Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Tahun 2023

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad
Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Tahun 2023.

Terkini info baru sahaja telah dibuka  peluang kerjaya khusus untuk rakyat Malaysia. Untuk makluman, Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Jawatan-jawatan kosong telah banyak dibuka untuk rakyat Malaysia di seluruh negeri.

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) adalah sebuah syarikat kerajaan yang bertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan kereta api di negara Malaysia. KTMB menyediakan perkhidmatan kereta api untuk penumpang dan barangan di seluruh negara, termasuk perjalanan jarak jauh dan perjalanan pendek. KTMB juga menyediakan perkhidmatan kereta api elektrik di beberapa laluan di sekitar wilayah bandar.

Syarikat kerajaan tersebut adalah merupakan antara syarikat yang berpengaruh dan terkenal di negara Malaysia kerana memainkan peranan penting dalam industri perkhidmatan awam. Adalah satu berita yang baik bila telah dibuka jawatan kosong yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia terutama mereka yang berminat untuk bekerja di bawah sektor kerajaan.

books 2383396 640 1
Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Tahun 2023

Jawatan Kosong Yang Ditawarkan

Buat para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan anda boleh segera membuat permohonan sebelum Tarikh tutup dan juga Mestilah mengambil maklum akan iklan yang telah dikeluarkan agar maklumat dalam membuat urusan permohonan adalah tercapai. Sebelum membuat permohonan para pemohon Mestilah membuat permohonan mengikut kriteria yang telah ditetapkan dan urusan permohonan kerja.

cactus 1059633 640
Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad

Maklumat Jawatan Kosong

Jawatan:

 • TUKANG K3
 • JURUTEKNIK

Lokasi :

 • Kuala Lumpur

Taraf :

 • Kontrak/Tetap

Adalah dinyatakan maklumat jawatan kosong yang telah ditawarkan Mestilah dibuat permohonan berdasarkan maklumat rasmi daripada iklan jawatan yang telah dibuka oleh pihak majikan. Kepada anda yang berminat anda boleh merujuk iklan jawatan secara rasmi dan lebih terperinci yang kami lampirkan bersama di bawah.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk membuat permohonan jawatan kosong para pemohon Mestilah meneliti dengan teliti mengenai iklan jawatan yang telah dibuka khusus kepada rakyat Malaysia yang perlu diisi dengan mengikuti syarat kelayakan dan Mestilah membuat permohonan dengan cara yang telah ditetapkan. Permohonan kini telah dibuka dan permohonan akan ditutup pada 27 Januari 2023.

Apakah Syarat Bagi Kelayakan Permohonan?

Seterusnya bagi membuat permohonan jawatan kosong anda perlulah mengikuti syarat kelayakan dalam membuat permohonan. Merujuk kepada syarat kelayakan untuk permohonan kerja adalah penting bagi memastikan anda adalah layak ataupun tidak dalam membuat urusan permohonan jawatan kosong yang telah dibuka oleh pihak majikan. Berikut dikongsikan adalah syarat kelayakan bagi permohonan kerja:

 1.  Calon adalah Warganegara Malaysia
 2. Calon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 3. Calon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.

Untuk makluman calon Mestilah memenuhi syarat kelayakan yang disenaraikan di atas bagi melayakkan anda membuat permohonan jawatan kosong yang telah dibuka mengikut syarat yang telah ditetapkan. Untuk membuat permohonan anda boleh merujuk kepada laporan khas tentang cara cara permohonan yang Kami sediakan di bawah.

Mohon juga jawatan kosong bulan Januari:

Permohonan Jawatan Kosong Di KTMB Tahun 2023

Para pemohon boleh membuat permohonan dengan kadar segera dan Mestilah mengikuti dengan iklan yang telah dibuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan juga Mestilah dibuat dengan mengikuti cara-cara dan makluman rasmi daripada pihak majikan yang menawarkan peluang pekerjaan untuk diisi kekosongan bagi memastikan kelangsungan perniagaan dalam syarikat yang berada di dalam negara Malaysia. Anda boleh merujuk iklan yang telah dikeluarkan secara rasmi berserta cara-cara di bawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di KTMB

Setelah meneliti iklan yang dikeluarkan secara rasmi pada pemohon boleh membuat permohonan dengan kadar segera dan anda boleh merujuk cara permohonan yang Kami sediakan dibawah. Untuk makluman kepada semua dalam urusan permohonan Kami suka ingatkan kembali dalam proses permohonan Anda perlu cakna akan:

 1. Pastikan resume anda adalah lengkap dan dikemaskini yang terbaru.
 2. Pastikan juga butiran maklumat diri anda adalah yang sah sahaja.
 3. Pastikan juga dokumen-dokumen yang anda lakukan sudah disahkan oleh pegawai kerajaan yang terbabit ini adalah penting bagi keabsahan dokumen yang anda lampirkan.

Cara Permohonan

Bagi membuat permohonan anda boleh ikuti cara-cara permohonan yang kami lampirkan di bawah:

 1. Sila log masuk  : http://form.ktmb.com.my/ER/indexlogin.html
 2. Jika sebelum ini anda belum log masuk ke dalam e pengambilan KTMB, anda boleh mendaftar terlebih dahulu untuk melakukan akaun permohonan.
 3. Setelah selesai daftar dengan memasukkan butiran lengkap anda, sila log masuk dan membuat permohonan secara atas talian dengan tawaran kerja yang telah dibuka di dalam laman portal tersebut.
 4. Sahkan permohonan anda segera. Adalah permohonan akan ditutup pada 27 Januari 2023.

Diharapkan para pemohon membuat permohonan dengan lengkap dan pastikan juga permohonan anda adalah melalui saluran yang betul.

Kerjaya Di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)

logo miniktm 1

Kerjaya di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) adalah mempunyai pelbagai jenis kerjaya yang boleh diambil oleh individu yang berminat dalam sektor keretapi. Beberapa contoh kerjaya yang boleh diambil di KTMB adalah sebagai penjaga stesen, juruhebah, juruteknik, pentadbiran, penyelenggaraan, pemasaran dan lain-lain. Terdapat pelbagai keperluan yang berbeza bagi setiap jawatan dan syarat-syarat yang berbeza juga akan ditetapkan oleh KTMB.

Bekerja di syarikat kereta api merupakan satu pengalaman yang baru bakal ditimbang oleh mereka yang berjaya dalam urusan permohonan kerja yang telah dibuka oleh pihak majikan. Seperti kita maklum bahawa keretapi Tanah Melayu Berhad adalah syarikat yang merupakan utama dalam menyediakan perkhidmatan pengangkutan kepada orang awam di seluruh Malaysia. Adalah menjadi satu kebanggaan jika terpilih untuk menyemai bakti di syarikat tersebut yang merupakan syarikat milik kerajaan Malaysia.

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) Tahun 2023 merupakan satu peluang yang kemasan untuk rakyat Malaysia bagi mengisi kekosongan Yang dibuka oleh syarikat gergasi yang berfungsi besar dalam memacu dan merancang perjalanan tempat ke tempat di dalam negeri Malaysia.

Ahmad Mizan Ameen
Ahmad Mizan Ameen
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati