Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di JAIS Sebagai Pembantu Tadbir N19 dan Lain-Lain Jawatan Effective November 2022

Jawatan kosong di JAIS 2022

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Dan Lain-Lain Jawatan Di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) | Mohon Jawatan,Kemasukan Segera! . Maklumat terbaru berkenaan jawatan kosong yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia bagi tahun 2022. Permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan kadar segera dan mestilah diikuti dengan selaras maklumat iklan daripada pihak majikan.

Peluang kerjaya ini ditawarkan pada mereka yang berminat untuk memulakan kerajaan dibawah sektor kerajaan negeri. Ia merupakan satu peluang untuk mereka yang sedang mencari-cari kerajaan bagi mengisi kekosongan. Peluang ini harus direbut oleh mereka yang berminat berkerja dan memulakan kerjaya sebagai sebahagian kakitangan awam.

Jadi kepada anda yang ingin mencuba nasib dan membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan kosong di Jabatan Agama Negeri Selangor (JAIS), anda boleh ikuti maklumat yang kami sediakan berkenaan dengan jawatan yang ditawarkan di bawah.

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Dan Lain-Lain Jawatan Di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) | Mohon Jawatan,Kemasukan Segera!

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Untuk pengetahuan kepada para pemohon, jawatan yang telah dibuka adalah boleh dimohon melalui apa yang telah dimaklumkan di dalam iklan jawatan kosong yang telah dibuka sejak beberapa hari bulan November lalu. Permohonan jawatan kosong juga hendaklah dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang dikehendaki di dalam iklan tersebut.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

 • Akauntan Gred W41
 • Penolong Akauntan Gred W29
 • Pembantu Tadbir Gred N19

Sektor : Kerajaan

Lokasi : Selangor

Taraf Jawatan: Kontrak/Tetap

Perhatian kepada semua para calon, permohonan jawatan kosong ini dibuka adalah berdasarkan maklumat daripada pihak yang mengiklankan jawatan kosong tersebut secara rasmi. Seperti maklumat yang tertera adalah berdasarkan pemberitahuan rasmi daripada pihak majikan. Untuk sebarang perubahan ia adalah tertakluk kepada perubahan daripada pihak majikan itu sendiri.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Kepada para pemohon peluang mengisis kekosongan jawatan yang telah dibuka oleh JAIS adalah boleh dimohon dengan kadar segera dan mengikuti maklumat rasmi daripada pihak majikan. Permohonan mestilah dibuat di dalam tempoh permohonan sehingga 21 November 2022 sahaja.

Bagi permohonan yang dibuat selepas daripada tempoh itu tidak akan dilayan, para pemohon diminta untuk lebih prihatin akan makluman daripada pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Ini?

Bagi mereka yang berminat untuk membuat permohonan kerja, pemohon boleh merujuk syarat kelayakan umum untuk permohonan jawatan kosong bagi melayakkan diri untuk membuat permohonan. Syarat kelayakan permohonan jawatan kosong adalah seperti dibawah:

 1. Calon adalah  merupakan warganegara Malaysia
 2. Calon adalah juga mereka yang berumur 18 tahun dan keatas semasa tarikh permohonan dibuat.
 3. Calon yang berasal dari negeri Selangor adalah keutamaan
 4. Permohonan boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan jawatan kosong rasmi oleh pihak majikan.

Kepada anda yang ingin membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti cara permohonan serta meneliti dahulu iklan rasmi jawatan kosong oleh pihak majikan di bawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) Bagi Tahun 2022

Makluman kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong boleh dibuat permohonan dengan kadar segera. Permohonan juga mestilah mengikuti makluman rasmi daripada pihak majikan iaitu JAIS. Pemohon boleh ikuti maklumat lebih lanjut mengenai iklan , syarat kelayakan dan cara permohonan jawatan tersebut dengan mengikuti pautan yang kami sediakan di bawah.

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di JAIS 2022

Setelah pemohon ikuti makluman rasmi, pemohon boleh membuat permohonan dengan segera dan anda boleh merujuk cara permohonan seperti ditunjukkan di bawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di JAIS

Permohonan hendaklah dibuat dengan menghantar maklumat diri (resume) kepada:

Setiausaha
Tabung Infak Jariah Umat Islam Selangor (TIJARI)
Aras G, Menara Selatan, Bangunan Sultan Idris Shah
No 2, Persiaran Masjid, Bukit SUK, Seksyen 5
40676 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Permohonan hendaklah dihantar sebelum atau pada 21 November 2022 (Isnin) sebelum jam 12.00 tengah hari.

 • Semua permohonan hendaklah disertakan dengan sekeping gambar berukuran passport, salinan kad pengenalan, salinan kad pengenalan ibu dan bapa serta salinan sijil kelahiran pemohon, sijil-sijil persekolahan dan lain-lain dokumen yang berkaitan.
 • Sila tulis nama jawatan di sebelah kiri sampul surat.
 • Semua salinan sijil hendaklah diakui sah.
 • Permohonan akan ditolak / tidak akan diproses jika tidak :-

• disertai dengan dokumen yang diperlukan;

• lengkap atau tidak terang;

• memenuhi syarat-syarat kelayakan;

• disertakan gambar; dan

• ditandatangani.

 • Keutamaan akan diberi kepada calon-calon yang mempunyai pengalaman bekerja sekurang-kurangnya dua (2) tahun di mana-mana agensi / badan/ syarikat.
 • Permohonan adalah dianggap Tidak Berjaya sekiranya pemohon tidak dihubungi dalam tempoh masa seperti yang berikut :

• Selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup; atau

• Selepas 6 bulan dari tarikh temu duga (sekiranya Berjaya dipanggil temu duga)

 • Maklumat lanjut boleh menghubungi urus setia di talian 03-5514 3400 samb. 3444
Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati