Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA Ambilan September 2023

Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA Ambilan September 2023
Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA

Assalamualaikum,Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA. Admin ingin kongsikan satu malumat kerja kosong yang tetap untuk rakyat Malaysia mohon. Oleh sebab itu,kami sediakan info kerjaya iaitu Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA Ambilan September 2023 yang boleh anda memohon bagi pekerjaan tahun 2023 ini lalu menjadi tahun berharga untuk anda.

Sertai telegram rasmi bagi saluran kerja kosong Malaysia kerajaan dan swasta. Untuk itu anda boleh tekan pautan dibawah:

Maklumat Penuh Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA Ambilan September 2023

Maklumat Ringkas Jawatan

Berikut adalah senarai jawatan kosong yang telah diiklankan oleh majikan beserta penerangan ringkas:

JAWATAN KOSONGGREDGaji
Penolong Pegawai Teknologi MaklumatFA29RM1,549.00-RM5,684.00
Pemandu KenderaanH11RM1,218.00-RM2,939.00
Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA

Tarikh Tutup Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA

Untuk makluman kepada semua calon dan pemohon, tarikh permohonan bakal ditutup pada 28 September hari Khamis 11:59

Syarat Lantikan Bagi Dua Jawatan di PERDA

Penolong Pegawai Teknologi Maklumat :

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 • Sijil dalam bidang teknologi maklumat atau prosesan data yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Sijil dalam bidang kejuruteraan komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Diploma dalam bidang sains komputer atau teknologi maklumat yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya iv. diploma dalam bidang kejuruteraan komputer yang diiktiraf oleh Kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya.
 • Keutamaan pengkhususan Pembangunan Sistem dan Laman Web Calon bagi lantikan hendaklah memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

Pemandu Kenderaan

 • Warganegara Malaysia
 • Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
 • Pentaksiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan lesen memandu Kelas B2,D dan E(PSV) yang dikeluarkan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan [kecuali lesen memandu dalam tempoh percubaan (P)]
 • Berkebolehan memandu, mengendali dan menyenggara kenderaan berkenaan yang diliputi oleh skim perkhidmatan ini.
 • Keutamaan akan diberikan kepada calon yang mempunyai kelayakan lesen memandu Kelas E. Calon bagi lantikan hendaklah lulus Pentafsiran Tingkatan Tiga/Penilaian Menengah Rendah atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan dan memiliki Kepujian (sekurang-kurangnya Gred C) dalam subjek Bahasa Melayu.

Prosedur Permohonan Jawatan di PERDA

Iklan Pengambilan Jawatan Tetap di PERDA

Sebelum memulakan urusan permohonan kerja adalah lebih baik untuk anda melihat terlebih dahulu iklan rasmi yang dikeluarkan oleh pihak majikan. Penting untuk anda ketahui bila tarikh iklan yang dibuka dan akan ditutup untuk mengelakkan anda terlepas pandang. Berikut adalah iklan yang disebarkan:

Jika anda telah selesai membuat semakan iklan, maka anda hendaklah membuat permohonan terus agar anda tidak terlepas untuk mendapat pengalaman bekerja dibawah PERDA.

Cara Tepat Semasa Buat Permohonan

job 4131482 640 5

Bagi para pemohon yang bersedia dan berminat membuat permohonan anda boleh ikuti langkah dan tatacara yang kami sediakan dibawah:

 • Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja PERDA
 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.
PETI ADUAN SISTEM
https://tinyurl.com/aduanerecruit

Permohonan yang berikut AKAN DITOLAK

 1. Permohonan tidak dibuat secara ‘online’
 2. Tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dalam iklan
 3. Permohonan tidak lengkap

TINGGALKAN KOMEN

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati