Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024 di Jabatan Perikanan Malaysia

Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024

Hebahan penggambilan jawatan kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024 sedang dibuka permohonan untuk para pemohon. Jawatan kosong ini yang disediakan adalah merupakan jawatan kosong bagi seluruh negara Malaysia yang mana ianya adalah tawaran yang dibuka oleh Suruhanjaya Perkhidmatan Awam(SPA).

Calon boleh merujuk segera berkenaan maklumat lengkap jawatan kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024 yang akan disediakan beberapa maklumat seperti tawaran kerja, lokasi penempatan, tawaran gaji serta cara permohonan secara atas talian melalui portal rasmi SPA.

Berkenaan Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024

Info Mengenai Jabatan Perikanan Malaysia

Jabatan Perikanan Malaysia adalah jabatan yang bertanggungjawab menguruskan sumber perikanan negara secara efisien, inovatif dan mesra alam berasaskan kepada pengetahuan teknikal dan saintifik serta tadbir urus yang profesional.

Berfokus dalam industri perikanan, Jabatan Perikanan Malaysia adalah merupakan salah satu bidang ekonomi utama di Malaysia dan Jabatan Perikanan Malaysia selaku peneraju industri perlu mempunyai ilmu teknikal yang meluas untuk menggalakkan penyertaan syarikat swasta, pelabur serta kerjasama antarabangsa.

Maklumat Berkenaan Tawaran Jawatan Kosong

Tiba peluang untuk anda dalam membuat permohonan mengenai jawatan kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024. Ini adalah merupakan sebuah peluang kerjaya keemasan untuk pemohon mengisi kekosongan di bahagian sektor awam seluruh malaysia.

PerkaraMaklumat
Jawatan KosongPembantu Penyelidik Q19
MajikanJabatan Perikanan Malaysia
Gaji PermulaanRM1,355.00
Taraf JawatanKontrak Interim/ Tetap

  Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024

  Bagi permohonan jawatan kosong pembantu penyelidik Q19 April 2024 adalah perlu membuat permohonan dengan kadar segera dan hendaklah dibuat permohonan sebelum 25 April 2024 yang mana permohonan akan ditutup pada tarikh tersebut.

  Oleh itu para pemohon perlu membuat permohonan dengan melalui laman web permohonan atas talian pihak SPA.

  Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024

  Berikut adalah merupakan syarat kelayakan permohonan bagi jawatan kosong Pembantu Penyelidik Q19 April 2024:

  • Warganegara Malaysia
  • Berumur 18 tahun dan keatas.
  • Keperluan calon yang mempunyai Sijil Vokasional Malaysia (SVM) atau Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) dalam bidang pengkhususan tertentu. Mempunyai SVM dalam bidang:
   • Mekanisasi Agro
   • Herba
   • Bioteknologi
  • Mempunyai SKM Tahap 2 dalam bidang:
   • Juruteknik Pertanian Rendah (Sayur-sayuran)
   • Juruteknik Tanaman
  • Mempunyai SKM Tahap 3 dalam bidang:
   • Geomatik dan Ukur Tanah
   • Operasi Pengeluaran Tanaman
   • Juruteknik Geospatial
   • Penyelia Tanaman

  Para calon boleh menyemak iklan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak SPA dibahagian bawah. Ikuti juga cara-cara memohon jawatan melalui laman web SPA.

  Prosedur Permohonan Jawatan Kosong Pembantu Penyelidik Q19

  Maklumat Tawaran Iklan

  image 14

  Pastikan para calon membuat semakan iklan pengambilan jawatan kosong di Jabatan Perikanan Malaysia yang perlu diteliti terlebih dahulu syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan dengan betul. Berikut adalah perkongsian mengenai pautan iklan jawatan kosong daripada SPA yang telah dibuka kepada rakyat malaysia bagi mengisi kekosongan jawatan kerja:

  Cara Permohonan Jawatan Kosong

  Bagi membuat permohonan jawatan kosong yang dibuka oleh SPA ini, para pemohon perlu mengikuti langkah-langkah permohonan lengkap seperti dibawah:

  • Layari laman web SPA9.
  • Log masuk bagi mereka yang mempunyai akaun. Sekiranya belum, anda perlu membuat pendaftaran akaun baharu.
  • Apabila berjaya melog masuk, para pemohon boleh membuat pengemaskinian maklumat butiran diri dan melengkapkan maklumat lengkap akademik serta lain-lain yang terkait.
  • Untuk membuat permohonan, anda boleh pergi bahagian permohonan dan membuat pengemaskinian permohonan.
  • Semak pilihan dan tetapkan ‘Pembantu Penyelidik Q19’ sebagai option pilihan untuk permohonan.
  • Sahkan maklumat anda dan permohonan anda kini telah dikemaskini.

  Untuk langkah seterusnya, anda perlu menunggu maklum balas daripada pihak SPA sekiranya urusan permohonan anda berjaya. Pihak SPA akan memaklumkan berkenaan permohonan anda melalui emel rasmi yang anda daftarkan dalam sistem SPA. Bagi jawatan kosong Pembantu Penyelidik Q19, kemungkinan anda akan perlu melalui ujian Psikometrik sebelum dipanggil untuk hadir ke sesi temuduga.

  Jadi, diharapkan kepada semua para pemohon untuk sentiasa dalam bersedia sekiranya berjaya dipilih untuk meneruskan langkah permohonan seterusnya.

  TINGGALKAN KOMEN

  Sila masukkan komen anda!
  Sila masukkan nama anda di sini

  Cikgu Ahmad
  Cikgu Ahmad
  "It always seems impossible until it's done."

  Anda Mungkin Meminati