Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Dr Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab dan Nyata Sebab Letak Jawatan 2 Hari Lalu

Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab
Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab

Dr Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab berkenaan video. Tular beberapa hari yang lalu pengarah jabatan komunikasi komuniti (J-KOM) mengambil tindakan untuk meletakkan jawatan atas sebab-sebab yang tertentu. Berikutan perkara yang menjadi bualan hangat netizen di media sosial, Dato Agus Yusof telah mengambil tindakan dengan mengadakan kenyataan media.

Beliau mengadakan kenyataan media sebagai tindak balas berkenaan video tular mengenai beliau dan pegawainya iaitu Wahab. Hal ini, Dr.Agus ulas hubungannya dengan wahab untuk menghilangkan kekeliruan yang berlaku di kalangan masyarakat.

Dr Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab

Kenyataan Media Oleh Dr.Agus Yusof

Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab
Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab

Datuk Dr Agus telah berkata mengenai video perbualannya bersama pegawainya yang bernama Wahab tular di media sosial adalah disunting. Beliau juga mendakwa ia telah dilakukan oleh pihak-pihak yang tertentu yang ingin menjatuhkan reputasinya melalui sebarang video tersebut.

Di dalam video tersebut hanya 2 individu sahaja terlibat:

  • Dr Agus Yussof
  • Abdul Wahab

Dr.Agus juga mengatakan bahawa video itu diubah dan ianya adalah disunting, beliau menegaskan bahawa ianya adalah fitnah semata sehingga dirinya sendiri tidak tergamak melihat video tersebut.

Dr Agus Dakwa Video Tular Disunting

Melalui sidang media yang diadakan Dr Agus menjelaskan mengenai video yang tular itu ketika sidang media berlangsung di sebuah hotel bandar Baru Bangi pada Khamis. Selain itu turut hadir juga seorang lelaki bernama Wahab atau nama sebenarnya Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani yang juga mengaku merakam video asal yang didakwa sudah diedit itu.

Dr.Agus juga mengatakan bahawa penularan video tersebut mempunyai kaitan yang rapat dengan pihak yang tidak senang hati dengan beliau kerana jawatan yang disandangnya dalam J-KOM.

Tegasnya beliau lagi, video yang asal adalah tidak mempunyai audio dan telah disunting oleh beberapa individu yang dikenali. Sebagai tindakbalas tulangnya video yang menjejaskan reputasi tersebut, doktor Agus telah melakukan laporan polis di Kajang dan menghantar surat tuntutan undang-undang kepada pihak yang telah menyebarkan video tersebut.

Wahab Ulas Diperangkap “Mr.H”

Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab
Dr.Agus Ulas Hubungannya Dengan Wahab

Abdul Wahab tampil untuk menjelaskan apakah situasi keadaan yang sebenarnya. Beliau telah mendakwa bahawa beliau diarahkan oleh seseorang individu yang berjawatan lebih tinggi bagi merakam satu klip video untuk memerangkap bekas ketua pengarah tersebut.

Menurutnya lagi, beliau yang merupakan pegawai baru di J-KOM sangat teruja untuk melaksanakan tugas yang diarahkan. Mrs pernah membuat beberapa pertemuan dengan Wahab serta menawarkan jawatan lebih tinggi sebagai habuan.

Mr.H telah beritahu kepada Wahab bahawa Dr.Agus terlibat dalam aktiviti yang tidak bermoral. Oleh itu, Wahab ditugaskan bagi membuat satu rakaman perbualan dengan Dr Agus untuk mendapatkan bukti bahwa beliau terlibat dalam aktiviti songsang dan tidak bermoral. Beliau menjelaskan bahawa video yang sudah di rekod itu tidak mempunyai audio.

Dr.Agus Ulas Sebab Letak Jawatan Pengarah J-KOM

Dr.Agus telah mengulas mengenai sebab-sebab perletakan jawatan. Beliau mengatakan bahawa perletakan jawatan beliau adalah kerana beliau menerima tawaran kerja di Indonesia dan oleh sebab itu beliau melepaskan jawatan di J-KOM. Pada 13 November lalu dia telah dipanggil untuk bertemu seseorang dan ditunjukkan video perbualan lucahnya dengan Wahab. Sebab itu, Dr.Agus ulas hubungannya dengan wahab.

Beliau telah diberi dua pilihan ketika itu sama ada beliau perlu memilih meletakkan jawatan secara terus atau bercuti rehat sehingga tamat tempoh lalu meletakkan jawatan. Beliau telah mengambil sikap untuk berkompromi bagi menjaga kesemua pihak tanpa membahas soal ketulenan video tersebut.

Katanya lagi keputusan untuk meletakkan jawatan adalah dibuat kerana telah menerima tawaran kerja di tempat lain. Dr Agus mengadakan sidang media ini untuk Dr.Agus ular hubungannya dengan Wahab dan berkenaan perbualan jelek antara beliau dan lelaki yang bernama Wahab.

Biodata Dr.Agus dan Maklumat Mengenai Wahab

Biodata Muhammad Agus Yusof

Dikenali sebagai Dr.Agus Yusof, beliau yang bernama Dato’ Dr.Mohammad Agus Yusoff adalah merupakan bekas ketua pengarah di jabatan komunikasi komuniti (J-KOM) yang telah dilantik oleh dibawah Jabatan Perdana Menteri Malaysia. Sebelum ini beliau yang merupakan seorang profesor sains politik, pusat, kajian sejarah, politik dan hal ehwal antarabangsa, fakulti Sains dan kemanusiaan di UKM. Telah memulakan jawatan tersebut bermula daripada 1985 hingga tahun 2022. Butiran mengenai pengajian, beliau mendapat pendidikan tinggi di universiti Malaya bagi ijazah dan University of Manchester dalam bidang master dan PhD.

Biodata Abdul Wahab Abdul Kadir Jilani

Beliau adalah merupakan penolong pegawai Jabatan Komunikasi Komuniti (J-KOM) berumur 33 tahun. Beliau baru sahaja menjawat jawatan tersebut dalam 2 minggu. Untuk maklumat beliau sudah mendirikan rumah tangga dan memiliki empat orang anak.

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati