Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

SPA Negeri Perak Darul Ridzuan Buka Pelbagai Jawatan Effective Sebelum 21 Jun 2022

JAWATAN KOSONG SPA PERAK

TERKINI : SPA Negeri Perak Darul Ridzuan Buka Pelbagai Jawatan Pengambilan Tahun 2022 ~ Gaji Bermula RM1,218 – RM11,766 l Tarikh Tutup 21 Jun (Selasa) 2022. SPA Perak telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di SPA merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana SPA merupakan suruhanjaya yang bertanggungjawab di Malaysia dalam menguruskan hal ehwal kerja-kerja melibat kerajaan negeri dan Malaysia . SPA yang bertanggungjawab dalam memastikan dan menguruskan berkenaan hal ehwal perkhidmatan awam, pentadbiran dan lain-lain urusan melibatkan kepentingan rakyat Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!

c8d089b9 533d 479f ac63 be83a9008605

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

TERKINI : SPA Negeri Perak Darul Ridzuan Buka Pelbagai Jawatan Pengambilan Tahun 2022 ~ Gaji Bermula RM1,218 – RM11,766 l Tarikh Tutup 21 Jun (Selasa) 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di SPA Perak terdapat banyak jawatan. Terdapat 6 jenis jawatan oleh mereka yang berkelayakan dari SPM,SPMV, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Jurugeospatial Gred J48
  • Jurugeospatial Gred J44
  • Pegawai Teknologi Maklumat Gred F44
  • Pegawai Teknologi Maklumat Gred F41
  • Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W19
  • Pemandu Kenderaan Gred H11
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan SPA Perak . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak SPA Perak.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula 27 Mei dan permohonan akan ditutup pada 21 Jun 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara atas manual, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di SPA Perak . (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di SPA Perak  oleh calon boleh dirujuk melalui file pdf yang disediakan oleh pihak SPA Perak mengikut kelayakan.

Tekan kolum dibawah untuk mengetahui syarat kelayakan bagi setiap jawatan:

Syarat-Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan

Untuk urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Perak Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di SPA Perak tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 21 Jun 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak SPA Perak. Anda boleh cara-cara permohonan jawatan kosong di SPA Perak dibawah:

1.Permohonan mestilah daripada rakyat Perak Darul Ridzuan Sahaja

2.Calon-calon yang berminat boleh mengemukakan Borang permohonan berserta salinan Kad Pengenalan Pemohon, Kad Pengenalan Bapa, Sijil Kelahiran, Sijil-sijil berkaitan dengan jawatan, Sijil Pelajaran Malaysia, Resume dan sekeping gambar berukuran passport ke alamat seperti di bawah.

3. Permohonan yang diterima selepas tarikh tutup iklan akan ditolak. Jika sekiranya calon-calon tidak menerima sebarang maklumbalas dalam tempoh ENAM (6) BULAN calon-calon dianggap adalah TIDAK BERJAYA.

Setiausaha Bahagian
Bahagian Pengurusan Sumber Manusia,
Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak,
Aras 3, Bangunan Perak Darul Ridzuan,
Jalan Panglima Bukit Gantang Wahab,
30000 Ipoh, Perak Darul Ridzuan.

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong  di SPA Perak tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar secara atas manual sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 21 Jun 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Iklan Jawatan Kosong SPA Perak Tahun 2022

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan di SPA Perak merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan Malaysia. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya diucapakan kepada pemohon jawatan.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati