Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Utara Malaysia(UUM) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 17 Ogos 2022

IMG 20220808 072617 818

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Utara Malaysia(UUM) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 17 Ogos 2022. Universiti Utara Malaysia(UUM) telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Utara Malaysia(UUM) merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Utara Malaysia(UUM) merupakan Universiti Awam yang menjadi tempat pusat ilmu di Kedah yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi maklumat dan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada pelbagai bangsa dan kaum yang menjadi penuntut. Universiti Utara Malaysia(UUM) yang merupakan Universiti Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana merupakan antara Universiti yang maju dalam sejarah pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Utara Malaysia(UUM) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 17 Ogos 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Utara Malaysia(UUM) terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Jurutera Gred J41
  • Pegawai Kebudayaan Gred B29
  • Penolong Jurutera Gred JA29
  • Penolong Pegawai Perubatan Gred U29
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19
  • Pembantu Awam Gred H11
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Universiti Utara Malaysia(UUM).Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula awal Ogos dan permohonan akan ditutup pada 17 Ogos 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Utara Malaysia(UUM). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Utara Malaysia(UUM) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Universiti Utara Malaysia(UUM) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Universiti Utara Malaysia(UUM)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 21 Ogos 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Universiti Utara Malaysia(UUM) Anda boleh merujuk makluman dari pihak Universiti Utara Malaysia(UUM)   dibawah berkenaan syarat-syarat kelayakan:

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Di Universiti Utara Malaysia

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan pelbagai jawatan kosong di Universiti Utara Malaysia(UUM) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak Universiti Utara Malaysia(UUM) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 17 Ogos 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara Permohonan Pelbagai Jawatan Di Universiti Utara Malaysia(UUM) Tahun 2022

Permohonan jawatan di atas perlu dibuat secara dalam talian (online) melalui:

Mohon Jawatan Kosong Universiti Utara Malaysia(UUM)

Tarikh tutup permohonan adalah pada 17 Ogos 2022.

CARA MEMOHON

 1. Semua permohonan jawatan hendaklah dibuat melalui sistem dalam talian (online) yang boleh dicapai melalui pautan laman sesawang http://www.perjawatan.uum.edu.my/
 2. Pemohon perlu mendaftar (bagi pengguna baharu sahaja) sebelum mengisi maklumat yang diperlukan dalam sistem ini.
 3. Tarikh tutup permohonan  :17 Ogos 2022 (Rabu)

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan pelbagai jawatan kosong  di Universiti Utara Malaysia(UUM) tahun 2022 merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.