Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Besar-besaran Jawatan Pembantu Tadbir (Kerani) Kerajaan Malaysia Effective Ogos 2022

kerani bulan ogos

Peluang Kerjaya: Pengambilan Besar-Besaran Jawatan Pembantu Tadbir(Kerani) Kerajaan Malaysia Ambilan Ogos 2022 l Minima SPM Layak Memohon!. Di bawah Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah membuka pelbagai jawatan kosong kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya Pembantu Tadbir merupakan satu peluang keemasan yang wajib direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana jawatan Pembantu Tadbir merupakan jawatan yang menguruskan hal ehwal tugasan perkeranian dan pengurusan kerja dalam organisasi yang bertanggungjawab di Malaysia dalam memberi perkhidmatan awam yang terbaik  dari segi pengurusan dan perkhidmatan serta memastikan tanggungjawab perkhidmatan kepada kerajaan terjaga.Jawatan Pembantu Tadbir yang merupakan jawatan yang penting dalam organisasi kerja penjawat awam Malaysia kerana berfungsi sebagai pemudah hal ehwal perkeranian berkaitan dengan perkhidmatan awam kepada kerajaan Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja jawatan Pembantu Tadbir dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Peluang Kerjaya: Pengambilan Besar-Besaran Jawatan Pembantu Tadbir(Kerani) Kerajaan Malaysia Ambilan Ogos 2022 l Minima SPM Layak Memohon!

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan adalah jawatan Pembantu Tadbir terdapat kekosongan jawatan. Terdapat jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan di mana-mana jabatan atau agensi kerajaan yang dibuka di bulan Ogos tahun 2022.

6e72aaa8 eaf7 4e47 a2b0 878b75e36712 7
Hargai kerjaya kita dan jangan lupa kita bekerja mencari rezeki halal.

Senarai Maklumat Jawatan Pembantu Tadbir(Perkeranian/Operasi) Yang Dibukan Bulan Ogos :

 • Jawatan :
  • Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19 Di Lembaga Getah Malaysia (LGM)
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 Di Universiti Malaya
  • Pembantu Tadbir (KEWANGAN) GRED  W19 Di Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM)
  • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 Di Universiti Teknologi Mara(UITM)
  • Pembantu Tadbir (KEWANGAN) GRED  W19 Di Universiti Pahang Malaysia (UMP)
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan agensi/jabatan Kerajaan Malaysia . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data kerajaan.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula bulan ogos dan permohonan akan ditutup mengikut iklan jawatan dibawah. (Rujuk lampiran jawatan yang disediakan dibawah)

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di agensi/jabatan Kerajaan Malaysia. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di agensi/jabatan Kerajaan Malaysia oleh calon boleh dirujuk  dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2.  Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;

Untuk mengetahui syarat-syarat permohonan dan urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Pembantu Tadbir(Kerani) Kerajaan Malaysia Ambilan Ogos 2022 

Kepada calon yang berminat untuk memohon jawatan Pembantu Tadbir(Kerani) Kerajaan Malaysia ambilan Ogos tahun 2022, anda boleh merujuk makluman dibawah. Disertakan bersama pautan setiap jawatan kosong pembantu tadbir(kerani).

Permohonan Jawatan jawatan Pembantu Tadbir(Kerani) Kerajaan Malaysia ambilan Ogos tahun 2022

 • Pembantu Setiausaha Pejabat Gred N19 Di Lembaga Getah Malaysia (LGM) – Mohon Disini
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 Di Universiti Malaya- Mohon Disini 
 • Pembantu Tadbir (KEWANGAN) GRED  W19 Di Universiti Kebangsaan Malaysia(UKM) – Mohon Disini
 • Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N19 Di Universiti Teknologi Mara(UITM) – Mohon Disini
 • Pembantu Tadbir (KEWANGAN) GRED  W19 Di Universiti Pahang Malaysia (UMP) – Mohon Disini

Permohonan jawatan adalah sah sehingga tarikh tutup permohonan SAHAJA. Sila rujuk iklan jawatan-jawatan yang disediakan. Segala maklumat dan data adalah bergantung kepada iklan para majikan di agensi/jabatan kerajaan Malaysia.

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan kosong Pembantu Tadbir(kerani) merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati