Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Kosong Segera di RELA Tahun 2023

jpg 20230622 024123 0000
Jawatan Kosong Segera di RELA

Pengambilan jawatan kosong segera di RELA. Kami dengan gembira ingin mengumumkan bahawa Jabatan Sukarelawan Malaysia (RELA) Negeri Pulau Pinang Daerah Timur Laut kini membuka peluang pekerjaan dalam jumlah yang banyak untuk memperkuat operasi.

Peluang ini terbuka kepada warganegara Malaysia yang berminat dan memenuhi kelayakan yang diperlukan.

Pengambilan Jawatan Kosong Segera di RELA

Berikut adalah maklumat mengenai jawatan, syarat kelayakan, dan cara memohon bagi jawatan-jawatan yang ditawarkan:

Maklumat Jawatan Kosong Segera di RELA

Jenis JawatanMySTEP
Taraf JawatanKontrak
Tawaran GajiRM1,700/sebulan
KelebihanCuti Rehat, Cuti Sakit, Caruman KWSP & PERKESO

Skop Tugas Jawatan Kosong Segera di RELA

Jawatan Kosong Segera di RELA
  • Membantu Melancarkan Pengurusan Pentadbiran Pejabat
  • Memperomosikan Aktiviti RELA & Program RELA secara Kreatif di Media Sosial
  • Menghasilkan Video Montaj dan Montaj Dan Poster Grafik Bagi Tujuan Promosi Dan Publisiti Jabatan

Syarat-syarat Kelayakan Jawatan Kosong Segera di RELA

  1. Warganegara Malaysia
  2. Berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan
  3. Kelayakan akademik boleh dirujuk pada pengumuman rasmi kekosongan jawatan
  4. Untuk syarat penuh sila rujuk di IKLAN PENUH

Cara Memohon

Bagi mereka yang berminat dan memenuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan, permohonan kekosongan jawatan boleh dibuat mengikut arahan yang terdapat dalam pengumuman rasmi kekosongan jawatan.

Permohonan perlu dihantar melalui emel dengan melampirkan Resume ke alamat e-mel: [email protected]

Pemohon dikehendaki memastikan bahawa maklumat yang diberikan adalah tepat, benar, dan sahih. Sila memohon jawatan yang sesuai dengan syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan bagi setiap jawatan.

Hanya calon yang memenuhi syarat kelayakan dan lulus penapisan akan dijemput untuk menghadiri sesi temuduga.

Tarikh Tutup Permohonan

  • 30 JUN 2023, pada hari Jumaat.

Hebahan Rasmi

Hebahan rasmi kekosongan jawatan boleh dirujuk di Iklan Penuh:

IKLAN PENUH JAWATAN KOSONG RELA

Apa itu MyStep?

MySTEP adalah program yang menyediakan latihan dan penempatan jangka pendek di sektor awam, Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC), dan rakan strategiknya. Tempoh penempatan adalah antara 1 hingga 12 bulan di sektor awam dan 6 hingga 12 bulan di GLC.

Apakah Ciri Yang Perlu Ada Didalam Sebuah Resume?

Berikut adalah beberapa ciri penting yang sebaiknya ada dalam sebuah resume:

1. Maklumat Peribadi: Sertakan maklumat peribadi seperti nama lengkap, alamat, nombor telefon, dan alamat e-mel yang dapat dihubungi.

2. Ringkasan Profil: Tuliskan ringkasan singkat tentang diri anda dan kemahiran utama yang dimiliki. Fokuskan pada pengalaman, pencapaian, dan kelayakan yang relevan dengan pekerjaan yang dilamar.

3. Pendidikan: Nyatakan kelayakan akademik anda, termasuk nama institusi, tarikh kelayakan diperoleh, dan ijazah atau diploma yang diperoleh.

4. Pengalaman Kerja: Senaraikan pengalaman kerja sebelumnya dalam urutan kronologi terbalik (mula dari pekerjaan yang paling baru). Nyatakan nama syarikat, jawatan, tarikh bekerja, dan tanggungjawab atau pencapaian yang telah dicapai.

5. Kemahiran: Sebutkan kemahiran yang relevan dengan pekerjaan yang dilamar, seperti kemahiran teknikal, kemahiran interpersonal, dan kemahiran bahasa.

6. Aktiviti Luar Pekerjaan: Jika ada, sertakan aktiviti atau penglibatan sukarela yang telah anda lakukan. Ini dapat menunjukkan minat, kepimpinan, atau kemahiran lain yang dapat memberikan nilai tambah kepada majikan.

7. Rujukan: Anda boleh menyatakan “Rujukan akan diberikan jika diminta” di bahagian ini. Pastikan anda mempunyai rujukan yang bersedia memberikan testimoni atau maklumat tambahan jika majikan berminat untuk menghubungi mereka.

8. Format yang Mudah Dibaca: Pastikan resume anda mudah dibaca dengan menggunakan pengepala bagi setiap bahagian, menggunakan poin-poin utama, dan menggunakan format yang teratur dan bersih. Elakkan menggunakan fon yang terlalu kecil atau terlalu banyak hiasan.

9. Kesalahan Tatabahasa dan Ejaan: Semak semula resume anda untuk memastikan ia bebas dari kesalahan tatabahasa dan ejaan. Gunakan semak penyemak tatabahasa atau minta orang lain untuk membantu anda dalam meninjau resume.

Setiap resume harus disesuaikan dengan keperluan dan pekerjaan yang dilamar. Pastikan untuk menyesuaikan resume anda dengan mempertimbangkan keperluan dan syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan oleh majikan yang berbeza.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati