Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan 425 Kekosongan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024 Latest

Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024
Pengambilan 425 Kekosongan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024 Latest 3

Makluman penggambilan jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024 sedang dibuka permohonan untuk para pemohon. Jawatan kosong ini yang disediakan adalah merupakan jawatan kosong bagi seluruh negara Malaysia yang mana ianya adalah tawaran yang dibuka oleh Kerajaan Malaysia melalui SPA.

Pemohon boleh merujuk segera berkenaan maklumat lengkap jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024 yang akan disediakan beberapa maklumat seperti tawaran kerja, lokasi penempatan, tawaran gaji serta cara permohonan secara atas talian melalui laman web permohonan yang rasmi.

Berkenaan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Info Mengenai Jabatan Penjara Malaysia

Jabatan Penjara Malaysia adalah merupakan sebuah jabatan di bawah Kementerian Keselamatan Dalam Negeri Malaysia. Penjara merupakan tempat di mana pesalah disabitkan hukuman oleh pihak mahkamah yang ditetapkan oleh Hakim.

Penjara juga merupakan sebuah institusi penahanan serta tempat pemulihan yang memiliki jentera dan kekuatan sumber manusia yang berkualiti serta proaktif dalam melaksanakan visi, misi dan objektif sesuai dengan matlamat kerajaan.

Maklumat Berkenaan Tawaran Jawatan Kosong

Ini adalah merupakan peluang bagi anda dalam membuat permohonan mengenai jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024. Berikut adalah merupakan penerangan berkenaan tawaran kerja:

PerkaraMaklumat
Jawatan KosongPEGAWAI PENJARA GRED KA19
MajikanJabatan Penjara Malaysia
Gaji PermulaanRM1,360.00
Taraf JawatanKontrak Interim/ Tetap

Tempoh Permohonan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Bagi permohonan jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024 adalah perlu membuat permohonan dengan kadar segera dan hendaklah dibuat permohonan sebelum 28 Mei 2024 yang mana permohonan akan ditutup pada hari yang telah ditetapkan SPA.

Bagi para pemohon perlu membuat permohonan dengan melalui laman web permohonan atas talian pihak SPA.

Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Berikut adalah merupakan syarat kelayakan permohonan bagi jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun dan keatas.
  • Mempunyai kelayakan minima SPM.
  • Berminat dalam kerjaya yang dipohon.

Para pemohon juga boleh menyemak iklan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak SPA dibahagian bawah. Ikuti juga cara-cara memohon jawatan melalui laman web rasmi yang kami sediakan kepada anda dibawah.

Panduan Permohonan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Makluman Iklan Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Jawatan Jabatan Penjara Malaysia Mei 2024

Pastikan para pemohon membuat semakan iklan pengambilan jawatan kosong di Jabatan Penjara Malaysia yang perlu diteliti terlebih dahulu syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan dengan betul.

Dibawah adalah perkongsian mengenai pautan iklan jawatan kosong daripada SPA yang telah dibuka kepada rakyat malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan kosong yang boleh dimohon:

Cara Permohonan Jawatan Kosong

Bagi membuat permohonan jawatan kosong yang dibuka oleh SPA ini, para pemohon perlu mengikuti langkah-langkah permohonan lengkap seperti dibawah:

  • Sila pergi laman web SPA9.
  • Log masuk untuk calon yang mempunyai akaun. Sekiranya belum, Calon perlu membuat pendaftaran akaun baharu.
  • Apabila berjaya Login, para calon boleh membuat pengemaskinian maklumat butiran diri dan melengkapkan maklumat lengkap akademik serta lain-lain yang terkait.
  • Bagi membuat permohonan, calon boleh pergi bahagian permohonan dan membuat pengemaskinian permohonan.
  • Semak pilihan dan tetapkan ‘Pegawai Penjara Gred KA19’ sebagai option pilihan untuk permohonan.
  • Sahkan maklumat calon dan permohonan anda kini telah dikemaskini.

Calon yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan di atas tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan. Walaubagaimanapun, calon perlu memastikan pusat temu duga dikemas kini pada atau sebelum tarikh tutup iklan. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan diproses.

Untuk langkah seterusnya, calon perlu menunggu maklum balas daripada pihak SPA sekiranya urusan permohonan anda berjaya. Pihak SPA akan memaklumkan berkenaan permohonan calon melalui emel rasmi yang anda daftarkan dalam sistem SPA. Bagi jawatan kosong Pegawai Penjara Gred KA19, kemungkinan anda akan perlu melalui ujian Psikometrik sebelum dipanggil untuk hadir ke sesi temuduga.

Diharapkan kepada semua para calon boleh membuat persiapan yang rapi dan membuat rujukan bagi mengetahui lebih lanjut.

3 KOMEN

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati