Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Di Majlis Amanah Rakyat(MARA) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu tadbir N19 Di Majlis Amanah Rakyat(MARA) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022. Tekini, peluang kerjaya bersama MARA terkini dibuka untuk rakyat Malaysia.Ia adalah merupakan peluang yang patut direbut oleh rakyat Malaysia dalam memulakan kerjaya di sebuah agensi kerajaan Malaysia.

Peluang yang dibuka merupakan suatu peluang keemasan kepada rakyat Malaysia bagi mengisis kekosongan yang sedia ada. Selain itu, MARA juga merupakan sebuah agensi yang berfungsi penting dalam masyarakat Malaysia.

Banyak kelebihan kepada para pemohon yang berjaya.Dibawah sektor Kerajaan juga akan memperuntukkan elaun khas kepada para pekerja dibawah sektor mereka.

Bagi rakyat Malaysia yang berminat untuk membuat permohonan, anda dipersilakan merujuk maklumat mengenai kerjaya kerja kerajaan yang tertera dibawah. Bagi anda yang memerlukan info semasa kerjaya dan jawatan kosong, anda  boleh sertai telegram kerjaya yang diupdate semasa ke semasa:

telegram us

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu tadbir N19 Di Majlis Amanah Rakyat(MARA) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 31 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan ?

Peluang terbuka jawatan kosong, Kini anda boleh membuat permohonan jawatan kosong melalui cara yang telah ditetapkan dan secara atas talian(Online) bagi jawatan yang ditawarkan dibawah. Permohonan juga boleh dilakukan secara segera dan mestilah berdasarkan kelayakan akademik yang ditawarkan dan disyaratkan sahaja.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

  • Pembantu Tadbir N19
  • Pemandu Kenderaan H11

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Pemberitahuan kepada mereka yang berminat untuk memohon, segala maklumat permohonan dan syarat permohonan adalah mengikut ketetapan pihak kerajaan sahaja. Segala perubahan dan kekosongan jawatan adalah merujuk kepada data pihak kerajaan yang rasmi.

Bilakah Permohonan Dibuka Dan Akan Ditutup?

Makluman penting permohonan, permohonan mula dibuka sekarang dan akan ditutup pada 31 Oktober 2022.

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat segera, bagi membuat permohonan anda dinasihatkan untuk merujuk iklan,syarat dan cara permohonan dibawah terlebih dahulu.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Membuat Permohonan?

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh membuat permohonan berdasarkan kelayakan yang disenaraikan terlebih dahulu dan mestilah menepati kriteria. Berikut merupakan syarat kelayakan bagi permohonan jawatan kosong terkini:

  1. Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia
  2. Pemohon merupakan mereka yang berumur 18 tahun keatas
  3. Mempunyai kelayakan akademik yang sepadan dengan jawatan yang ditawarkan.
  4. Bersedia untuk bekerja dibawah segala urusan yang ditetapkan.\

Kelebihan Jawatan Kosong Pembantu Tadbir

Para calon mesti hendak ketahui pada penyediaan kelebihan yang disiapkan jika berkerja di bawah mara sebagai jawatan kosong pembantu tadbir.

Kepada anda yang ingin mengetahui lebih lanjut iklan dan cara permohonan, anda boleh merujuk dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Di MARA Tahun 2022

Permohonan jawatan kosong bagi jawatan kosong pembantu tadbir N19 dan Pemandu Kenderaan H11 boleh dimohon  segera secara atas talian sebelum tarikh tutup. Permohonan juga hendaklah selesai dimohon sebelum tarikh 31 Oktober tahun 2022.

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan bagi mengisi kekosongan jawatan, anda boleh merujuk iklan , syarat-syarat dan cara permohonan di laman rasmi permohonan dibawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Kosong MARA

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, anda boleh merujuk cara-cara permohonan jawatan dibawah.

Cara Memohon Jawatan Kosong Di MARA Tahun 2022

i. Pemohon hanya dibenarkan untuk memohon satu (1) jawatan sahaja.

ii. Permohonan hendaklah dibuat dengan mengisi Borang Permohonan Jawatan Kosong MARA beserta resume ke alamat PEJABAT MARA NEGERI SARAWAK.

iii. Salinan sijil-sijil kelayakan yang disahkan oleh pegawai kerajaan dari kumpulan Pengurusan dan Profesional dan lain-lain keterangan peribadi dan hendaklah dibawa bersama semasa menghadiri temu duga.

iv. Permohonan yang lewat diterima atau tidak mematuhi peraturan yang dinyatakan akan ditolak. Diingatkan kepada yang memohon untuk kemaskini dahulu dokumen anda untuk memohon, jika dokumen anda tidak menepati yang ditetapkan maka permohonan anda akan ditolak serta merta.

v. Tarikh tutup permohonan iklan jawatan ini ialah pada 31 Oktober 2022.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati