Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Effective Sehingga 23 Ogos 2022

IKLAN JAWATAN KOSONG UITM2022

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 23 Ogos 2022. Universiti Teknologi Mara telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Universiti Teknologi Mara merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Universiti Teknologi Mara merupakan Universiti Awam yang menjadi tempat pusat ilmu  yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi sumbangan dari segi maklumat dan pendidikan serta memastikan pendidikan yang penting kepada  bangsa bumiputera yang menjadi penuntut. Universiti Teknologi Mara yang merupakan Universiti Awam yang disegani dalam masyarakat Malaysia kerana merupakan antara Universiti yang menekankan dan mementingkan kepentingan kepada bangsa bumiputera dalam sejarah pendidikan di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Terkini : Pengambilan Jawatan Kosong Di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 23 Ogos 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Universiti Teknologi Mara terdapat kekosongan jawatan. Terdapat jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
 • PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN&OPERASI) GRED N19
  • PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N19
  • PENGAWAL KESELAMATAN GRED KP11
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Universiti Teknologi Mara. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula awal Ogos dan permohonan akan ditutup pada 23 Ogos 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM). (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM)  tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 23 Ogos 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM) .  Anda boleh merujuk makluman dari pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM)   dibawah berkenaan iklan dan syarat-syarat kelayakan:

Iklan Dan Syarat Jawatan Kosong Di UITM 2022

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan pelbagai jawatan kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar mengikut penetapan pihak Universiti Teknologi Mara (UiTM) sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 23 Ogos 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Cara-Cara Membuat Permohonan Jawatan DI UITM2022

 1. Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA.
  Borang dan syarat-syarat permohonan boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang UiTM Cawangan Pahang di http://pahang.uitm.edu.my atau boleh diperolehi di Bahagian Pentadbiran, Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang.
 2. Tarikh tutup permohonan adalah pada 23 Ogos 2022.
 3.  Sila kemukakan permohonan kepada :

TIMBALAN PENDAFTAR
BAHAGIAN PENTADBIRAN
UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA
CAWANGAN PAHANG KAMPUS JENGKA
26400 BANDAR TUN ABDUL RAZAK JENGKA
PAHANG DARUL MAKMUR
NO.TEL: (09-4602000 / 2032)

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati