Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia Ambilan Bulan Ogos 2023

Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia Ambilan Bulan Ogos 2023
Kementerian Pelancongan Malaysia

Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia Ambilan Bulan Ogos 2023. Bagi mereka yang sedang mencari peluang pekerjaan, sukacita dimaklumkan bahawa pihak Tourism Malaysia mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berdedikasi untuk mengisi beberapa kekosongan jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, bagi individu yang memenuhi kriteria yang telah ditetapkan, anda dijemput untuk memohon jawatan-jawatan ini secepat mungkin.

Jangan lepaskan peluang ini untuk menyertai pasukan kami dan menyumbangkan bakat serta kemahiran anda dalam bidang landskap. Segera berikan permohonan anda dengan lengkap, dan sertakan dokumen-dokumen yang relevan seperti resume, salinan sijil-sijil akademik, dan sebarang pengalaman kerja yang berkaitan. Tarikh tutup permohonan adalah pada (tarikh) jadi pastikan anda mengemukakan permohonan sebelum tarikh tersebut.

Calon diwajibkan membuat permohonan berdasarkan maklumat yang disenaraikan dengan teliti dan lengkap.

iphone 1281456 640 5
Kementerian Pelancongan Malaysia

Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia 

Pihak kami juga ingin menegaskan bahawa calon yang berminat perlu mengisi borang permohonan yang disediakan dengan jujur dan tepat. Pastikan semua bahagian dalam borang tersebut diisi dengan betul dan lengkap tanpa sebarang kecacatan. Sebarang maklumat palsu atau tidak sah dalam permohonan boleh menyebabkan penolakan permohonan tersebut.

Kami menghargai ketekunan dan dedikasi calon dalam menyediakan maklumat yang lengkap, kerana maklumat ini akan menjadi asas bagi kami untuk menilai potensi dan kesesuaian calon terhadap jawatan yang ditawarkan. Oleh itu, kami mengalu-alukan calon yang memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan untuk mengemukakan permohonan secepat mungkin.

Berikut adalah maklumat terperinci bagi mana-mana calon yang berminat untuk memohon jawatan-jawatan yang ditawarkan.

Jadual Maklumat Jawatan Pelacongan Malaysia

JawatanGredGaji (RM)
1. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT (Tetap)N19RM1,464.80

Tarikh Tutup permohonan

Tarikh Tutup permohonan adalah pada 29 Ogos 2023. Ini bermakna anda mempunyai masa sehingga akhir hari pada tarikh tersebut untuk menghantar permohonan anda bagi jawatan “Pembantu Pejabat”. Pastikan untuk menyediakan semua dokumen yang diperlukan dan mengisi borang permohonan dengan lengkap sebelum tarikh tutup ini. Permohonan yang diterima selepas tarikh tersebut mungkin tidak akan dipertimbangkan. Oleh itu, jangan lepaskan peluang ini dan berusahalah untuk mengemukakan permohonan anda tepat pada waktunya.

photo 2023 08 17 10 27 00
Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia Ambilan Bulan Ogos 2023

Syarat Kelayakan Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia

Untuk syarat kelayakan keseluruhan bagi jawatan diatas anda boleh rujuk dibawak:

Syarat Kelayakan dan Iklan Permohonan

PERHATIAN KEPADA PEMOHON

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

• Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja di LAMAN UTAMA TOURISM MALAYSIA

• Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.

• Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan

• Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.

• Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

• Sila ke link di bawah bagi mendapatkan maklumat penuh syarat kelayakan dan cara untuk memohon.

Cara Memohon Jawatan Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia 

Bagi mereka yang berminat, iklan rasmi kekosongan jawatan boleh didapati di laman web syarikat atau agensi yang mengiklankan jawatan tersebut. Sila klik pada pautan Iklan Penuh Jawatan Kosong dibawah untuk mengakses iklan rasmi dan mendapatkan maklumat lanjut mengenai syarat-syarat kelayakan, gaji yang ditawarkan, dan tarikh tutup permohonan.

ARAHAN DAN CARA MEMOHON

(a) Permohonan adalah secara dalam talian melalui HR System Management.
Berikut adalah panduan bagi memohon :

i. Log in dipautan;

HR TOURIST

ii. Daftar pengguna > tetapkan kata laluan > aktifkan akaun (semak e-mel
untuk link pengaktifan akaun) > pilih menu Public Login

iii. Log masuk > pilih menu Resume > lengkapkan Resume > memuat naik
dokumen-dokumen berdasarkan senarai semak yang dikemukakan

iv. Pilih jawatan yang ingin dimohon.

(b) Gambar yang dimuat naik hendaklah menggunakan gambar berukuran
pasport terkini. Selain dari gambar pasport tidak dibenarkan.

(c) Bagi pemohon yang sedang berkhidmat dengan jabatan / agensi Kerajaan perlu
menghantar permohonan melalui ketua jabatan masing-masing mengikut Perintah
Am, Bab ‘A’ serta mengemukakan salinan terkini Rekod Kenyataan Perkhidmatan
dan Laporan Nilaian Prestasi Tahunan (LNPT) bagi tempoh tiga (3) tahun.

(d) Bagi pemegang Diploma daripada Institut Pengajian Tinggi Swasta / Luar
Negara, perlu mengemukakan sesalinan pengiktirafan dari Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA). Pemohon boleh melayari laman web MGA.gov.

(e) Tarikh tutup permohonan ialah pada 29 Ogos 2023 (Selasa).

IKLAN PENUH JAWATAN KOSONG

Untuk calon yang berminat, permohonan boleh dilakukan secara atas talian dengan mendaftar di laman web syarikat atau agensi yang bertanggungjawab untuk memproses permohonan tersebut. Klik pada pautan berikut (KLIK SINI) untuk mengakses borang permohonan dan isikan maklumat yang diperlukan. Pastikan semua butiran diisi dengan betul dan lengkap sebelum menghantar permohonan.

Selepas mendaftar dan menghantar permohonan, calon yang layak akan dipertimbangkan untuk proses temuduga. Jika berjaya, calon akan diberitahu mengenai status permohonan dan langkah seterusnya dalam proses perekrutan.

Sekiranya anda memiliki kecemerlangan dalam kelayakan dan pengalaman yang relevan, tidak ada alasan untuk tidak mencuba. Jangan ragu untuk menunjukkan bakat dan dedikasi anda dalam permohonan ini. Semoga kesungguhan dan usaha yang anda persembahkan akan membawa kepada kejayaan dan peluang pekerjaan yang anda idamkan.

Selamat berjaya dalam usaha anda untuk memohon jawatan Pengambilan Pekerja Di Kementerian Pelancongan Malaysia Ambilan Bulan Ogos 2023 dan semoga keputusan yang terbaik menanti anda dalam perjalanan profesional anda yang mendatang. Terima kasih kerana memberi perhatian kepada peluang ini dan saya berharap anda akan berjaya mencapai matlamat karier anda.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati