Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) Ambilan Januari

Perbadanan Harta Intelek Malaysia
Perbadanan Harta Intelek Malaysia

Jawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) Ambilan Januari 

Assalamualaikum wbt, Salam sejahtera kepada anda semua disini ada pengambilan jawatan kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)Tahun 2023.Peluang pekerjaan telah dibuka kepada rakyat Malaysia tahun 2023 bagi bulan Januari. Jawatan kosong telah ditawarkan dan dibuka kepada anda rakyat Malaysia untuk menjawat jawatan kosong di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) bagi bulan Januari tahun 2023. Permohonan dibuka sekarang dan anda boleh memohon segera dan dilakukan dengan secepat mungkin.

Peluang pekerjaan yang telah dibuka kepada rakyat Malaysia bagi mengisi kekosongan yang ada seperti yang diwar-warkan oleh MyIPO. Memulakan kerjaya dibawah sektor perkhidmatan awam merupakan impian sesetengah rakyat Malaysia kerana mempunyai pelbagai kelebihan dan mempunyai peluang cerah jika dipilih untuk menjawat jawatan dalam penjawat awam yang akan memberi satu jaminan baik kepada pekerja.

Kini anda boleh membuat permohonan dengan mengikut syarat kelayakan dan merujuk iklan yang disediakan terlebih dahulu. Untuk mengetahui lebih lanjut, calon boleh rujuk maklumat secara lebih terperinci yang  disediakan di bawah.

ec2b56d9 fca7 4b18 b4e4 cede158e6b1c 4
Perbadanan Harta Intelek Malaysia

Jawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO) Ambilan Januari 

Jawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)Tahun 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Kepada Rakyat Malaysia?

Peluang  pekerjaan yang terbuka untuk warganegara Malaysia bagi mengisi jawatan kosong,sekarang calon boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui secara atas talian bagi jawatan yang ditawarkan seperti dibawah. Permohonan mestilah dibuat dengan segera untuk mengelakkan calon keterlambatan dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang ditawarkan dan disyaratkan sahaja.

Maklumat Jawatan

1. Pegawai Pemeriksa Paten

2. Pegawai Harta Intelek

3. Pegawai Komunikasi Korporat

4. Penolong Pegawai Komunikasi Korporat

5. Pemandu

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Kadar Upah:RM2,688-RM9,630

*Mengikut jawatan dimohon

Kemudahan:Cuti Rehat,Cuti Sakit, Caruman KWSP&PERKESO

fe8851ca 2d9a 4b66 b8a8 cfaab8413e0d 4
Perbadanan Harta Intelek Malaysia

Makluman kepada calon yang berminat untuk memohon, bagi sebarang maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut syarat pihak majikan sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada makluman terkini yang rasmi.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Makluman penting mengenai permohonan ini, permohonan dibuka pada 3 Januari 2023 waktu sekarang dan akan ditutup pada 16 Januari 2023.

Bagi permohonan jawatan kosong ,calon boleh dibuat dengan kadar segera, untuk membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Lantikan Bagi Jawatan Kosong?

Berikut merupakan syarat asas kelayakan umum bagi permohonan:

 • Calon adalah merupakan warganegara Malaysia.
 • Calon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas pada tarikh tutup iklan
 • Calon adalah mereka yang mempunyai kelayakan akademik minima SPM(Sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu atau kelulusan yang sama pengiktirafan di peringkat Kerajaan
 • Mempunyai sikap positif,inovatif, kreatif dan berkeyakinan tinggi dalam kemahiran komunikasi di semua peringkat
 • Berkemampuan melakukan pelbagai tugas dalam masa yang ditetapkan dan boleh bekerja dibawah tekan.
 • Berkebolehan mengendalikan komputer di dalam word processing, spreadsheet dan Powerpoint

Untuk mereka yang berminat bagi membuat permohonan calon boleh merujuk kepada maklumat mengenai permohonan jawatan kosong seperti di bawah. Selain itu pemohon juga boleh merujuk Cara permohonan di bawah.

 • Mempunyai kelulusan minimum Ijazah Sarjana Muda yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; dan
 • Berpengalaman dalam menjalankan penyelidikan dan latihan adalah satu kelebihan
 • Fasih Bertutur dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris
 • Berfikiran inovatif dan kreatif
 • Keutamaan kepada yang memiliki kemahiran fotografi dan media sosial dan lain-lain

TUGAS

 1. Bertanggungjawab memantau pelaksanaan program pentadbiran pejabat, pengurusetiaan mesyuarat dan arahan.

KRITERIA UTAMA CALON

 1. Berkemahiran dalam menyediakan pelaporan;
 2. Mampu berfikir secara kritikal (high critical thinking) dan high efficiency. Boleh bekerja di bawah penyelarasan yang minimum;
 3. Boleh bekerja lebih masa.
 4. Boleh bekerja di luar pejabat.
 5. Boleh bekerja secara individu dan berkumpulan serta menjalankan lain-lain tugasan seperti yang diarahkan dari semasa ke semasa

Untuk mengetahui syarat-syarat yang lebih details bagi kesemua jawatan yang dibuka teesebut boleh rujuk dibawah

Details Syarat Kelayakan

Senarai Kerjaya Bulan Januari:

Jawatan Kosong JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan)

Jawatan Kosong Di PUSPAKOM l Mohon Segera!

Jawatan Kosong Jabatan Perikanan Malaysia 2023

Permohonan Jawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)

Bagi permohonan jawatan kosong untuk jawatan yang telah kami berikan diatas boleh dimohon segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dibuat oleh calon sebelum tarikh 16 Januari tahun 2023.

Untuk calon yang berminat bagi membuat permohonan untuk mengisi kekosongan jawatan tersebut, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Portal Rasmi MyIPO

Setelah anda masuk laman rasmi lihat sebelah sisi kiri terdapat butang kerjaya disitu anda boleh tengok syarat kelayakan secara penuh.

Untuk calon yang berminat untuk membuat permohonan,anda boleh merujuk kepada maklumat lengkap yang kami sediakan dibawah bagi urusan permohonan.

Cara Memohon jawatan kosong MyIPO

 1. Permohonan hendaklah menggunakan Borang Permohonan Jawatan Kosong MyIPO Download Borang Permohonan
 2. Anda dikehendaki membuat salinan sijil semasa memohon
 3. Anda  haruslah ada gambar yang berukuran passport
 4. Borang permohonan yang lengkap dan sempurna diisi hendaklah dihantar dalam sampul surat dan ditulis jawatan yang dimohon disebelah kiri atas sampul surat dan menyerahkan borang tersebut selewatnya-lewatnya pada 16 Januari 2023 kepada:

PERBADANAN HARTA INTELEK MALAYSIA UNIT B-18-1, MENARA UOA BANGSAR NO.5 JAKAN BANGSAR UTAMA 1 59000 KUALA LUMPUR (u.p.: Bahagian Sumber Manusia)

Untuk calon yang berminat dan menepati syarat-syarat kelayakan yang telah ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat segera seperti mana yang dinyatakan di pengumuman rasmi kekosongan jawatan.

Penting:
 • Untuk permohonan jawatan hendaklah dibuat dengan melampirkan dan menyertakan Surat Akuan Pengiktirafan Diploma/Ijazah daripada Kementerian Pengajian Tinggi dan semakan pengiktirafan boleh dibuat di alamat web berikut(http:www2.mqa.gov.my/esisraf/kelayakan.cfm)
 • Pemohon hendaklah menyertakan Sijil Vaksinisasi Lengkap 2doa COVID-19 serta dos penggalak (jika ada)
 • Calon juga perlu hendaklah memastikan segala maklumat yang diberikan adalah benar, sahih dan betul, serta hanya memohon jawatan yang selaras dengan ketetapan syarat-syarat kelayakan setiap jawatan.
 • Bagi calon yang menepati syarat-syarat kelayakan dan melepasi dalam calon-calon disenarai pendek sahaja yang akan dipelawa menghadiri sesi temu duga.

Nota :Tarikh tutup permohonan pada 16 JANUARI 2023 (Isnin)

Segala perubahan tarikh atau syarat kelayakan termaktub apa yang telah dibuat oleh majikan.

Semoga Dipermudahkan Segala Urusan Permohonan Oleh Para Calon

Selepas para calon meneliti maklumat lengkap dan rasmi iklan jawatan kosong terkini, anda boleh merujuk dan membuat permohonan segera sebelum tarikh tutup.

Diharapkan kepada semua para calon bersedia dan mengambil langkah-langkah yang betul bagi membuat permohonan dan diminta untuk bersedia sekiranya berjaya dipanggil untuk menghadiri panggilan. Semasa dalam proses temuduga anda boleh melakukan persediaan yang rapi dan kemas bagi memastikan urusan temuduga anda berjalan lancar.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati