Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Hebahan Jawatan Kosong LLM Jun 2024

JAWATAN KOSONG LLM JUN 2024

Pengumuman terkini bagi anda yang dalam urusan kerjaya, ada jawatan kosong terbaru untuk anda iaitu jawatan kosong LLM Jun 2024 yang merupakan jawatan kosong bertaraf kontrak/tetap dengan kerjaya dibawah sektor awam. Calon yang berminat boleh mohon dengan secara pantas melalui permohonan jawatan melalui rujukan iklan dibawah.

Untuk langkah seterusnya, kami telah sediakan pelbagai informasi yang bermanfaat dan dapat membantu anda membuat permohonan jawatan kosong LLM Jun 2024 dengan betul dan mengikut ketetapan pihak Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Maklumat Jawatan Kosong LLM Jun 2024

Untuk jawatan kali ini dibuka jawatan Jurutera Awam Gred J44 bagi pengambilan jun 2024. Berikut adalah merupakan beberapa maklumat berkenaan jawatan:

BerkenaanMaklumat
Jawatan Jurutera Awam Gred J44
Badan BerkanunLembaga Lebuhraya Malaysia (LLM)
Kumpulan PerkhidmatanPengurusan dan Profesional
Klasifikasi PerkhidmatanKejuruteraan
Jadual Gaji Minimum dan MaksimumRM3,608-RM10,557

Tempoh Permohonan Jawatan Kosong LLM Jun 2024

Untuk permohonan jawatan kosong LLM Jun 2024 dibuka bermula 18 Jun 2024 dan akan ditutup pada tarikh tutup 2 Julai 2024 dengan permohonan boleh dilakukan secara atas talian melalui laman permohonan LLM dan perlu menepati syarat yang ditetapkan oleh pihak Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Mohon segera kemukakan permohonan dengan kadar pantas sebelum tarikh permohonan ditutup.

Syarat Kelayakan Mohon Kerja LLM Jun 2024

Untuk anda yang berminat membuat permohonan, anda boleh kemukakan permohonan dengan perlu melepasi beberapa syarat kelayakan permohonan kerja seperti dibawah:

 1. Warganegara Malaysia;
 2. Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan;
 3. Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 4. Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.
 5. Mempunyai pengalaman kerja dalam bidang berkaitan tidak kurang dari 5 tahun.

Anda boleh mengemukakan permohonan dengan merujuk iklan tawaran rasmi dan panduan permohonan dibawah. Sila rujuk kaedah permohonan kerja yang betul dan pastikan juga maklumat yang anda sertakan adalah benar.

Skop Kerja Jawatan Kosong LLM Jun 2024

Berikut adalah merupakan skop kerja bagi jawatan kosong LLM Jun 2024, Jurutera Awam Gred J44 dibawah LLM:

 • Memantau pengurusan pembinaan lebuh raya berdasarkan Perjanjian Konsesi (CA), Garis Panduan Pengurusan Trafik, Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001:2008, Sistem Pengurusan Alam Sekitar MS ISO 14001:2004, Sistem Pengurusan Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan (OHSAS) 18001:2007/MS 1722:2011 dan Standard Operating Procedure (SOP) pembinaan dan penalti.
 • bl Memantau keperluan pasca pembinaan berdasarkan Perjanjian Konsesi (CA), Garis Panduan Pengurusan Trafik, Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001:2008, Sistem Pengurusan Alam Sekitar MS ISO 14001:2004, Sistem Pengurusan Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan (OHSAS) 18001:2007/MS 1722:2011 dan Standard Operating Procedure (SOP) pembinaan terutamanya bagi aspek lukisan terbina (as-built drawing), Road Safety Audit (RSA) Stage 4 dan lain-lain.
 • Memantau projek penswastaan lebuh raya berdasarkan Project Management Body of Knowledge (PMBOK) Handbook.
 • Menguruskan maklumbalas parlimen, aduan awam dan kejadian hal-hal luar jangka berpandukan Sistem Pengurusan Kualiti MS ISO 9001:2008.
 • Menyediakan panduan /SOP berkaitan pembinaan.
 • Melaksanakan kerja-kerja pentadbiran dan pengurusan projek yang diarahkan dari semasa ke semasa.

Rujukan Iklan Jawatan LLM Jun 2024

jawatan kosong LLM jun 2024

Bagi urusan seterusnya, Pemohon boleh merujuk syarat kelayakan permohonan dan maklumat lengkap berkenaan tawaran jawatan kosong rasmi yang dibuka LLM ini melalui pautan rasmi, Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) di laman web.

Cara Mohon Jawatan Kosong Dibawah LLM Jun 2024

Khusus kepada warganegara Malaysia dipelawa untuk mereka berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan bagi mengisi kekosongan jawatan-jawatan seperti diatas di Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM).

Dibawah adalah beberapa langkah untuk permohonan serta beberapa maklumat berkaitan:

 • Permohonan hendaklah dibuat secara on-line melalui laman sesawang Lembaga Lebuhraya Malaysia di laman web kerjaya LLM mulai 13 Jun 2024 (Khamis) hingga 26 Jun 2024 (Rabu).
 • Permohonan akan ditolak sekiranya:
  • Tidak lengkap;
  • Tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dalam iklan; dan ii
  • Permohonan diterima pada atau selepas tarikh tutup permohonan.

Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Permohonan yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan dari tarikh iklan ditutup hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya. Segala perbelanjaan untuk menghadiri temuduga tidak ditanggung oleh Lembaga Lebuhraya Malaysia.

  1 komen

  TINGGALKAN KOMEN

  Sila masukkan komen anda!
  Sila masukkan nama anda di sini

  Cikgu Ahmad
  Cikgu Ahmad
  "It always seems impossible until it's done."

  Anda Mungkin Meminati