Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

jpg 20230830 113208 0000
Mohon Kerja Di KTMB

Para Calon Jom Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023. Sebuah agensi pengankutan awam Malaysia yang berteraskan pengankutan Keretapi Tanah Melayu Berhad adalah dengan ini membuka peluang kerjaya untuk dimohon oleh rakyat Malaysia yang berminat bekerja dan merasai pengalaman dibawah sektor awam.

Untuk informasi semasa, KTMB yang dikenali sebagai Keretapi Tanah Melayu Berhad(KTMB) adalah merupakan sebuah syarikat milik kerajaan yang mana mempunyai kepentingan awam rakyat Negara Malaysia.

Selain itu, bagi para calon yang sememangnya mencari-cari informasi kerja yang pantas serta mempunyai penerangan lengkap sesuatu maklumat tawaran jawatan kosong seluruh Malaysia hendaklah sertai telegram rasmi kami:

Sertai Telegram Kerja Kosong

Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

Latar Belakang KTMB

Pengankutan keretapi adalah pengankutan yang terawal dan terlama diguna pakai oleh rakyat Malaysia untuk memudahkan perjalanan setempat ke tempat yang lain. Syarikat ini telah ditubuhkan sejak 1992.

KTMB ini juga menyediakan perkhidmatan bagi penumpang rakyat Malaysia melalui kawasan di seluruh Malaysia termasuk juga laluan di antara bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur, Penang, Johor Bahru dan lain-lain. Dengan kereta api ini juga dijadikan sebagai perkhidmatan kargo untuk mengangkut barang-barang perdagangan serta logistik melalui jalan kereta api.

Kemudahan yang terdapat dan juga mempunyai peralatan yang canggih menjadikan KTMB sebuah syarikat yang mampu menguruskan perjalanan dari destinasi ke destinasi dengan kelengkapan mesra kepada penumpang yang mana mempunyai kemudahan seperti kaunter tiket, platform peron, ruang menunggu dan lain-lain.

Tawaran Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

image 154
Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

Perhatian kepada para calon yang dalam usaha membuat permohonan kerja anda hendaklah mengikuti maklumat yang Kami sediakan sebagai langkah awal untuk anda meneliti apakah jawatan kosong yang layak dimohon oleh pihak anda.

Senarai Lengkap Jawatan Yang Dibuka

 • Pengurus Editorial, Pengurusan Isu & Perhubungan Media (Gred G05) – Jabatan Komunikasi Strategik
 • Muzium Eksekutif & Pameran Korporat (N05Ag07) – Jabatan Komunikasi Strategik
 • Penolong Juruaudit (Gred G07) – Jabatan Audit Dalaman & Pengurusan Risiko
 • Pengurus Kanan Fasiliti (Awam) (J02G04) – Jabatan Pengurusan Aset & Fasiliti
 • Juruteknik/Mekanik K2 (Juruelektrik Atas Talian/Bekalan Kuasa) (R06G12) – Jabatan Elektrifikasi

Majikan

 • Syarikat Keretapi Tanah Melayu Berhad

Tempoh Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

 • Para calon boleh membuat permohonan yang telah dibuka oleh pihak majikan secara segera dan setelah dimohon sebelum tarikh tutup iaitu pada 3 september 2023.

Syarat Kelayakan Permohonan 

Setelah Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023, perlu difahami mengenai maklumat lengkap tawaran jawatan kosong yang telah dibuka Anda perlu meneliti juga syarat kelayakan permohonan untuk melayakkan diri anda membuat permohonan yang seperti ditetapkan dan perlu kepada ketetapan yang telah ditetapkan.

 1. Pemohon mestilah merupakan seorang rakyat Malaysia.
 2. Pemohon juga hendaklah mereka daripada kalangan yang berumur 18 tahun dan keatas semasa tempoh permohonan telah dibuka.
 3. Untuk kelayakan Akademik pemohon mestilah mempunyai kelayakan yang khusus dan mempunyai Akademik yang diiktiraf oleh kerajaan Malaysia.

Bagi meneruskan permohonan anda boleh pergi ke bahagian seterusnya iaitu bahagian prosedur permohonan jawatan kosong yang telah dibuka oleh pihak KTMB bagi tahun 2023, yang mana wajib untuk anda melalui saluran yang betul dalam urusan permohonan kerja.

Urusan Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

Para pemohon yang membuat permohonan mestilah melepasi beberapa syarat kelayakan kursus yang telah ditetapkan seperti yang dinyatakan di atas tadi. untuk itu admin dengan senang hati membantu lagi para pemohon melihat sendiri senarai iklan rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan supaya urusan permohonan anda dipermudahkan melalui pengetahuan syarat khusus bagi permohonan setiap jawatan kosong yang telah dibuka.

Rujuk Iklan Permohonan Kerja Rasmi

Di atas adalah merupakan iklan yang telah dikeluarkan secara rasmi oleh pihak KTMB sendiri melalui portal yang mereka uruskan. Penting untuk para pemohon cakna akan makluman rasmi yang telah dikeluarkan secara khusus bagi setiap jawatan yang tertera.

Cara Mohon Kerja Di KTMB Untuk Bulan September Tahun 2023

Bagi membuat permohonan kerja, adalah perlu untuk para cara ketahui hanya melalui permohonan online sahaja yang diterima oleh pihak majikan melalui portal kerjaya rasmi yang diselia oleh pihak KTMB untuk urusan permohonan rasmi sahaja.

 • Para calon boleh membuat permohonan melalui portal rasmi KTMB yang anda boleh klik segera dan akan dibawa ke paparan muka hadapan portal permohonan kerja iaitu KTMB e-Recruitment.
 • Sekiranya para calon tidak mempunyai akses masuk kerana tidak mempunyai akaun baru anda boleh mendaftarkan diri dengan klik daftar akaun baru dan perlu memasukkan beberapa butiran penting yang diminta bagi memberikan akses akaun kepada anda.
 • Selepas itu anda boleh log masuk dengan masukkan username serta password yang anda daftarkan dan anda boleh terus pergi ke bahagian permohonan kerja yang telah disenaraikan jawatan kosong yang masih dibuka.
 • Buat permohonan dengan memilih jawatan kosong yang diinginkan oleh anda dan dalam urusan permohonan perlulah memasukkan beberapa butiran dokumen serta pengenalan diri yang diperlukan dalam urusan permohonan kerja yang perlu dibuat.
 • Sekiranya anda berpuas hati dengan memasukkan beberapa dokumen penting dan maklumat pengenalan diri anda bolehlah membuat pengesahan permohonan.

Kami mengharapkan yang terbaik daripada anda dalam urusan permohonan kerja di KTMB dan kami juga doakan agar dipermudahkan urusan dalam proses temuduga nanti.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati