk mengelakkan sebarang masalah berlaku. Bagi membuat permohonan pelbagai jawatan kosong di UTHM , anda perlu merujuk terlebih dahulu iklan jawatan , syarat permohonan dan cara permohonan dibawah:

“UTHM Jawatan Kosong Tahun 2023”

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan, anda diminta untuk merujuk cara permohonan jawatan kosong di UTHM bagi tahun 2023.

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di UTHM Tahun 2023

(a) Permohonan adalah secara atas talian (online) sepenuhnya. Sila patuhi arahan-arahan berkaitan. – Laman Jawatan UTHM

(b) Borang Permohonan serta salinan dokumen sokongan berkaitan jawatan yang dipohon TIDAK PERLU dikemukakan kepada pihak UTHM. Hanya calon yang dihubungi oleh pihak UTHM sahaja perlu mengemukakan dokumen sokongan berkaitan.

(c) Sebarang pertanyaan sila kemukakan secara e-mel kepada [email protected].

KETERANGAN AM

(a) Hanya calon yang berjaya di senarai pendek sahaja akan dihubungi bagi tujuan pemilihan/temu duga.

(b) Calon yang tidak dihubungi sehingga tamat tempoh sahlaku permohonan hendaklah beranggapan bahawa permohonan TIDAK BERJAYA.

(c) TEMPOH SAHLAKU permohonan adalah selama sembilan (9) bulan dari tarikh tutup permohonan yang telah ditetapkan.

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)

Mengenai UTHM

Untuk makluman para calon, anda juga disarankan supaya mengambil sedikit sebanyak maklumat mengenai UTHM agar semasa sesi temuduga seandainya ditanya soalan mengenai latarbelakang UTHM, ia akan dapat membantu anda semasa sesi temuduga supaya berjalan dengan lancar. Dan ia berkemungkinan merupakan bonus untuk anda.

Sejarah Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) bermula pada 16 September 1993 dengan penubuhan Pusat Latihan Staf Politeknik (PLSP), yang bertujuan melahirkan dan melatih tenaga pengajar yang berpengetahuan dan berkemahiran dalam pelbagai bidang kejuruteraan untuk ditempatkan di politeknik-politeknik seluruh negara.

Pada 12 April 1996, PLSP dijenamakan sebagai Institut Teknologi Tun Hussein Onn (ITTHO) dengan mengekalkan fungsinya untuk melatih tenaga pengajar di Politeknik seluruh Malaysia. Pada masa yang sama, ITTHO terus berkembang dengan peningkatan penawaran program akademik dan jumlah pengambilan pelajar.

Pada 27 September 2000, sejarah terpahat apabila ITTHO telah dinaiktaraf sebagai sebuah kolej universiti di bawah Akta 30 Akta Universiti dan Kolej Universiti 1971 (AUKU) dengan dikenali sebagai Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO).

Bermula 1 Februari 2007 KUiTTHO dijenamakan sekali lagi dengan nama Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) bagi meletakkan ia sebaris dengan universiti-universiti awam lain di negara ini.

Sejajar dengan tuntutan dan perkembangan semasa, pada 1 Januari 2011, UTHM telah melebarkan sayapnya dengan menubuhkan kampus cawangan di Hab Pendidikan Pagoh yang dikenali sebagai UTHM Kampus Cawangan Pagoh. Ia menempatkan tiga fakulti/pusat pengajian iaitu Fakulti Teknologi Kejuruteraan, Fakulti Sains Gunaan dan Teknologi serta Pusat Pengajian Diploma.

Permohonan Jawatan Kosong UTHM

Semoga para calon dengan permohonan Jawatan Kosong UTHM Banyak Jawatan Menarik Ditawarkan 2023 yang telah dibuka ini dapat membantu mereka yang mencari rezeki terutama yang sudah berkeluarga.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati