Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Permohonan Kerja di PERKESO Effective Tahun 2023

Permohonan Kerja Di PERKESO Tahun 2023
Kerja di PERKESO

Permohonan Kerja Di PERKESO Tahun 2023. Dimaklumkan bahawa sekarang pihak PERKESO sudah membuka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia yg berminat untuk mengisi kekosongan jawatan yang ditinggalkan untuk diisi dengan kadar segera.

Ini adalah merupakan peluang keemasan kepada mereka yang ingin bekerja di bawah majikan seperti badan berkanun PERKESO. Seperti yang sedia kita maklum bahawa peluang jawatan kosong di bawah sektor awam merupakan impian kepada semua yang mengimpikan untuk bekerja di bawah sektor awam kerana mempunyai pelbagai kelebihan dan imbuhan setiap tahun yang disediakan kepada mereka yang bekerja di bawah sektor awam.

Kini anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera sebelum Tarikh tutup dan Mestilah mengikuti dengan ketetapan dan syarat yang telah ditetapkan oleh pihak majikan. Untuk anda yang berminat untuk mendapatkan informasi terkini dan saluran terpantas mengenai peluang kerjaya dan jawatan kosong di negara Malaysia Anda boleh ikuti telegram rasmi sistem guru online:

dove 7049205 640 1
Kerja di PERKESO

Permohonan Kerja Di PERKESO Tahun 2023

Maklumat Tawaran Jawatan Kosong

Majikan:

 • PERKESO

Jawatan:

 1. Penolong Jurupulih
 2. Jururawat Junior
 3. Penyelia Sajian
 4.  Pembantu Am Sajian

Lokasi:

 • Belum Ditetapkan

Tarikh tutup permohonan:

 • 19 April 2023

Apakah Syarat Permohonan?

hand 838975 640 5
Kerja di PERKESO

Bagi para pemohon yang memenuhi syarat kelayakan berikut adalah akan dipertimbangkan dalam urusan permohonan:

 1.  Calon adalah mereka yang warganegara Malaysia
 2. Calon adalah  berumur 18 tahun keatas semasa tempoh permohonan
 3. Calon juga mempunyai kelayakan akademik yang setaraf dengan tawaran jawatan. Untuk pemohon,anda boleh rujuk iklan rasmi dibawah.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di PERKESO

Calon boleh membuat permohonan secara atas talian melalui sistem Myfuturejob di alamat dengan melayari Portal rasmi carian kerja:

Jawatan Kosong PERKESO Myfuturejob 

Perkara Yang Penting di Ketahui Oleh Para Pemohon Sebelum Membuat Permohonan?

Untuk semua pemohon di Myfuturejob, sila ambil perhatian beberapa perkara seperti berikut :

 1. Calon hendaklah mendaftar terlebih dahulu sebagai pengguna laman tersebut.
 2. Tarikh Permohonan adalah bermula sekarang sehingga 19/04/2023 ;
 3. Suka diingatkan juga bahawa maklumat yang diisi adalah LENGKAP dan BETUL dari segi EJAAN, PERKATAAN DAN NOMBOR.
 4. Bagi makluman, bahawa hanya maklumat permohonan yang LENGKAP dan BETUL serta memenuhi syarat skim perkhidmatan sahaja akan dipilih dalam proses penyaringan.
 5. Untuk permohonan hanya calon yang melepasi ujian saringan sahaja akan dipanggil ke sesi temuduga.
 6. Seandainya calon tidak menerima sebarang jawapan dalam tempoh selama enam (6) bulan maka permohonan tersebut dianggap TIDAK BERJAYA.

Rujuk Iklan Rasmi Jawatan Kosong

Iklan Jawatan Kosong Di PERKESO

Mohon juga jawatan kosong april:

Info Mengenai Majikan : PERKESO

PERKESO atau Pertubuhan Keselamatan Sosial adalah sebuah badan berkanun di Malaysia yang bertanggungjawab untuk menyediakan perlindungan sosial dan kewangan kepada pekerja di sektor swasta. PERKESO didirikan pada tahun 1971 dan dikenali sebagai Lembaga Tabung Haji pada masa itu.

PERKESO menyediakan beberapa program perlindungan sosial termasuk Skim Keselamatan Sosial Pekerja (SOCSO) yang memberikan perlindungan kepada pekerja yang tercedera, sakit atau mengalami kehilangan pendapatan akibat dari kemalangan atau penyakit yang berkaitan dengan pekerjaan mereka. Skim ini juga melindungi pekerja yang kehilangan pekerjaan mereka.

PERKESO juga menyediakan Skim Insurans Pekerjaan (EIS) yang memberikan perlindungan kepada pekerja yang kehilangan pekerjaan mereka atau mengalami pemotongan gaji secara tiba-tiba akibat faktor ekonomi. Skim ini memberikan bantuan kewangan dan latihan kerjaya untuk membantu pekerja yang terkena kesan dari situasi ini.

Selain itu, PERKESO juga menyediakan program latihan dan pembangunan kerjaya bagi pekerja di sektor swasta, dan turut mengadakan kempen-kempen kesihatan dan keselamatan di tempat kerja.

Jika anda berminat untuk bekerja di PERKESO, terdapat pelbagai peluang kerjaya yang disediakan seperti pegawai perubatan, pegawai pemasaran, pegawai undang-undang, pegawai pengurusan sumber manusia, pegawai kewangan dan banyak lagi.

Untuk maklumat lanjut mengenai PERKESO dan peluang kerjaya yang disediakan, anda boleh melawat laman web rasmi PERKESO di

https://www.perkeso.gov.my.

Peluang Kerjaya Di PERKESO Untuk Rakyat Malaysia

PERKESO, atau dikenali sebagai Pertubuhan Keselamatan Sosial, adalah sebuah agensi kerajaan Malaysia yang menyediakan perlindungan sosial untuk pekerja dan majikan di Malaysia. Sebagai sebuah agensi kerajaan yang besar, PERKESO menyediakan pelbagai peluang kerjaya untuk warga Malaysia yang berkelayakan dan berminat untuk meneruskan kerjaya dalam bidang perkhidmatan awam.

Berikut merupakan beberapa peluang kerjaya di PERKESO:

 1. Pegawai Tadbir PERKESO membuka peluang kerjaya bagi graduan yang berkelayakan untuk memohon jawatan Pegawai Tadbir. Tugas seorang Pegawai Tadbir termasuk dalam menguruskan pentadbiran agensi, menjalankan penyelidikan dan mengawal selia projek-projek yang dilaksanakan oleh PERKESO.
 2. Pegawai Perubatan PERKESO juga membuka peluang kerjaya bagi graduan dalam bidang perubatan untuk memohon jawatan Pegawai Perubatan. Tugas seorang Pegawai Perubatan termasuk dalam menyediakan perkhidmatan kesihatan untuk pekerja dan majikan yang terlibat dalam program PERKESO.
 3. Pegawai Sosial PERKESO juga membuka peluang kerjaya bagi graduan dalam bidang kebajikan sosial untuk memohon jawatan Pegawai Sosial. Tugas seorang Pegawai Sosial termasuk dalam memberikan khidmat nasihat dan bantuan kepada pekerja dan majikan yang memerlukan sokongan dalam aspek kebajikan sosial.
 4. Juruaudit PERKESO juga membuka peluang kerjaya bagi graduan dalam bidang perakaunan untuk memohon jawatan Juruaudit. Tugas seorang Juruaudit termasuk dalam menyemak dan mengawal selia kegiatan kewangan dan perakaunan agensi.
 5. Pembantu Tadbir PERKESO juga membuka peluang kerjaya bagi graduan dalam bidang pengurusan dan perkhidmatan awam untuk memohon jawatan Pembantu Tadbir. Tugas seorang Pembantu Tadbir termasuk dalam membantu dan menguruskan urusan pentadbiran dan perkhidmatan PERKESO.

Kelebihan bekerja di PERKESO termasuklah gaji yang kompetitif, elaun tambahan seperti elaun perumahan, elaun keluarga dan cuti yang banyak. Selain itu, PERKESO juga memberikan latihan dan pembangunan kerjaya bagi pekerja untuk mempertingkatkan kemahiran dan kebolehan mereka.

Bagi mereka yang berminat untuk meneruskan kerjaya di PERKESO, anda boleh mengakses laman web rasmi PERKESO untuk melihat kekosongan jawatan dan syarat-syarat permohonan. Ingatlah untuk sentiasa memperbaharui maklumat terkini mengenai peluang kerjaya di PERKESO dan terus mengemaskini kemahiran dan pengalaman anda untuk meningkatkan peluang permohonan anda.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati