Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah

Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah
Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah

Adakah anda sedang mencari info mengenai bantuan Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah ini? Jangan lepaskan peluang pakej telefon pintar 5G berserta pelan data, di mana telefon pintar boleh dibeli dengan harga serendah RM240 dan pelan data sebanyak 60GB pada harga RM60 sebulan.

Pengguna boleh membuat pilihan untuk mendapatkan telefon pintar model Samsung A14 ataupun Honor Lite 90 dengan harga tersebut. Namun pada 100,000 pembeli terawal, anda akan mendapat telefon pintar ini dengan harga RM120 sahaja.

Apakah Itu Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar?

PAKEJ 5G RAHMAH DAN INSENTIF POSTPAID RAHMAH PENJAWAT AWAM

Sempena Bulan Kebangsaan, Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) dengan keriasama Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC), syarikat penedia perkhidmatan telekomunikasi (telco) yang terlibat seta dua (2) syarikat pengeluar peranti iaitu Samsung Malaysia dan Honor Malaysia bakal menawarkan Pakej 5G RAHMAH dan Insentif Postpaid RAHMAH Penjawat Awam. Kedua-duanya merupakan pakej perkhidmatan Internet yang lebih murah berbanding pakej sedia ada di pasaran.

Pakej 5G RAHMAH ialah pakej telefon pintar 5G pelan data (device bundle) dengan harga telefon pintar jenama Samsung A14 5G dan Honor 90 Lite 5G serendah RM240.00 berserta pelan data sebanyak 60GB pada harga RM60.00 sebulan. Pakej ini terbuka untuk dilanggan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Bagi golongan B40, sejumlah 100,000 pelanggan terawal akan menikmati Pakej 5G RAHMAH dengan harga telefon pintar serendah RM120.00. Pakej tersebut akan berada di pasaran bermula pada 31 Ogos 2023 dengan kontrak langganan selama 24 bulan. Pakej in turut menawarkan tempoh waranti 2 tahun berbanding hanya 1 tahun sebelum ini.

Pakej 5G Rahmah Kenyataan Media
Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar

Sebagai menghargai penjawat awam, Insentif Postpaid RAHMAH Penjawat Awam turt diperkenalkan dengan pemberian rebat RM10 sebulan yang akan dinikmati oleh semua penjawat awam di Malaysia. lanya terpakai untuk mana-mana pakej postpaid sedia ada. Ini bermakna, penjawat awam mendapat manfaat penjimatan pakej postpaid sebanyak RM120 setahun. Pakej in juga akan berkuatkuasa bermula 31 Ogos 2023.

Kerajaan Perpaduan serius dalam usaha merapatkan jurang digital serta memastikan rakyat mendapat internet berkualiti pada harga berpatutan. Ini juga selari dengan visi dan kerangka Ekonomi MADANI yang turut memberi fokus kepada inisiatif mengurangkan beban ekonomi rakyat.

Semoga perkongsian Bantuan Data Internet 60GB & Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah ini dapat memberi informasi terkini kepada anda semua. Diharapkan dengan bantuan perkhidmatan internet percuma setiap hari ini dapat memudahkan segala urusan pembelajaran dan pekerjaan dari rumah ketika ini akibat pandemik COVID-19 yang masih melanda negara. Manfaatkanlah bantuan ini sebaiknya!

Siapakah yang Layak Menerima
Bantuan Data Internet 60GB & Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah?

 • Semua pelanggan pascabayar dan prabayar aktif Celcom, Digi, Maxis, U Mobile dan Unifi Mobile akan menikmati tawaran ini daripada pembekal perkhidmatan masing-masing, melainkan mereka yang melanggan pelan data tanpa had, gentian optik dan pelan perkhidmatan jalur lebar kediaman tanpa wayar (home wireless).
Pakej 5G Rahmah 2023 750x938 1
Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar

Pelanggan boleh merujuk kepada pembekal perkhidmatan masing-masing untuk menyemak kelayakan mereka bagi tawaran ini.

Artikel lain berkaitan Bantuan Data Internet 60GB & Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah:

Tempoh Kontrak

Sekiranya anda melanggan pakej ini, anda akan terikat dengan kontrak mereka iaitu selama 24 bulan bersamaan dengan 2 tahun.

Anda juga akan diberi tempoh waranti selama dua tahun, berbanding sebelum ini, di mana tempoh waranti hanya diberikan selama setahun.

Bagaimanakah Cara Untuk Mendaftar Bantuan Data Internet 60GB & Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah?

Pelanggan boleh merujuk kepada pembekal perkhidmatan masing-masing untuk maklumat lanjut. Berikut adalah pautan laman sesawang pihak syarikat pembekal perkhidmatan yang terlibat:

Cara Mendaftar Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar

Buat masa ini, masih tidak ada lagi maklumat berkenaan cara pembelian atau pendaftaran pakej 5G Rahmah ini, namun begitu, sebarang maklumat berkenaan pakej ini akan dimaklumkan oleh pihak Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD) serta pihak telco yang terlibat.

Syarikat Telco Yang Terlibat

 • CelcomDigi Bhd
 • Maxis Bhd
 • Telekom Malaysia Bhd
 • U Mobile Sdn Bhd
 • YTL Communications Sdn Bhd

Jenis telefon pintar yang anda boleh dapatkan dengan harga serendah RM240:

 1. Samsung (Samsung A14 5G)
 2. Honor (Honor Lite 90 5G)

Info dan Maklumat Lanjut Bantuan Data Internet 60GB Telefon Pintar

Sebarang info terkini dan maklumat lanjut pakej ini, sila rujuk

Semoga perkongsian Bantuan Data Internet 60GB & Telefon Pintar Serendah RM240 Pakej 5G Rahmah ini dapat memberi informasi terkini kepada anda semua. Diharapkan dengan bantuan perkhidmatan internet percuma setiap hari ini dapat memudahkan segala urusan pembelajaran dan pekerjaan dari rumah ketika ini akibat pandemik COVID-19 yang masih melanda negara. Manfaatkanlah bantuan ini sebaiknya!

Soalan Lazim (FAQ)

Apakah Pakej 5G Rahmah?

 • Pakej 5G RAHMAH ialah pakej telefon pintar 5G pelan data (device bundle) dengan harga telefon pintar jenama Samsung A14 5G dan Honor 90 Lite 5G serendah RM240.00 berserta pelan data sebanyak 60GB pada harga RM60.00 sebulan.\

Siapakah yang layak untuk pakej ini?

 • Pakej ini terbuka untuk dilanggan oleh seluruh rakyat Malaysia.

Apakah tawaran untuk golongan B40?

 • Bagi golongan B40, sejumlah 100,000 pelanggan terawal akan menikmati Pakej 5G RAHMAH dengan harga telefon pintar serendah RM120.00.

Apakah pelan ini mempunyai kontrak?

 • Kontrak langganan selama 24 bulan

Berapakah tempoh waranti?

 • 24 Bulan

Bilakah pakej ini mula ditawarkan?

 • 31 Ogos 2023

Admin berharap perkongsian admin mengenai bantuan data internet 60gb dan telefon pintar serendah RM240 pakej 5G Rahmah.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati