Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir di SIRIM Effective Sehingga 20 Oktober 2022

SIRIM

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Di SIRIM l Permohonan Dibuka Sehingga 20 Oktober 2022. Berita baik kepada rakyat Malaysia, Kini Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia(SIRIM) telah membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia.

SIRIM merukan sebuah syarikat GLC yang berkepentingan kepada negara dalam penyelidikan industri. Perusahaan yang dilakukan adalah demi menjaga dan memastikan industri di Malaysia adalah terjaga dan selamat. Mungkin ramai yang mengenali Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia melalui logo SIRIM di mana-mana produk atau barang dari Malaysia.

Cop yang dikenakan oleh Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia merupakan tanda ia merupakan produk yang selamat untuk diguna pakai. Oleh itu, kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk menjawat jawatan di SIRIM anda boleh ikuti maklumat lanjut jawatan kosong dibawah.

Terkini : Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Di SIRIM l Permohonan Dibuka Sehingga 20 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia?

Jawatan kosong yang ditawarkan dibawah Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang mana rakyat Malaysia boleh membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan:

Jawatan:

 • PEMBANTU TADBIR
 • SENIOR EXECUTIVE/EXECUTIVE PROCUREMENT
 • DIRECTOR (MAJLIS REKABENTUK MALAYSIA)
 • SENIOR INTERNAL AUDITOR
 • METROLOGIST – CHEMICAL GROUP
 • METROLOGIST – THERMOPHYSICAL GROUP
 • AUDITOR

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Kontrak/Tetap

Maklumat jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia. Sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada pihak Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Untuk makluman, kelayakan memohon jawatan kosong di SIRIM adalah tertakluk kepada syarat umum dibawah:

 1. Merupakan warganegara Malaysia
 2. Berumur 18 tahun keatas
 3. Mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas.

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di SIRIM, anda boleh ikuti permohonan jawatan kosong dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong di Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia Tahun 2022

Untuk makluman kepada mereka yang berminat menjadi sebahagian daripada SIRIM. Anda boleh membuat permohonan segera selagi permohonan jawatan kosong masih dibuka.

Permohonan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Iklan, Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan SIRIM

Iklan, Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan SIRIM 

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di KWSP Melalui JOBSTREET

 1. Untuk mereka yang pertama kali membuat permohonan melalui JOBSTREET, anda perlulah membuat pendaftaran terlebih dahulu sebelum melakukan permohonan.
 2. Anda akan diminta untuk mengisi butiran diri seperti apa yang diminta oleh sistem JOBSTREET.COM Pemohon akan disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan dalam proses permohonan oleh sistem. Bagi calon yang terpilih, akan dipanggil hadir ke temuduga.

Kepada calon yang benar-benar berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap dengan merangkumi isian resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (optional).

Selain itu, Syarat dan terma bagi permohonan jawatan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan jobstreet (rujuk halaman penuh pengiklanan jawatan seperti dilampirkan diatas).

Semoga Dipermudahkan Urusan Para Pemohon Jawatan

Permohonan jawatan kosong di SIRIM merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia berkerja dibawah syarikat GLC. Permohonan juga boleh dilakukan dengan kadar segera. Pemohon juga diminta untuk melampirkan resume dan maklumat diri yang betul. Jawatan kosong di SIRIM merupakan suatu jawatan yang berbaloi untuk dimohon. Selamat berjaya!

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati