Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Selangor Effective Januari 2023

Terkini : Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Selangor, Mohon Sekarang!

Terkini: Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Selangor Mohon Sekarang Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua rakyat Malaysia, kini Majlis Perbandaran Selayang adalah sebuah pihak berkuasa kerajaan tempatan yang terletak di Negeri Selangor telah membuka pelbagai jawatan kosong yang sangat menarik untuk warganegara Malaysia merebut dan mengisi kekosongan jawatan kosong yang telah ditawarkan itu.

SPA amat mengalukan untuk warganegara Malaysia yang mempunyai ciri – ciri modal insan serta berilmu, mempunyai keyakinan, berintegriti, seorang yang kreatif, mempunyai inovasi, komited serta mempunyai kecemerlangan peribadi bagi mengisi kekosongan jawatan tersebut.Peluang keemasan dengan pelbagai jawatan yang ditawarkan, hendaklah direbut sebaik yang mungkin bagi anda yang mempunyai kelayakan dengan jawatan yang telah ditawarkan terutama mereka yang mempunyai sijil SPM, Ijazah dan selainnya.

Terkini: Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Selangor, Mohon Sekarang

Buat anda yang masih tercari-cari kerja kosong kerajaan terbaik untuk memohon, disinilah peluangnya untuk anda rebut jawatan kosong yang ditawarkan oleh Majlis Perbandaran Selayang ini, kerana MPS menawarkan serta menyediakan dengan pelbagai jawatan kosong yang begitu menarik termasuk dengan gaji yang lumayan untuk anda mengisinya. Oleh yang demikian itu, anda perlulah segera merebut peluang kerjaya ini dengan melihat terlebih dahulu syarat kelayakan dan cara membuat permohonan seperti yang ditunjukkan di bawah.

Apakah Itu Majlis Perbandaran Selayang?

Kebiasaan dalam sesi temuduga akan ditanya mengenai latar belakang sesuatu syarikat tersebut sebagai bonus tambahan untuk melihat samaada anda layak dan cakna dengan syarikat yang anda mahu berkhidmat. Oleh itu, sebagai langkah persediaan untuk anda, disinibkami sertakan sedikit latar belakang mengenai Majlis Perbandaran Selayang sekiranya anda direzekikan untuk sesi temuduga.

Majlis Perbandaran Selayang terletak di daerah Gombak yang merupakan pintu masuk ke Negeri Selangor di sebelah timur laut.Ia terletak bersempadan dengan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan Daerah Kuala Selangor (MDKS) di sebelah barat, Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) di sebelah utara dan Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) di sebelah barat daya.

Keseluruhan kawasan pentadbiran MPS ialah 545 kilometer persegi yang meliputi tiga  mukim iaitu Mukim Rawang (263 kilometer persegi), Mukim Batu (154 kilometer persegi) dan Mukim Setapak (128 kilometer persegi).

Penduduknya berjumlah 560,630 orang dengan Mukim Batu mencatatkan peratusan tertinggi sebanyak 60.9 peratus (285,288 orang), Mukim Rawang 29.5 peratus (199,095 orang), dan sebahagian Mukim Setapak sebanyak 9.6 peratus (76,247 orang). Aktiviti ekonomi di kawasan MPS adalah sektor perindustrian, perusahaan dan pertanian.

Sebanyak 33 peratus kawasan MPS merupakan kawasan hutan simpan dan rekreasi dan di sini terletaknya Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM), Empangan Batu dan taman-taman rekreasi rimba, kawasan tadahan hujan dan kawasan Sensitif Alam Sekitar (KSAS).

Kawasan pentadbiran MPS mempunyai tarikan yang tersendiri dengan adanya destinasi pelancongan alam semula jadi yang menarik seperti Gua Batu Caves, Kolam Air Panas Selayang, Hutan Lipur Kanching, Taman Rimba Komanwel, Hutan Lipur Ulu Yam dan Tasik Biru Kundang.

Terdapat 9 buah bandar utama dalam pentadbiran MPS iaitu Bandar Baru Selayang, Bandar Baru Rawang, Batu Arang, Taman Seri Gombak, Bandar Tasik Puteri, Bandar Baru Kundang, Batu Caves dan Bandar Country Homes. Pertumbuhan bandar-bandar baru ini dilihat sebagai satu perkembangan yang positif kepada MPS. Usaha pembangunan akan terus dilaksanakan oleh MPS tanpa menjejaskan kualiti alam sekitar.

Anda boleh merujuk info dan maklumat mengenai Majlis Perbandaran Selayang ini di website rasmi kerajaan di sini Page Rasmi Majlis Perbandaran Selayang

Pelbagai Jawatan Kosong Menarik Yang Ditawarkan Majlis Perbandaran Selayang 

Untuk makluman para calon dan pemohon yang sudah berminat ataupun yang ingin mencuba nasib di sini, anda boleh ikuti dan lihat syarat – syarat kelayakan serta senarai jawatan kosong yang disediakan seperti mana diiklankan oleh majikan. Anda dinasihatkan supaya ikuti langkah permohonan ini dengan sebaik yang mungkin supaya permohonan anda tidak terbatal atau ditolak oleh majikan.

Senarai Jawatan Kosong Menarik Yang Ditawarkan:

 • Jurutera J41
 • Pegawai Teknologi Maklumat F41
 • Pegawai Perancang Bandar dan Desa J41
 • Arkitek J41
 • Arkitek WA41
 • Pegawai Kawalan Alam Sekitar C41
 • Pegawai Kawalan Alam Sekitar JA29
 • Pegawai Kawalan Alam Sekitar JA29
 • Penolong Akauntan W29
 • Penolong Akauntan N29
 • Penolong Jurutera JA29
 • Penolong Arkitek Landskap JA29
 • Penolong Pegawai Teknologi Maklumat FA29
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) N19
 • Pereka B19
 • Pembantu Penilaian W19
 • Pembantu Kesihatan Awam U19
 • Pembantu Kemahiran H19
 • Pembantu Awam H11
 • Pemandu Kenderaan H11

Apakah Maklumat Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

 1. Nama Majikan: Majlis Perbandaran Selayang
 2. Lokasi: Selangor
 3. Sektor: Kerajaan
 4. Gaji : RM 1,218.00 – RM 9,643.00
 5. Kadar Kenaikan Gaji Tahunan : RM 80.00 – RM225.00
 6. Kelulusan Minimum : Ijazah/Diploma/SPM/STPM/PT3/PMR/Kelayakan Professional yang diiktiraf
 7. Status Pelantikan : Tetap/Kontrak

Untuk anda dapatkan maklumat yang lebih lanjut dan terperinci mengenai beberapa jawatan kosong yang diwar-warkan oleh Majlis Perbandaran Selayang ini, anda boleh klik link website rasmi Majlis Perbandaran Selayang yang kami sediakan di sini Iklan Rasmi Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Terkini

Iklan Rasmi Jawatan Kosong Majlis Perbandaran Selayang Selangor

Bagi para calon serta pemohon, anda perlulah segera mengisi borang permohonan jawatan ini sebelum tiba tarikh tutup permohonan yang diiklankan oleh majikan.

Bilakah Tarikh Permohonan Dibuka dan Ditutup?

Tarikh permohonan iklan jawatan kosong ini telah dibuka pada  23 Disember 2022 (Jumaat), oleh itu segerakan langkah anda membuat permohonan jawatan kosong ini sebelum tiba tarikh tutup permohonan seperti yang diwar-warkan oleh majikan iaitu 06 Januari 2023 (Jumaat jam 5.00 Petang). Kerana sebarang kelewatan permohonan borang yang telah dihantar melepasi tarikh tutup permohonan jawatan akan ditolak secara langsung dari majikan. Dan hanya calon yang telah disenaraikan pendek sahaja layak untuk dipanggil bagi sesi temuduga.

Apakah Syarat Kelayakan Untuk Permohonan Jawatan Ini?

Untuk makluman para calon dan para pemohon, anda disarankan untuk menilai dan meneliti syarat kelayakan anda dengan jawatan yang telah ditawarkan agar permohonan anda layak dan diterima oleh majikan. Berikut adalah syarat kelayakan umum bagi permohonan ini:

 1. Calon adalah merupakan warganegara Malaysia yang berkelayakan (keutamaan kepada anak Negeri Selangor)
 2. Calon adalah berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan adalah dipelawa untuk memohon jawatan dalam iklan ini
 3. Calon mestilah mempunyai sijil seperti SPM, Ijazah dan lain-lain sijil yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia layak dalam membuat permohonan.

*Sila rujuk iklan link yang telah disediakan bagi syarat kelayakan jawatan ini untuk lebih terperinci

Bagaimanakah Cara Untuk Membuat Permohonan?

Seperti sedia maklum, bagi calon yang berminat anda boleh membuat permohonan jawatan ini secara atas talian iaitu online tanpa perlu bersemuka. Anda boleh merujuk link disini bagi cara permohonan jawatan ini

“Semoga Urusan Anda Dipermudahkan Dan Direzekikan Oleh Allah Kejayaan”

Jangan lupa sertai Telegram Rasmi Sistem Guru Online untuk dapatkan info terkini, maklumat jawatan kosong dan isu semasa mengenai Malaysia.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati