Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di UiTM Bulan Januari 2023

Jawatan Kosong Di UiTM Bulan Januari 2023

Jawatan Kosong Di UiTM Bulan Januari 2023. Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Teknologi Mara(UiTM) Kelantan Permohonan Dibuka sekarang pada bulan Januari 2023. Universiti Teknologi Mara(UiTM) Kelantan telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Teknologi Mara Kelantan merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Teknologi Mara Kelantan merupakan Universiti Awam yang menjadi tempat pusat ilmu di Machang yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi maklumat dan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum yang menjadi penuntut.

Universiti Teknologi Mara Kelantan yang merupakan Universiti Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana merupakan antara Universiti yang berprestij dalam sejarah pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jawatan Kosong Di UiTM Bulan Januari 2023

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara Selangor terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah. Permohonan adalah dipelawa kepada calon-calon Bumiputera warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan berikut di UiTM Cawangan Selangor (UCS)

 • Maklumat Jawatan Kosong
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Perhatian, segala info dan maklumat yang telah disediakan ia adalah berdasarkan sumber rujukan rasmi dari majikan sendiri, jika sekiranya terdapat sebarang perubahan ataupun kesilapan ia di luar kawalan dan akan di segera perbaiki.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi

Permohonan Jawatan Kosong Di UiTM Dibuka Sekarang 

Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara Kelantan terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan;

 • Majikan: UiTM Selangor
 • Jawatan : Penolong Pegawai Perubatan
 • Sektor: Kerajaan
 • Kadar Gaji Yang Ditawarkan: RM1,797.00 sehingga RM5,753.00
 • Taraf : Kontrak

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Universiti Teknologi Mara Kelantan . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 25 Januari 2023 (Rabu)

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Iklan_Penolong-Pegawai-Perubatan-UiTM

Syarat Kelayakan PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN (GRED U29)

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti berikut:

 1. Warganegara Malaysia;
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan; dan
 3. Diploma dalam Bidang Pembantu Perubatan yang diiktiraf oleh kerajaan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya serta berdaftar dengan Lembaga Pembantu Perubatan Malaysia.(Gaji permulaan ialan pada Gred U29: RM1,797.00)

SYARAT KELAYAKAN BAHASA MELAYU

Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf dengannya oleh Kerajaan.

PERHATIAN KEPADA PEMOHON

 • Setiap permohonan MESTILAH disertai dengan salinan sijil-sijil yang disahkan.
 • Hanya permohonan yang disenarai-tapis sahaja akan dipanggil untuk temuduga.
 • Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas tiga (3) bulan dari tarikh tutup iklan jawatan adalah dianggap tidak berjaya.

CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN

Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi Borang Permohonan Jawatan Universiti Teknologi MARA yang boleh diperoleh dengan melayari laman sesawang UiTM Cawangan Selangor Kampus Puncak Alam di https://ucs.uitm.edu.my/.

Sila kemukakan permohonan kepada:-

 • KETUA TIMBALAN PENDAFTAR KANAN
 • BAHAGIAN PENTADBIRAN DAN SUMBER MANUSIA
 • UiTM CAWANGAN SELANGOR
 • KAMPUS PUNCAK ALAM
 • ARAS 3, BANGUNAN FF1
 • 42300 BANDAR PUNCAK ALAM
 • SELANGOR DARUL EHSAN
 • No. Telefon: 03-32584012/4021/4003

Baca juga beberapa jawatan kosong kerajaan dan swasta:

Universiti Teknologi MARA (UiTM) Peluang Bina Kerjaya 

UiTM Cawangan Kelantan merupakan salah satu cawangan UiTM yang berpusat di negeri Kelantan Darul Naim. Ia ditubuhkan pada Julai 1985 sebagai cawangan UiTM yang ke-9 yang mana penempatan sementaranya berdekatan dengan daerah Kota Bharu. Kini, UiTM cawangan Kelantan telah berpindah secara tetap di Machang sejak Januari 1996.

Objektif

 • Menyediakan peluang maksima kepada golongan Bumiputera bagi melanjutkan pelajaran secara profesional dalam bidan sains, inductri, teknologi, perdagangan, seni dan kemasyarakatan.
 • Menyediakan program pengajaran yang berkualiti dan inovatif serta memenuhi keperluan pasaran dan pelanggan sambil menyokong dasar pembangunan negara.
 •  Mencipta program pembangunan kemanusiaan sebagai alat untuk menerapkan sistem nilai dalam kalangan komuniti UiTM.
 • Memastikan produk kelahiran UiTM bukan sahaja dapat memenuhi pasaran tenaga kerja tempatan, tetapi juga dapat disajikan di seluruh dunia.
 • Menjadikan UiTM sebuah organisasi yang boleh menjamin pengurusan sumber manusia, kewangan dan harta benda yang berkesan dan cekap untuk mencapai matlamat pendidikan UiTM dan berperanan sebagai pemangkin pembangunan masyarakat.

Cogan Kata UITM

“Usaha, Taqwa, Mulia”

Keseluruhan

Untuk menjadikan UiTM sebuah universiti terunggul berdasarkan biasiswa dan kecemerlangan akademik untuk memimpin dinamisme bumiputera dalam semua bidang profesional bertaraf antarabangsa supaya lepasan graduan akan lebih berdaya saing, global dan beretika.

Misi

Menambahbaik pengetahuan dan kepakaran bumiputera dalam semua bidang melalui penyampaian program profesional, penyelidikan dan penglibatan khidmat masyarakat berdasarkan nilai murni dan etika profesional.

Falsafah

Setiap individu boleh mencapai kecemerlangan melalui melalui pertukaran ilmu pengetahuan dan penerapan nilai-nilai murni untuk menjadi graduan profesional yang dapat mengembangkan pengetahuan, diri sendiri, masyarakat dan negara.

Fakulti

Terdapat 6 buah fakulti yang bernaung di bawah kampus Machang:

 1. Fakulti Sains Komputer dan Matematik
 2. Fakulti Pengurusan Perniagaan
 3. Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi
 4. Fakulti Pengurusan Maklumat
 5. Fakulti Perakaunan
 6. Fakulti Seni Lukis & Seni Reka

Reputasi/ Pencapaian

Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan mempunyai beberapa hubungan rasmi dengan institusi dari seluruh dunia untuk berkongsi tentang pengajaran dan penyelidikan dan memudahkan lagi pertukaran staf dan pelajar. Sehingga September 2020, UiTM Kelantan telah menandatangani beberapa Memorandum Persefahaman (MoU) dan Memorandum Perjanjian (MoA), juga terlibat secara aktif dalam aktiviti akademik kolaboratif dengan rakan global kami.

Akhir Kata 

Semoga dengan perkongsian segala maklumat dan info yang dikongsikan mengenai Jawatan Kosong Di UiTM Bulan Januari 2023 dapat membantu para calon untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut. Pada calon perlulah berhati-hati dan teliti dengan sebaik mungkin semasa mengisi kekosongan jawatan ini agar permohonan anda tidak ditolak.

Peluang kerjaya di UiTM ini adalah peluang yang sebaiknya perlu direbut kerna ia adalah kerja di bawah kerajaan. Semoga Allah merezekikan kejayaan buat para calon dan dipermudahkan segala urusan calon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati