Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan di UITM Kelantan Effective Januari 2023

IMG 20230109 230208 761

Permohonan Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan Di UITM Kelantan.

Assalamualaikum wbt,

Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan Permohonan Dibuka Sehingga 11 Januari 2023. Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan merupakan Universiti Awam yang menjadi tempat pusat ilmu di Machang yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi maklumat dan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum yang menjadi penuntut. Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan yang merupakan Universiti Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana merupakan antara Universiti yang berprestij dalam sejarah pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Permohonan Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan Di UITM Kelantan 

Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan
Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

Pembantu Pengawas Peperiksaan

Sektor: Kerajaan

Taraf : Sambilan(mengikut tempoh peperiksaan iaitu bermula dari 6 hingga 22 Februari 2023)

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 11 Januari 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Malaya(UM). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Syarat Kelayakan

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

9e20d946 8679 4a70 8071 7df40cade8e9
Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 • Anda hendaklah Warganegara Malaysia;
 • Anda mestilah Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri-ciri kepimpinan dan lain-lain.
 • Calon-calon hendaklah komited dengan bidang tugas

Kelebihan bekerja  Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan dan tambahan menarik
 2. Cuti tahunan
 3. Cuti Sakit

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Syarat kelayakan Memohon 

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan bulan Januari tahun 2023 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 11 Januari 2023.Calon yang berminat sila dapatkan Borang Permohonan di Pejabat Unit Penilaian Akademik dan Penerbitan (UPAP) UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan.  Anda boleh merujuk makluman dari pihak UITM  dibawah berkenaan cara permohonan:

Syarat Permohonan

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan

b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan pelbagai jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan tahun 20235 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak UITM sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 11 Januari 2023. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Pelbagai Jawatan Di Universiti Malaya Tahun 2022

Permohonan jawatan di atas perlu dibuat secara manual melalui syarat universiti:

Mohon Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan

Calon yang telah mengambil borang permohonan di pejabat Unit Penilaian Akademik dan Penerbitan (UPAP) UiTM Cawangan Kelantan Kampus Machang bolehlah isi sesegera mungkin manakala yang tidak dapat ambol bolehlah download borang permohonan dibawah

Borang Permohonan

Tarikh tutup permohonan adalah pada 11 Januari 2023

Setelah anda isi permohonan ini anda dikehendaki untuk menghantar borang tersebut.

Borang permohonan yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan sebelum atau pada 11 JANUARI 2023 kepada:

Penolong Pendaftar Kanan,Unit Penilaian Akademik dan Penerbitan (UPAP),Bahagian Hal Ehwal Akademik,Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan,Bukit Ilmu,18500 Machang,KELANTAN.

Baca juga:

Permohonan Jawatan Kosong UMK 2023

Jawatan Kosong Di Lembaga Kemajuan Ikan Malaysia (LKIM) Tahun 2023

Sejarah UITM KELANTAN

UiTM Cawangan Kelantan merupakan salah satu cawangan UiTM yang berpusat di negeri Kelantan Darul Naim. Ia ditubuhkan pada Julai 1985 sebagai cawangan UiTM yang ke-9 yang mana penempatan sementaranya berdekatan dengan daerah Kota Bharu. Kini, UiTM cawangan Kelantan telah berpindah secara tetap di Machang sejak Januari 1996.

Objektif

 •  Menyediakan peluang maksima kepada golongan Bumiputera bagi melanjutkan pelajaran secara profesional dalam bidan sains, inductri, teknologi, perdagangan, seni dan kemasyarakatan.
 • Menyediakan program pengajaran yang berkualiti dan inovatif serta memenuhi keperluan pasaran dan pelanggan sambil menyokong dasar pembangunan negara.
 •  Mencipta program pembangunan kemanusiaan sebagai alat untuk menerapkan sistem nilai dalam kalangan komuniti UiTM.
 • Memastikan produk kelahiran UiTM bukan sahaja dapat memenuhi pasaran tenaga kerja tempatan, tetapi juga dapat disajikan di seluruh dunia.
 • Menjadikan UiTM sebuah organisasi yang boleh menjamin pengurusan sumber manusia, kewangan dan harta benda yang berkesan dan cekap untuk mencapai matlamat pendidikan UiTM dan berperanan sebagai pemangkin pembangunan masyarakat.

Cogan Kata UITM

“Usaha, Taqwa, Mulia”

Keseluruhan

Untuk menjadikan UiTM sebuah universiti terunggul berdasarkan biasiswa dan kecemerlangan akademik untuk memimpin dinamisme bumiputera dalam semua bidang profesional bertaraf antarabangsa supaya lepasan graduan akan lebih berdaya saing, global dan beretika.

Misi

Menambahbaik pengetahuan dan kepakaran bumiputera dalam semua bidang melalui penyampaian program profesional, penyelidikan dan penglibatan khidmat masyarakat berdasarkan nilai murni dan etika profesional.

Falsafah

Setiap individu boleh mencapai kecemerlangan melalui melalui pertukaran ilmu pengetahuan dan penerapan nilai-nilai murni untuk menjadi graduan profesional yang dapat mengembangkan pengetahuan, diri sendiri, masyarakat dan negara.

Fakulti

Terdapat 6 buah fakulti yang bernaung di bawah kampus Machang:

1) Fakulti Sains Komputer dan Matematik

2) Fakulti Pengurusan Perniagaan

3) Fakulti Sains Pentadbiran dan Pengajian Polisi

4) Fakulti Pengurusan Maklumat

5) Fakulti Perakaunan

6) Fakulti Seni Lukis & Seni Reka

Reputasi/ Pencapaian

Universiti Teknologi MARA Cawangan Kelantan mempunyai beberapa hubungan rasmi dengan institusi dari seluruh dunia untuk berkongsi tentang pengajaran dan penyelidikan dan memudahkan lagi pertukaran staf dan pelajar. Sehingga September 2020, UiTM Kelantan telah menandatangani beberapa Memorandum Persefahaman (MoU) dan Memorandum Perjanjian (MoA), juga terlibat secara aktif dalam aktiviti akademik kolaboratif dengan rakan global kami.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan pelbagai jawatan kosong  di Universiti Teknologi Mara(UITM) Kelantan 2023 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.Permohonan Jawatan Pembantu Pengawas Peperiksaan Di UITM Kelantan

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati