Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

[TERKINI] Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 20 November 2022

Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022
Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022

[TERKINI] Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 20 November 2022. Info terkini mengenai pengambilan jawatan kosong di Malaysia kini telah dibuka peluang Kerjaya di bawah perbadanan kerajaan bagi tahun 2022. Pemohon yang berminat boleh mengemukakan permohonan semasa tempoh permohonan berlansung.

Jawatan kosong yang dibuka adalah peluang keemasan kepada mereka yang berminat bekerja di bawah kerajaan Malaysia. Ini adalah kerana peluang yang dibuka adalah peluang terbaik untuk menjadi sebahagian daripada kerajaan. Bekerja di agensi tersebut yang juga memainkan peranan penting dalam hal pinjaman dan jaminan pendidikan akan memberi pengalaman baharu kepada anda.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong ,anda boleh dengan kadar segera ikuti makluman iklan jawatan yang kami sediakan di bawah dan pastikan permohonan anda adalah mengikut butiran yang disediakan.

[TERKINI] Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022 | Permohonan Dibuka Sehingga 20 November 2022

c7900546 93ac 4189 acef d510105a2c3d
Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Untuk makluman kepada para calon, jawatan yang telah dibuka adalah boleh dimohon melalui saranan yang telah dimaklumkan di dalam iklan jawatan kosong yang telah dibuka sejak beberapa hari bulan November lalu. Permohonan jawatan kosong juga hendaklah dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang dikehendaki di dalam iklan tersebut.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

 • Pegawai Tadbir Gred N41
 • Penolong Pegawai Tadbir Gred N29
 • Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19

Sektor : Kerajaan

Lokasi : Kuala Lumpur

Taraf Jawatan: Kontrak/Tetap

Makluman kepada semua para calon permohonan jawatan kosong ini dibuka adalah berdasarkan maklumat daripada pihak yang mengiklankan jawatan kosong tersebut secara rasmi. Segala maklumat yang tertera adalah berdasarkan makluman rasmi daripada pihak majikan. Untuk sebarang perubahan ia adalah tertakluk kepada perubahan daripada pihak majikan itu sendiri.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada para calon peluang kejayaan yang telah dibuka oleh PTPTN adalah boleh dimohon dengan keadaan segera dengan mengikuti maklumat rasmi daripada pihak PTPTN dan permohonan mestilah dibuat di dalam tempoh permohonan sehingga 20 November 2022 sahaja.

Bagi permohonan yang selepas daripada tempoh itu tidak akan dilayan, para calon diminta untuk lebih peka akan makluman daripada pihak pengiklan.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Ini?

Kepada bakal pemohon permohonan yang berminat untuk membuat permohonan kerjaya,anda boleh rujuk syarat kelayakan umum permohonan jawatan kosong bagi melayakkan diri untuk membuat permohonan. Syarat kelayakan permohonan jawatan kosong adalah seperti dibawah:

 1. Pemohon adalah  merupakan warganegara Malaysia
 2. Pemohonan adalah juga mereka yang berumur 18 tahun dan keatas semasa tarikh permohonan dibuat.
 3. Permohonan boleh dibuat dengan mengikuti kelayakan akademik seperti yang tertera di dalam iklan jawatan kosong rasmi oleh pihak majikan.

Kepada anda yang ingin membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti cara permohonan serta meneliti dahulu iklan rasmi jawatan kosong oleh pihak PTPTN di bawah.

Mohon jawatan lain:

Permohonan Jawatan Kosong Di PTPTN Bagi Tahun 2022

Pemberitahuan kepada para calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong boleh dibuat permohonan dengan kadar segera. Permohonan juga mestilah mengikuti makluman rasmi daripada pihak majikan iaitu PTPTN. Anda boleh mengetahui maklumat lebih lanjut mengenai iklan , syarat kelayakan dan cara permohonan jawatan tersebut Dengan mengikuti pautan yang kami sediakan di bawah.

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di PTPTN 2022

Setelah meneliti makluman rasmi anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera dan anda boleh merujuk cara permohonan seperti di bawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di PTPTN Tahun 2022

Permohonan jawatan mestilah cuti dengan kaedah yang telah dimaklumkan oleh pihak majikan. Pemohon diminta untuk lebih ke peka dan cakna dengan kaedah tersebut.

 1. Pemohon boleh membuat permohonan secara atas talian. Pemohon boleh merujuk dipautan : https://www.ptptn.gov.my/kerjaya-ptptn/
 2. Pemohon boleh memilih jawatan kosong yang ditawarkan.
 3. IMG 20221115 071710
 4. Pemohon boleh klik ” Mohon Sekarang”.
 5. Pemohon akan diminta untuk mengisi butiran diri. Pemohon juga perlu memuat naik dokumen-dokumen yang diminta.
 6. Selepas selesai mengisi maklumat, pemohon boleh membuat pengesahan permohonan jawatan.

Kami dari Sistem Guru Online mendoakan kepada para pemohon agar diberi kejayaan. Sertai telegram jawatan kosong dan peluang pekerjaan yang update dari semasa ke semasa: https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati