Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan KPWKM Julai 2024 yang Dibuka untuk Permohonan

Pengambilan Jawatan KPWKM Julai 2024 yang Dibuka untuk Permohonan

Info jawatan KPWKM Julai 2024. Pengumuman dari KPWKM yang kini membuka peluang jawatan kosong di Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) mengikut keperluan semasa dan memerlukan pengambilan pekerja. Melalui makluman terbaru jawatan KPWKM Julai 2024, calon boleh berkongsikan makluman permohonan segera kepada rakan-rakan anda.

Melalui Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) ada mengumumkan kekosongan jawatan KPWKM Julai 2024. Permohonan adalah boleh merujuk permohonan secara atas talian dan mesti mengikuti syarat kelayakan dan beberapa maklumat lengkap yang lain.

Makluman Terkini Berkenaan Jawatan KPWKM Julai 2024

Maklumat Berkenaan Jawatan KPWKM Julai 2024

Pengambilan Jawatan KPWKM Julai 2024 yang Dibuka untuk Permohonan

Dibawah adalah merupakan beberapa maklumat berkenaan tawaran jawatan kosong yang dibuka untuk permohonan orang ramai secara online. Ikuti jadual berikut:

ButiranMaklumat
MajikanKementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM)
LokasiPutrajaya, Wilayah Persekutuan
KelayakanIjazah dan Diploma
SektorAwam

Tempoh Permohonan Jawatan KPWKM Julai 2024

Bagi permohonan kali ini, dibuka melalui portal myfuturejob untuk pendaftaran baharu atau pengemaskinian terkini berkenaan jawatan kosong Personel MySTEP 29 dan Personel MySTEP 41. Permohonan boleh dipohon dengan tempoh sekarang dan hendaklah membuat permohonan sebelum tarikh tutup iaitu pada 31 Julai 2024.

Penerangan Skop Jawatan KPWKM Julai 2024

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Personel MySTEP 29:

 • Bertanggungjawab menjawab panggilan Talian Kasih 15999, melayani panggilan yang berkaitan dengan KPWKM, merekod aduan atau kes pemanggil dan juga membantu menyelesaikan pertanyaan atau panggilan yang diterima.

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Personel MySTEP 41:

 • Menjalankan kerja kerja Bahagian Pembangunan di KPWKM.
 • Menjalankan kerja kerja Dasar dan Perancangan Strategik di KPWKM

Untuk mengetahui maklumat lanjut jawatan anda boleh merujuk laman rasmi Myfuturejob berkenaan jawatan yang ingin diketahui lebih lanjut.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM)

Berikut adalah merupakan syarat kelayakan mohon kerja Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) bagi jawatan Personel MySTEP 29 dan Personel MySTEP 41:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 18 tahun dan keatas
 • Mempunyai kelayakan akademik minima Diploma dan Ijazah.

Seterusnya, ketahui beberapa maklumat lanjut berkenaan tawaran kerja yang dibuka melalui pautan rasmi daripada KPWKM sendiri dibawah.

Rujuk Makluman Jawatan KPWKM Julai 2024

Untuk membuat semakan berkenaan jawatan KPWKM Julai 2024, calon boleh pergi ke pautan rasmi yang disediakan oleh pihak KPWKM. Maklumat berkenaan hebahan jawatan boleh dirujuk melalui klik pada perkongsian berikut:

Merujuk pada iklan jawatan kosong Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM), terdapat kekosongan untuk diisi dibawah KPWKM.

Selepas selesai membuat semakan lebih lanjut, para calon boleh membuat permohonan secara atas talian di laman Myfuturejob. Boleh ikuti beberapa langkah permohonan yang kami sediakan untuk memudahkan urusan permohonan anda.

Cara Mohon Jawatan Kosong dibawah KPWKM Julai 2024

Khas untuk warganegara Malaysia, anda dipelawa untuk mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti senarai diatas oleh Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM).

Dibawah adalah beberapa langkah untuk permohonan serta beberapa maklumat berkaitan:

 1. Pendaftaran atau permohonan boleh dibuat secara atas talian di Myfuturejob.
 2. Calon boleh mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum boleh membuat pendaftaran. Klik “apply” untuk permohonan anda.
 3. Log masuk selepas disahkan mempunyai akaun dan penerimaan emel daripada Linkedin.
 4. Buat semakan maklumat lengkap berkenaan jawatan yang disenaraikan berdasarkan beberapa syarat dan perkara lain.
 5. Hantar permohonan dengan memasukkan beberapa maklumat butiran anda termasuklah butiran akademik dan dokumen sokongan.
 6. Sahkan permohonan jawatan anda.

Sebarang pertanyaan anda boleh merujuk beberapa maklumat yang disediakan di laman Myfuturejob. Bagi keputusan permohonan jawatan kosong anda, mungkin akan dimaklumkan keputusan di emel masing-masing. Permohonan jawatan juga mungkin akan melalui proses temuduga dan beberapa peringkat sekiranya ditetapkan oleh pihak KPWKM.

Untuk itu, diharapkan kepada para calon untuk sentiasa melakukan yang terbaik dari segi pengurusan diri, temuduga dan segala perkara yang berkaitan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati