Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Makluman Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia (TM) Februari 2024

Makluman Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Makluman pengambilan jawatan kosong Telekom Malaysia telah membuka tawaran kerja dibawah syarikat mereka dan dibuka pengambilan jawatan ini pada bulan februari 2024 tahun ini. Kita sudah umum mengetahui telekom malaysia merupakan satu syarikat perusahaan telekomunikasi terkemuka di Malaysia.

Sudah semestinya pengambilan jawatan kosong ini mempunyai pelbagai kelebihan dan manfaat kepada pemohon yang berminat melanjutkan karier kerjaya dibawah syarikat telekomunikasi terbesar di Malaysia. Dapatkan maklumat lebih lanjut berkenaan iklan tawaran, syarat permohonan dan cara mohon dibahagian bawah kami sediakan secara lengkap.

Keterangan Makluman Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Telekom Malaysia (TM) adalah satu sebuah syarikat telekomunikasi Malaysia dan juga adalah syarikat yang ketiga terbesar di dunia. TM telah menyediakan rangkaian talian darat serta mempunyai pasaran komunikasi telefon mudah alih iaitu TMTounch.

Dan lagi mengujakan adalah Telekom Malaysia telah menjadi satu badan yang diswastakan pada oktober tahun 1984 dan telah memasuki dalam bursa Malaysia pada tahun September 1990. Jelas menunjukkan bahawa TM adalah satu syarikat yang kukuh untuk anda membina kerjaya disana.

tm

Dengan peluang yang dibuka ini diharapkan kepada calon mengambil peluang untuk membuat permohonan sementara peluang masih ada.

Maklumat Jawatan Kosong Yang Dibuka

Calon boleh mengetahui jawatan kosong apakah yang dibuka dan boleh merujuk pada jadual yang disusun dibawah. Beriku merupakan jawatan yang dibuka oleh Telekom Malaysia:

Senarai Jawatan Kosong
TM Exceutive Leadership Industrial Training (ELIT)

Tarikh Tutup Permohonan Jawatan Kosong

Untuk makluman kepada semua calon, permohonan adalah dibuka sekarang dan tarikh tutup permohonan adalah pada 1 Februari 2024. Oleh itu, para calon perlu mengemukakan segera dan pastikan permohonan anda mengikut langkah seperti yang diberitahu seperti dibawah.

Syarat-syarat Kelayakan Permohonan Kerja

Terdapat syarat-syarat kelayakan mohon kerja yang perlu diikuti oleh para calon sebelum membuat permohonan. Berikut adalah merupakan syarat-syarat kelayakan permohonan:

 1. Warganegara Malaysia
 2. Berumur 18 tahun dan keatas.
 3. Mempunyai kelayakan akademik bermula SPM, Diploma dan Ijazah.
 4. Boleh bekerja dalam kumpulan.
 5. Berkomunikasi dalam bahasa Inggeris dan bahasa Melayu.

Peranan Bagi Jawatan Yang Dibuka Ini

Pihak majikan Telekom Malaysia telah menyatakan dalam iklan permohonan beberapa peranan yang perlu dilaksanakan bagi jawatan ini. Berikut kami kongsikan tugasan tersebut secara ringkas:

Job Role
1. Program ini bertujuan untuk melengkapkan graduan Malaysia dengan kemahiran dan pengalaman yang diperlukan untuk berkembang maju dalam dunia korporat. Program 8 bulan menggabungkan latihan kelas kemahiran insaniah intensif dan peluang latihan sambil bekerja, menawarkan kemahiran praktikal dan pengalaman kehidupan sebenar untuk membina asas yang kukuh untuk masa depan yang berjaya.
2. Untuk menyediakan graduan dengan pengetahuan, kemahiran, pendedahan dan alat yang relevan untuk meningkatkan nilai mereka untuk kebolehpasaran ke pasaran.
3. Program ini merupakan program selama 8 bulan untuk bakat muda naik level. Program ini termasuk gabungan latihan kelas kemahiran insaniah intensif dan latihan sambil bekerja untuk menawarkan kemahiran praktikal dan pengalaman kehidupan sebenar untuk membina asas yang kukuh untuk masa depan yang berjaya dan masa depan yang cerah.

Cara Memohon Makluman Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Iklan Rasmi Ambilan Jawatan Kosong

photo 2024 01 23 14 19 15
Makluman Pengambilan Jawatan Kosong Telekom Malaysia

Untuk mengetahui maklumat lebih lanjut berkenaan tawaran kerja, para calon boleh membuat semakan mengenai maklumat yang disediakan rasmi bahagian pengambilan pekerja Telekom Malaysia.

Untuk rujukan makluman pengambilan jawatan kosong Telekom Malaysia adalah boleh merujuk pada link dibawah:

Permohonan Jawatan Melalui Atas Talian

Untuk membuat permohonan, para calon boleh membuat permohonan melalui laman permohonan rasmi Telekom Malaysia (TM) yang rasmi. Melalui laman ini para calon perlu sediakan beberapa maklumat seperti butiran diri, dokumen dan lain-lain.

Berikut adalah cara untuk anda membuat permohonan pengambilan jawatan kosong Telekom Malaysia ambilan bulan Februari:

 1. Calon boleh layari laman permohonan.
 2. Rujuk senarai kekosongan dan ketahui skop kerja dan kelayakan khusus permohonan.
 3. Untuk membuat permohonan, klik “Apply Now“.
 4. Calon akan diminta untuk log masuk. Sekiranya belum ada akaun, perlu daftar baharu.
 5. Kemudian, lengkapkan maklumat dan butiran diri yang diperlukan. Lampirkan juga resume dan dokumen penting anda.
 6. Sahkan permohonan kerja dan permohonan anda dianggap selesai.

Selepas itu, anda perlu menunggu jawapan daripada pihak pengurusan TM tentang makluman pengambilan jawatarn kosong telekom Malaysia anda diterima atau ditolak. Sekiranya anda mendapat maklum balas, anda perlu membuat persiapan untuk urusan temuduga dan seterusnya. Semoga dipermudahkan urusan dan semoga berjaya.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati