Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023
Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023. Terkini, UIA telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh UIA ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023

Permohonan kerja kosong di Petronas ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia.

cravat 987584 640 5
Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa

Maklumat Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Petronas Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Islam Antarabangsa Malaysia
 • Lokasi Kekosongan: Gombak dan Kuantan
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:. NURSE  U29

 • . MEDICAL THERAPIST  U-41 (AUDIOLOGY)
 • RADIOGRAPHER U29
 • DENTAL SURGERY ASSISTANT  U1
 •  ASSISTANT SCIENCE OFFICER  C2
 •  COMPUTER TECHNICIAN  FT19
 • . ASSISTANT INFORMATION TECHNOLOGY OFFICER  FA29
 •  MEDICAL OFFICER  UD43 / UD47 / UD51 / UD53
 •  SCIENCE OFFICER  C41
 • PENGAWAL KESELAMATAN  KP11
 •  SECURITY OFFICER  KP4
 • . MEDICAL THERAPIST  U29

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 30 Jun – 11 Julai 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UIA:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di UIA

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Petronas. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 30 Jun 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa
Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa

MOHON DISINI & MAKLUMAT PENUH JAWATAN

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Petronas, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UIA di Laman Web RASMI UIA
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai UIA

Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) merupakan sebuah institusi pengajian tinggi di Malaysia yang menitikberatkan pendidikan berteraskan Islam. Berikut adalah beberapa maklumat mengenai Universiti Islam Antarabangsa Malaysia:

Sejarah: UIAM diasaskan pada tahun 1983 oleh kerajaan beraja Malaysia sebagai menyahut keperluan untuk memiliki universiti yang menawarkan pendidikan berlandaskan prinsip Islam. Universiti ini dibuka di sebuah kampus yang terletak di Gombak, Selangor, Malaysia.

Falsafah: Falsafah UIAM ialah “God is Purpose” yang menggariskan komitmen universiti untuk mempromosikan ilmu dan hikmah berteraskan Islam, di samping menghimpunkan elemen global dan tempatan dalam pendidikan tinggi.

Fokus akademik: UIAM menawarkan program sarjana muda, pascasiswazah dan kedoktoran dalam pelbagai bidang mata pelajaran, termasuk Sains Sosial, Sains Teknikal, Perubatan, Perdagangan, Seni dan banyak lagi. Universiti ini juga menawarkan program pengajian Bahasa Arab dan Islam meliputi bidang seperti Tafsir, Hadis, Fiqh, dan Sejarah Islam.

Kampus: UIAM mempunyai beberapa kampus di Malaysia termasuk kampus induk di Gombak, Selangor yang terletak di kawasan yang luas dengan kemudahan dan kemudahan yang lengkap. Selain itu, UIAM juga mempunyai kampus di Kuantan, Pahang yang menawarkan program dalam bidang sains kesihatan dan sains teknikal.

Kehidupan pelajar: UIAM mempunyai pelbagai kemudahan untuk kehidupan pelajar, antaranya asrama, perpustakaan, pusat kecemerlangan akademik, padang sukan, kemudahan kesihatan, pusat aktiviti pelajar dan banyak lagi. Universiti ini juga menyokong aktiviti kokurikulum dan organisasi pelajar yang berbeza.

Kepimpinan Islam: UIAM memberi penekanan kepada pembangunan kepimpinan berasaskan Islam dan menggalakkan pelajar memahami dan menghayati nilai-nilai Islam dalam kehidupan seharian. Universiti juga menggalakkan pemikiran kritis, kebebasan akademik dan dialog antara budaya dan agama.

Kerjasama dan rangkaian: UIAM adalah ahli pelbagai organisasi dan rangkaian antarabangsa seperti Persatuan Universiti Islam (Persatuan Universiti Islam) dan Persatuan Universiti Asia Tenggara (Persatuan Institusi Pengajian Tinggi Asia Tenggara). Universiti ini juga menjalin hubungan kerjasama dengan pelbagai universiti dan institusi pendidikan di seluruh dunia.

Itulah sedikit maklumat berkenaan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM). UIAM merupakan sebuah institusi yang berusaha mengharmonikan nilai-nilai Islam dengan pendidikan tinggi yang berkualiti dan terus berusaha untuk menyumbang kepada pembangunan sains dan masyarakat keseluruhannya.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong Universiti Islam Antarabangsa Malaysia Julai 2023 dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati