Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

RISDA Buka Pelbagai Jawatan Effective Sebelum 5 Jun 2022

JAWATAN RISDA 2022

TERKINI : RISDA Buka Pelbagai Jawatan Pengambilan Tahun 2022 ~ Gaji Bermula RM1,280 – RM9,618 l Tarikh Tutup 5 Jun 2022. Rubber Industry Smallholders Development Authority telah membuka  jawatan kosong terbuka kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di Rubber Industry Smallholders Development Authority merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia. Ini adalah kerana Rubber Industry Smallholders Development Authority merupakan agensi yang bertanggungjawab di Malaysia dalam menguruskan hal ehwal mengenai pertanian di kalangan pengusaha tanaman dan kebun-kebun . Rubber Industry Smallholders Development Authority yang bertanggungjawab dalam memastikan dan menguruskan berkenaan hal ehwal pengusaha-pengusaha ladang dan kebun di Malaysia. Inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Malaysia. Jangan lepaskan peluang anda!.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

TERKINI : RISDA Buka Pelbagai Jawatan Pengambilan Tahun 2022 ~ Gaji Bermula RM1,280 – RM9,618 l Tarikh Tutup 5 Jun 2022

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Rubber Industry Smallholders Development Authority terdapat banyak jawatan. Terdapat 15 jenis jawatan oleh mereka yang berkelayakan dari SPM,SPMV, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

 • Jawatan :
  • Pegawai Pertanian G41
  • Pegawai Tadbir N41
  • Pegawai Teknologi Maklumat F41
  • Penolong Pegawai Tadbir N29
  • Penolong Jurutera JA29
  • Penolong Pegawai Teknologi Maklumat FA29
  • Penolong Pegawai Pertanian G29
  • Penolong Akauntan W29
  • Pembantu Tadbir (P/O) N19
  • Pembantu Tadbir (kewangan) N19
  • Pembantu Kemahiran (H19)
  • Pemandu Kenderaan (H11)
  • Pemandu Kenderaan (forklift) (H11)
  • Penjaga Jentera Elektrik J19
  • Pembantu Awam H11
 • Sektor: Kerajaan
 • Taraf : Kontrak / Tetap

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Rubber Industry Smallholders Development Authority. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak kerajaan,.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, permohonan dibuka bermula 22 Mei dan permohonan akan ditutup pada 5 Jun 2022.

Permohonan boleh dibuat secara secara atas talian, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di Rubber Industry Smallholders Development Authority. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Pemohon?

Kelayakan yang diperlukan untuk memohon jawatan kosong di RISDA  oleh calon boleh dirujuk melalui file pdf yang disediaka oleh pihak RISDA.

Tekan kolum dibawah untuk mengetahui syarat kelayakan bagi setiap jawatan:

Maklumat perjawatan & Klasifikasi perkhidmatan Di RISDA

Untuk urusan permohonan jawatan, anda boleh ikuti dibawah.

Jawatan Kosong Di RISDA Tahun 2022

Calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di RISDA tahun 2022 boleh membuat permohonan dengan segera sebelum tarikh 5 Jun 2022.

Bagi calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan melalui syarat dan penetapan yang ditetapkan oleh pihak RISDA. Anda boleh merujuk makluman dari pihak RISDA dibawah berkenaan cara permohonan:

Tatacara Memohon Pekerjaan Di RISDA

Makluman tambahan kepada calon, sebelum membuat permohonan pastikan:

a) Resume lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
b) Salinan sijil yang berkaitan

Permohonan jawatan kosong  di RISDA tahun 2022 boleh dimohon dan dihantar secara atas talian sahaja sebelum tarikh tutup permohonan 5 Jun 2022. Anda diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

RIsda 1

Sebarang pertanyaan dan persoalan mengenai jawatan di RISDA, anda  boleh terus merujuk maklumat dibawah:

Bangunan RISDA,
Km 7, Jalan Ampang,
Karung Berkunci 11067,
50990 Kuala Lumpur.
03-42564022
  03-42576726

“Semoga Dipermudahkan Urusan Dan Peroleh Kejayaan”

Kepada calon yang berminat diminta untuk persiapkan diri untuk menghadiri temuduga jika dipanggil. Permohonan jawatan di RISDA merupakan peluang keemasan kepada anda untuk memulakan kerjaya di bawah  sektor kerajaan Malaysia. Semoga segala usaha dan persiapan anda dipermudahkan dan mendapat kejayaan daripada permohonan yang dibuat. Selamat Maju Jaya.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati