Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Cara Mohon Kerja Wakaka Fulltime dan Part Time di Seluruh Malaysia

Mohon kerja wakaka

Wakaka adalah merupakan sebuah rangkaian restoran yang berasaskan minuman dan hidangan manisan. Ramai yang mohon kerja wakaka kerana ia menawarkan kerja sepenuh masa dan kerja sambilan. Pelbagai alternatif yang disediakan jika sekiranya seseorang itu berminat untuk memulakan kerja disyarikat wakaka.

Namanya tidak asing lagi kerana sudah bertapak lama di Malaysia dan sudah mempunyai banyak cawangan di setiap negeri. Terkenal dengan hidangan minuman dan makanan yang sesuai dengan pelbagai peringkat umur menjadikannya semakin popular dan mendapat sambutan dari semasa ke semasa. Oleh itu, bagi para calon yang berminat untuk mohon kerja Wakaka, sila semak maklumat lengkap mengenai permohonan kerja yang kami sediakan.

Mohon Kerja Wakaka Yang Menawarkan Peluang Menarik

Mohon Kerja Wakaka

Pengenalan Syarikat Wakaka

syarikat wakakak adalah merupakan sebuah rangkaian restoran yang menyediakan makanan dan minuman manisan. Dikenali ramai dengan penjualan air boba dan waffle yang enak dimakan ketika panas. Menjadi fenomena di kalangan remaja kerana menyediakan menu-menu yang amat menyelerakan di kalangan orang muda. Ini menjadikan cawangan di seluruh Malaysia mendapat sambutan tinggi dan Wakaka juga akan terus maju dari semasa ke semasa.

Selain itu, Wakaka juga menjadi tempat rujukan utama untuk para pelajar lepasan SPM untuk memulakan kerja secara sambilan atau sepenuh masa.

Tawaran Jenis Pekerjaan

untuk tawaran pekerjaan terdapat jawatan yang boleh dipohon oleh para calon. Disarankan juga untuk percaya meneliti dan mengetahui lebih lanjut maklumat pekerjaan yang ditawarkan melalui jadual yang kami sediakan di bawah;

JawatanSkop Kerja
Pembantu Kedai-Mengambil pesanan pelanggan
-Menyediakan pesanan pelanggan
-Menjaga outlet dan kebersihannya
Mohon kerja wakaka

Syarat Kelayakan Mohon Kerja Wakaka

pihak wakaka mengambil kira-kira calon yang menepati kelayakan dalam memohon pekerjaan. Berikut adalah maklumat mengenai syarat kelayakan mohon kerja wakaka yang perlu anda ketahui;

 • Calon adalah merupakan seseorang warganegara Malaysia.
 • Calon juga hendaklah mereka yang berumur dari 18 tahun dan ke atas.
 • Calon juga mempunyai kelayakan minima SPM sahaja.

Maklumat Permohonan Kerja Seluruh Cawangan Wakaka

Cara Mohon Kerja Part Time dan Full time Wakaka

Untuk makluman kepada semua para calon, mohon kerja Wakaka terdapat dua jenis yang ada boleh mohon iaitu secara part time atau full time. Jawatan kosong ini adalah boleh dimohon berdasarkan penerimaan dan budi bicara pihak majikan yang sanggup untuk berurusan dengan anda mengenai permohonan kerja Wakaka.

Berikut disediakan panduan mohon kerja wakaka yang para calon perlu ikuti;

 1. Para calon perlu membuat semakan dan mengetahui cawangan di mana para calon berminat untuk membuat permohonan.
 2. Para calom perlu merujuk kepada senarai cawangan lokasi wakaka di seluruh Malaysia yang boleh para calon temui melalui carian di Google map.
 3. Kemudian para calon boleh mendapatkan maklumat mengenai nombor telefon yang tertera di cawangan tersebut. Seterusnya, calon boleh membuat permohonan ataupun bertanyakan kekosongan kerja melalui pihak berkenaan.
 4. Para calon boleh menyatakan bahawa para calon ingin bekerja dengan majikan secara part time atau full time.
 5. Seandainya permohonan kepada calon diterima calon akan dipanggil oleh majikan dan boleh bersiap sedia untuk urusan temuduga atau memulakan kerja secara terus.

Kelebihan Kerja yang Disediakan Wakaka

bagi mereka yang mula bekerja di bawah cawangan Wakaka di seluruh Malaysia akan menerima beberapa kelebihan yang disediakan oleh para majikan. Kelebihan yang akan diterima oleh para pekerja mungkin berbeza-beza mengikut cawangan.

Nerikut adalah antara beberapa kelebihan kepada pekerja yang disediakan oleh pihak Wakaka;

 • Disediakan caruman KWSP dan SOCSO
 • Bayaran lebih masa akan dibayar kepada pekerja
 • Mempunyai kemudahan cuti
 • Kebiasaannya makan minum sewaktu bekerja ditanggung

Soalan FAQs Berkenaan Mohon Kerja Wakaka

Dimana saya boleh dapatkan senarai cawangan lokasi Wakaka?

Anda boleh mendapatkan akses carian lokasi wakaka dengan mudah dan singkat melalui carian di google maps.

Jika saya baru sahaja tamat spm, adakah layak saya mohon kerja?

Ya, sudah tentu anda layak untuk mohon kerja. Kebiasaan di bidang f&b mula tawarkan pekerjaan kepada insan yang berumur 16 tahun keatas.

Boleh mohon cuti ke kalau mula bekerja nanti?

Untuk cuti, ianya adalah hak para pekerja. Majikan boleh pertimbangkan apa-apa permintaan dan keperluan para pekerja. Oleh itu, anda boleh mohon cuti dan majikan akan pertimbangkan.

1 komen

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati