Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Biodata Dato Sri Mahadi BZ – Jutawan dan Suami Heliza Helmi

Biodata Dato Sri Mahadi BZ - Jutawan dan Suami Heliza Helmi

Mungkin ramai sudah yang mengenali siapakahh Mahadi BZ selepas perkahwinannya dengan artis, Heliza Helmi. Mahadi BZ ialah seorang usahawan terkenal, wajah media, personaliti Internet, dan bintang media sosial dari negeri Pulau Pinang, Malaysia. Dia terkenal di negara ini kerana perniagaannya yang berjaya. Dia juga adalah merupakan pemilik Konsortium AUF MBZ

Menurut paparan profil di pelbagai media sosial, Mahadi BZ menyatakan bahawa dia adalah pengasas penasihat Global Islamic Weatlh Advisor. Selain itu, beliau turut membantu masyarakat dalam mengembangkan kekayaan dan perniagaan mereka. Mahadi BZ telah bekerja keras dalam perniagaannya bermula dari 17 tahun.

Dia telah menjadi tumpuan pada Januari 2022 selepas berkahwin dengan artis, Nur Heliza Helmi pada 1 Januari 2022. Dia berkongsi berita itu menerusi akaun Instagram rasmi miliknya.

Berkenaan Mahadi BZ dan Biografinya

Biografi Mahadi BZ

image 178

Nama penuh Mahadi BZ ialah Dato Sri Mahadi Badrul Zaman. Dia dilahirkan pada 17 April 1983 dan berumur 38 tahun pada tahun 2024. Mahadi BZ dilahirkan pada tahun 1983 di Pulau Pinang, Malaysia. Kini beliau menetap di Kuala Lumpur, Malaysia.

image 182

Untuk pendidikan, Mahadi berkongsi bahawa beliau pergi ke SMT TARP Pulau Pinang bagi pendidikan sekolah rendah. Kemudian, beliau bersekolah di Sekolah Menengah Munshi Abdullah untuk sekolah menengahnya. Sekitar tahun 2000 hingga 2004 beliau berjaya menamatkan pengajian di Universiti Teknologi MARA (UITM).

Disamping itu, beliau juga memperoleh diploma dalam Sains Aktuari daripada institusi pengajian tinggi terkenal.

BiografiMaklumat
NamaMahadi BZ
Nama PenuhDato Sri Mahadi Badrul Zaman
Tarikh Lahir17 April 1983
PendidikanSMT TARP Pulau Pinang
Sekolah Menengah Munshi Abdullah
UITM
KerjayaAhli perniagaan
StatusBerkahwin
IsteriNur Heliza Helmi
Media SosialFacebook : Mahadi BZ
Instagram : @mahadibz

Perkahwinan Dengan Nur Heliza Helmi

image 183

Perkahwinan Mahadi BZ degan artis, Nur Heliza Helmi telah menggemparkan Malaysia kerana ianya adalah berita mengejut. Mereka melansungkan perkahwinan pada 1 Januari 2022 dan mendapat liputan orang ramai ketika itu.

image 181

Kerjaya Mahadi BZ

Mahadi BZ adalah seorang ahli perniagaan yang berbakat dan sangat rajin. Beliau sentiasa ingin memulakan perniagaan sendiri sejak usia yang sangat muda. Dikhabarkan, pada usia 21 tahun, dia melangkah ke dalam industri kewangan. Sehingga sekarang, beliau adalah merupakan pengasas dan presiden AUF MBZ Consortium. Melalui syarikatnya ini, dia berjaya membantu orang ramai mengembangkan perniagaan dan kekayaan mereka sendiri.

image 179

Beliau juga merupakan penasihat Global Islamic Weatlh Advisor. Beliau menyediakan Penyelesaian Kewangan Islam yang dipercayai dan kreatif. Selain itu, Dato Mahadi juga menguruskan FGG di Malaysia iaitu Kumpulan Genius Kewangan. Beliau juga memberi peluang kepada pelajar dan pencari kerja diluar sana untuk mencapai matlamat mereka.

Berdasarkan bionya di profil LinkedInnya, beliau berkongsi bahawa beliau juga membantu pelabur dan pelanggannya untuk mendapatkan lebih banyak pulangan daripada pelaburan mereka dengan menggunakan penyelesaian kewangan yang inovatif. Beliau menubuhkan pejabatnya di Malaysia dalam usaha untuk membantu orang ramai berjaya urus kewangan.

Pencapaian Dato Sri Mahadi BZ

Dato Sri Mahadi Badrul Zaman (DSMBZ) sememangnya terkenal dengan janggut panjang dan koleksi keretanya yang unik. Beliau kini seorang jutawan hasil usahanya sendiri. DSMBZ juga telah memberi inspirasi kepada ramai usahawan di luar sana untuk mengubah kehidupan mereka daripada biasa kepada luar biasa.

image 180

Pencapaian Mahadi telah diiktiraf dan pencapaiannya ialah beliau berjaya membangunkan sebuah agensi yang cemerlang iaitu Financial Genius Group (FGG). Tidak berhenti disitu, Monalisa Preferred Wealth Advisors Sdn Bhd adalah merupakan sebuah kumpulan di bawah FGG telah ditubuhkan 16 tahun lalu. 

Usaha Dato Sri Mahadi Lahirkan Ramai Jutawan

Kini, FGG mempunyai 600 Penasihat Kewangan berdaftar dan aktif, menurutnya pihak FGG datang dari pelbagai latar belakang. Ada yang bekerja profesional, fresh graduate, suri rumah yang ingin menyumbang kepada pendapatan keluarga dan juga OKU yang berusaha untuk hidup. 

Di FGG, semua orang dilatih dengan 7 langkah kemahiran menjual, pengetahuan ‘Mental Warrior’ dan acara motivasi berterusan untuk memastikan mereka diperlengkapkan dengan baik untuk menghadapi sebarang cabaran yang akan datang.

Dengan penambahan produk Takaful dalam kumpulan FGG, Mereka berjaya memperoleh jualan sebanyak RM1.65 juta dalam masa 3 bulan sahaja. Justeru Dato Mahadi secara rasminya diiktiraf sebagai MDRT pertama manakala FGG Wealth AL-Khassah diiktiraf sebagai Agensi Juta Dolar Pertama dalam FWD Takaful Berhad pada tahun 2020.

Secara peribadi telah membantu ribuan pelabur, pelanggan rangkaian tinggi dan syarikat untuk meningkatkan pulangan pelaburan mereka dengan banyak menggunakan penyelesaian kewangan yang inovatif.

Tular Pengumuman Dari SC Berkenaan Mahadi BZ

Berdasarkan pengumuman daripada pihak Suruhanjaya Sekuriti (SC) menunjukkan Mahadi telah dimasukkan dalam senarai Investor Alert List.

Mahadi BZ
Biodata Dato Sri Mahadi BZ - Jutawan dan Suami Heliza Helmi 9

1 komen

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati