Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka. Terkini, UM telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Petronas ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

Permohonan kerja kosong di UM ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Ikuti kami berkaitan dengan Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

Telegram SGO

Maklumat Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Universit Malaya Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Universiti Malaya (UM)
 • Lokasi Kekosongan: Kuala Lumpur
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • JURU X-RAY GRED U29
 • PEGAWAI KEBUDAYAAN GRED B41
 • PEGAWAI PERUBATAN GRED UD43
 • PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT GRED F41
 • JURUTEKNOLOGI MAKMAL PERUBATAN GRED U29
 • PENOLONG PENDAFTAR GRED N41
 • PENOLONG PEGAWAI FARMASI GRED U29
 • JURUTERAPI PERGIGIAN GRED U29
 • PEMBANTU PEMBEDAHAN PERGIGIAN GRED U19
 • PEMBANTU PERAWATAN KESIHATAN GRED U11
 • PEMBANTU MAKMAL GRED C19
 • PEMBANTU KESELAMATAN GRED KP19
 • PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N19
 • PEGAWAI KEWANGAN GRED W41
 • PEGAWAI PENYELIDIK GRED Q41
 • KURATOR GRED S41
 • PEGAWAI PSIKOLOGI GRED S41
 • PEMBANTU OPERASI GRED N11
 • JURUFOTOGRAFI GRED B19
 • PEMBANTU TADBIR (KEWANGAN) GRED W19
 • PEMBANTU BELIA & SUKAN GRED S19
 • PEMBANTU AWAM GRED H11

Kemukakan Permohonan Anda Disini

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi Universiti Malaya:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka, Adalah Seperti Berikut 

Langkah-langkah untuk memohon jawatan kosong di UM 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada Universiti Malaya. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup.Tarikh tutup oada 28 Jun 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

um edu 1
Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka

MOHON DISINI & MAKLUMAT LANJUT

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan Petronas, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Mohon

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UM di Laman Web Universiti Malaya
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai Universiti Malaya

Universiti Malaya (UM) adalah salah satu universiti terkemuka di Malaysia. Berikut adalah maklumat berkaitan dengan Universiti Malaya:

 1. Sejarah: Universiti Malaya ditubuhkan pada tahun 1949 dan merupakan universiti tertua di Malaysia. Universiti ini bermula sebagai Universiti Malaya gabungan antara King Edward VII College of Medicine dan Raffles College di Singapura.
 2. Kepakaran dan Program: Universiti Malaya menawarkan pelbagai program akademik di peringkat sarjana, pasca-sarjana, dan doktoral. Ia mempunyai 13 fakulti yang merangkumi bidang seperti sains sosial, sains, kedoktoran, perniagaan, sains komputer, undang-undang, seni dan sains, kejuruteraan, dan banyak lagi.
 3. Kedudukan Global: Universiti Malaya telah mencapai prestasi yang baik dalam skala global. Ia sering menduduki kedudukan yang tinggi dalam ranking universiti dunia seperti QS World University Rankings dan Times Higher Education World University Rankings.
 4. Penyelidikan dan Inovasi: Universiti Malaya dikenali sebagai pusat penyelidikan dan inovasi yang penting di Malaysia. Ia aktif dalam menjalankan penyelidikan dalam pelbagai bidang, termasuk sains, teknologi, sains sosial, perubatan, kejuruteraan, seni, dan humaniora.
 5. Kelestarian Alam Sekitar: Universiti Malaya mengutamakan kelestarian alam sekitar dan keberlanjutan. Ia melibatkan diri dalam projek-projek penyelidikan dan inisiatif yang berkaitan dengan alam sekitar dan mempromosikan amalan lestari di kampus.
 6. Komuniti Pelajar: Universiti Malaya mempunyai komuniti pelajar yang aktif dan pelbagai kelab dan persatuan pelajar. Aktiviti luar bilik darjah dan kepimpinan disokong dan di galakkan untuk memperkayakan pengalaman pelajar.
 7. Hubungan Industri: Universiti Malaya menjalinkan hubungan yang erat dengan industri tempatan dan antarabangsa. Ini memberikan peluang kepada pelajar untuk melibatkan diri dalam program latihan industri, praktikal, dan peluang pekerjaan selepas tamat pengajian.
 8. Keusahawanan: Universiti Malaya mendorong budaya keusahawanan dalam kalangan pelajar dan stafnya. Ia menyediakan sokongan dan kemudahan untuk membangunkan idea dan perniagaan baru melalui pusat keusahawanan dan program-program inovasi.

Universiti Malaya terus berusaha untuk menjadi institusi pendidikan dan penyelidikan terunggul di Malaysia dan merentasi sempadan antarabangsa. Ia mementingkan kecemerlangan akademik, inovasi, pembangunan pelajar, dan sumbangan kepada masyarakat.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Pengambilan Besar-Besaran Universiti Malaya Tahun 2023 ~ Permohonan Kini Dibuka dapat membantu para calon yang memohon.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati