Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Makluman Jawatan KPM Julai 2024 Lepasan Diploma dan Ijazah

Jawatan KPM Julai 2024

Pengumuman iklan jawatan KPM Julai 2024. Pengumuman dari KPM yang kini membuka peluang jawatan kosong di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) berdasarkan keperluan semasa bagi memenuhi kekosongan.

Info dari Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) ada mengumumkan kekosongan jawatan KPM Julai 2024. Mohon kerja KPM adalah boleh merujuk permohonan secara atas talian dan mesti mengikuti syarat kelayakan dan beberapa maklumat lengkap yang lain.

Makluman Terkini Berkenaan Jawatan KPM Julai 2024

Maklumat Berkenaan Jawatan KPM Julai 2024

Pengambilan Jawatan KPWKM Julai 2024 yang Dibuka untuk Permohonan

Bagi mengetahui berkenaan tawaran jawatan kosong serta maklumat lain, anda boleh merujuk pada jadual berikut:

ButiranMaklumat
Mystep Lepasan Ijazah
Mystep Lepasan Diploma
MajikanKementerian Pendidikan Malaysia (KPM)
LokasiPutrajaya, Wilayah Persekutuan
KelayakanIjazah dan Diploma
SektorAwam

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) adalah merupakan sebuah Kementerian yang bertanggungjawab dalam pengurusan, perancangan dan pelaksanaan sistem pendidikan negara Malaysia. Bagi para calon yang berjaya dan terpilih untuk bekerja dibawah KPM akan dapat menimba banyak pengalaman dalam pekerjaan melibatkan pendidikan.

Tempoh Permohonan Jawatan KPM Julai 2024

Untuk permohonan Julai, dibuka melalui portal myfuturejob untuk permohonan jawatan terkini berkenaan jawatan kosong Mystep Lepasan Ijazah dan Mystep Lepasan Diploma. Permohonan boleh dipohon dengan tempoh sekarang dan hendaklah membuat permohonan sebelum tarikh tutup iaitu pada 10 Julai 2024.

Penerangan Skop Jawatan KPM Julai 2024

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Mystep Lepasan Ijazah:

 • Bertanggungjawab dalam aspek pentadbiran danmenjadi wakil bahagian berkaitan tugas dan berkemahiran dalam urusetia mesyuarat dan tugas lapangan (Kerja luar)

Berikut adalah merupakan penerangan tugasan kerja bagi jawatan Mystep Lepasan Diploma:

 • Bertanggungjawab dalam aspek pentadbiran danmenjadi wakil bahagian berkaitan tugas dan berkemahiran dalam urusetia mesyuarat dan tugas lapangan (Kerja luar)

Bagi mengetahui maklumat lanjut jawatan anda boleh merujuk laman rasmi Myfuturejob berkenaan jawatan yang ingin diketahui lebih lanjut.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM)

Berikut adalah merupakan syarat kelayakan mohon kerja Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) bagi jawatan Mystep Lepasan Ijazah dan Mystep Lepasan Diploma:

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur 18 tahun dan keatas
 • Mempunyai kelayakan akademik minima Diploma dan Ijazah.

Untuk urusan seterusnya, ketahui beberapa maklumat lanjut berkenaan tawaran kerja yang dibuka melalui pautan rasmi daripada KPM sendiri dibawah.

Rujuk Makluman Jawatan KPM Julai 2024

Untuk membuat semakan berkenaan jawatan KPM Julai 2024, calon boleh pergi ke pautan rasmi yang disediakan oleh pihak KPM. Maklumat berkenaan hebahan jawatan boleh dirujuk melalui klik pada perkongsian berikut:

Merujuk pada iklan jawatan kosong Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), terdapat kekosongan untuk diisi dibawah KPM.

Anda kemudia bolehg membuat semakan lebih lanjut, para calon boleh membuat permohonan secara atas talian di laman Myfuturejob. Kemudian ikuti beberapa langkah permohonan yang kami sediakan untuk memudahkan urusan permohonan anda.

Cara Mohon Jawatan Kosong dibawah KPM Julai 2024

Permohonan jawatan bagi warganegara Malaysia, anda dipelawa untuk mereka yang berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan untuk mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti senarai diatas oleh Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM).

Dibawah adalah beberapa langkah untuk permohonan serta beberapa maklumat berkaitan:

 1. Pendaftaran atau permohonan boleh dibuat secara atas talian di Myfuturejob.
 2. Calon boleh mendaftar akaun terlebih dahulu sebelum boleh membuat pendaftaran. Klik “apply” untuk permohonan anda.
 3. Log masuk selepas disahkan mempunyai akaun dan penerimaan emel daripada Linkedin.
 4. Buat semakan maklumat lengkap berkenaan jawatan yang disenaraikan berdasarkan beberapa syarat dan perkara lain.
 5. Hantar permohonan dengan memasukkan beberapa maklumat butiran anda termasuklah butiran akademik dan dokumen sokongan.
 6. Sahkan permohonan jawatan anda.

Sebarang pertanyaan calon boleh merujuk beberapa maklumat yang disediakan di laman Myfuturejob. Untuk keputusan permohonan jawatan kosong anda, mungkin akan dimaklumkan keputusan di emel masing-masing. Permohonan jawatan juga mungkin akan melalui proses temuduga dan beberapa peringkat sekiranya ditetapkan oleh pihak KPM.

Untuk itu, diharapkan kepada para calon untuk sentiasa melakukan yang terbaik dari segi pengurusan diri, temuduga dan segala perkara yang berkaitan.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati