Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan SUK Selangor Julai 2024 Kelayakan Minima SPM

Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Pemakluman berkenaan iklan jawatan SUK Selangor Julai 2024. Pengumuman dari SUK Selangor yang kini membuka peluang jawatan kosong di Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor berdasarkan keperluan semasa bagi memenuhi kekosongan.

Admin kali ini senaraikan kekosongan jawatan SUK Selangor Julai 2024. Info SUK Selangor adalah boleh merujuk permohonan secara atas talian dan mesti mengikuti syarat kelayakan dan beberapa maklumat lengkap yang lain.

Makluman Terkini Berkenaan Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Maklumat Berkenaan Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Untuk mengetahui berkenaan tawaran jawatan kosong dan juga maklumat lain, anda boleh merujuk pada jadual berikut:

ButiranMaklumat
Pembantu Tadbir N19
Penolong Pegawai Tadbir N29
MajikanSetiausaha Kerajaan (SUK) Selangor
LokasiShah Alam, Selangor
KelayakanSPM dan Diploma
SektorAwam

Tempoh Permohonan Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Untuk permohonan jawatan bulan Julai, dibuka melalui portal myfuturejob untuk permohonan jawatan terkini berkenaan jawatan kosong Pembantu Tadbir N19 dan Penolong Pegawai Tadbir N29. Permohonan boleh dipohon dengan tempoh sekarang dan hendaklah membuat permohonan sebelum tarikh tutup iaitu pada 2 Ogos 2024.

Penerangan Skop Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Pembantu Tadbir N19:

 • Bertanggungjawab melaksanakan tugas-tugas perkeranian dan operasi di peringkat Kumpulan Pelaksana yang merangkumi aspek perkeranian dan operasi (termasuk, tetapi tidak terhad kepada, tugas-tugas pentadbiran am, pengurusan personel, perkhidmatan kaunter dan pemprosesan, pengumpulan data dan maklumat, pengendalian peralatan perhubungan/komunikasi).

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Penolong Pegawai Tadbir N29:

 • Bertanggungjawab menguruskan kerja-kerja yang berkaitan pengurusan kewangan, perolehan bekalan dan pembangunan, pengurusan, perkhidmatan personel, pengurusan pentadbiran pejabat, pengurusan majlis rasmi, mengendalikan urusan Konsuler dan Penguatkuasaan Undang-undang

Bagi mengetahui maklumat lanjut jawatan anda boleh merujuk laman rasmi Myfuturejob berkenaan jawatan yang ingin diketahui lebih lanjut.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor

Dibawah adalah merupakan syarat kelayakan mohon kerja Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor bagi jawatan Pembantu Tadbir N19 dan Penolong Pegawai Tadbir N29:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 18 tahun dan keatas
 • Mempunyai kelayakan akademik minima Diploma dan Ijazah.

Untuk urusan seterusnya, ketahui beberapa maklumat lanjut berkenaan tawaran kerja yang dibuka melalui pautan rasmi daripada SUK Selangor sendiri dibawah.

Rujuk Makluman Jawatan SUK Selangor Julai 2024

Untuk membuat semakan berkenaan jawatan SUK Selangor Julai 2024, calon boleh pergi ke pautan rasmi yang disediakan oleh pihak SUK Selangor. Maklumat berkenaan hebahan jawatan boleh dirujuk melalui klik pada perkongsian berikut:

Buat semakan pada iklan jawatan kosong Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor, terdapat kekosongan untuk diisi dibawah SUK Selangor.

Anda boleh membuat semakan lebih lanjut, para calon boleh membuat permohonan secara atas talian di laman Myfuturejob. Kemudian ikuti beberapa langkah permohonan yang kami sediakan untuk memudahkan urusan permohonan anda.

Cara Mohon Jawatan Kosong dibawah SUK Selangor Julai 2024

Calon warganegara Malaysia adalah dipelawa untuk mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti senarai diatas oleh Setiausaha Kerajaan (SUK) Selangor.

Dibawah adalah beberapa langkah untuk permohonan serta beberapa maklumat berkaitan:

 1. Pendaftaran atau permohonan boleh dibuat secara atas talian di Myfuturejob.
 2. Anda boleh mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum boleh membuat pendaftaran. Klik “apply” untuk permohonan anda.
 3. Log masuk selepas disahkan mempunyai akaun dan penerimaan emel daripada Myfuturejob.
 4. Buat semakan maklumat lengkap berkenaan jawatan yang disenaraikan berdasarkan beberapa syarat dan perkara lain.
 5. Hantar permohonan dengan memasukkan beberapa maklumat butiran anda termasuklah butiran akademik dan dokumen sokongan.
 6. Sahkan permohonan jawatan SUK Selangor anda.

Untuk calon, anda boleh merujuk beberapa maklumat yang disediakan di laman Myfuturejob. Dalam keputusan permohonan jawatan kosong anda, mungkin akan dimaklumkan keputusan di emel masing-masing. Permohonan jawatan juga mungkin akan melalui proses temuduga dan beberapa peringkat sekiranya ditetapkan oleh pihak SUK Selangor.

Bagi calon, diharapkan kepada para calon untuk sentiasa melakukan yang terbaik dari segi pengurusan diri, temuduga dan segala perkara yang berkaitan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati