Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Jabatan Perkhidmatan Veterinar Effective Tahun 2023

Jawatan Kosong Jabatan Perkhidmatan Veterinar Tahun 2023

Jawatan Kosong Jabatan Perkhidmatan Veterinar Tahun 2023. Adalah sukacita dimaklumkan bahawa telah dibuka peluang pekerjaan dan peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia bagi bulan April 2023 untuk dibuat permohonan dengan kadar segera.

Untuk mereka yang berminat membuat permohonan jawatan kosong di Jabatan kerajaan di bawah jabatan perkhidmatan Veterinar anda boleh membuat permohonan melalui rujukan yang Kami sediakan di bawah. Untuk anda juga yang berminat untuk mendapatkan informasi terkini dan terpantas mengenai saluran jawatan kosong dan peluang kerja yang telah dibuka di seluruh negara Malaysia Anda boleh ikuti telegram rasmi sistem guru online di bawah:

Jawatan Kosong Jabatan Perkhidmatan Veterinar Tahun 2023

Maklumat Tawaran Jawatan Kosong

Adalah boleh dirujuk  mengenai maklumat tawaran jawatan kosong di bawah.

Jawatan :

  • PERSONEL MYSTEP

Majikan:

  • Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Tempoh Permohonan:

  • 20 April 2023

Bagi anda yang berminat yang membuat permohonan jawatan kosong anda boleh merujuk kepada syarat-syarat kelayakan dan ikuti juga Cara permohonan yang Kami sediakan di bawah. Dimaklumkan juga bahawa maklumat yang disenaraikan adalah berdasarkan kepada maklumat iklan rasmi jawatan kosong oleh pihak majikan.

Syarat Kelayakan:

1. Berumur tidak lebih 35 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan.

2. Keutamaan calon memiliki Sijil Kemahiran Malaysia (berkaitan penternakan unggas atau ruminan) atau kelayakan setara yang diiktiraf oleh Kerajaan.

3. Berkebolehan menggunakan perisian asas komputer seperti Microsoft Word, Microsoft Powerpoint dan Microsoft Excel.

4. Fasih dalam Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris.

5. Mempunyai kemahiran berkomunikasi yang baik, boleh bekerja dalam berkumpulan serta memberi perkhidmatan kepada komuniti

Cara Memohon:

Kepada calon yang berminat hendaklah mengemukakan dokumen-dokumen yang telah disahkan seperti berikut melalui emel selewat-lewatnya pada 20 April 2023 (Khamis) –

1. Resume terkini berserta gambar berwarna.

2. Salinan Sijil Kemahiran Malaysia (berkaitan penternakan unggas atau ruminan) atau sijil kelayakan setaraf dengannya.

3. Salinan kad pengenalan.Sebarang pertanyaan dan permohonan sila emelkan kepada ([email protected])

HANYA CALON YANG DISENARAI PENDEK AKAN DIPANGGIL UNTUK SESI TEMUDUGA

Rujuk Iklan Rasmi Jawatan Kosong:

Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Mohon juga jawatan kosong:

Info Mengenai Majikan: Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) adalah sebuah agensi kerajaan Malaysia yang bertanggungjawab untuk mengawal dan memastikan kesihatan haiwan serta kualiti produk haiwan seperti daging, susu, dan telur. Agensi ini bertujuan untuk memelihara kesihatan haiwan dan mencegah penyebaran penyakit haiwan kepada manusia serta melindungi kesihatan pengguna melalui penyediaan produk haiwan yang selamat dan berkualiti tinggi.

JPV mempunyai tugas yang penting dalam menjaga kesihatan dan kesejahteraan haiwan di Malaysia. Ia memastikan haiwan yang dimiliki oleh pemilik haiwan atau peternak dipantau secara teratur dan dilindungi dari penyakit berjangkit yang boleh merebak kepada haiwan lain, atau bahkan kepada manusia. Selain itu, agensi ini juga bertanggungjawab untuk melaksanakan aktiviti pencegahan dan pengawasan terhadap penyakit haiwan yang boleh menjejaskan kesihatan manusia melalui makanan.

Selain itu, JPV juga terlibat dalam pembangunan industri ternakan di Malaysia. Agensi ini memberikan nasihat dan sokongan kepada peternak dalam menjalankan aktiviti ternakan secara mampan dan selamat, serta memastikan pengeluaran produk haiwan yang berkualiti tinggi. JPV juga melaksanakan program latihan dan penyediaan maklumat untuk meningkatkan keupayaan peternak dalam menguruskan ternakan mereka dengan lebih cekap dan efektif.

Peluang kerjaya di JPV adalah terbuka kepada warganegara Malaysia yang mempunyai minat dan kelayakan dalam bidang perkhidmatan veterinar. Antara peluang kerjaya yang terdapat di JPV termasuklah Pegawai Veterinar, Pembantu Veterinar, Juruteknik Veterinar dan Pegawai Pentadbiran. JPV juga menyediakan latihan dan kursus-kursus bagi meningkatkan kemahiran dan pengetahuan kakitangan mereka.

Dalam kesimpulannya, Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan haiwan dan mencegah penyebaran penyakit haiwan kepada manusia. Agensi ini memastikan keselamatan produk haiwan dan juga memberikan sokongan kepada industri ternakan di Malaysia. Peluang kerjaya di JPV adalah terbuka kepada individu yang mempunyai minat dan kelayakan dalam bidang perkhidmatan veterinar dan ia adalah pilihan kerjaya yang ideal bagi mereka yang berminat dalam menjaga dan memelihara kesihatan haiwan serta melindungi kesihatan manusia.

Peluang kerjaya Di Jabatan Perkhidmatan Veterinar

Terdapat banyak peluang kerjaya yang tersedia di Jabatan Perkhidmatan Veterinar (JPV) bagi individu yang mempunyai minat dan kelayakan dalam bidang perkhidmatan veterinar. Beberapa peluang kerjaya yang terdapat di JPV termasuk:

  1. Pegawai Veterinar – Pegawai ini bertanggungjawab untuk memastikan kesihatan haiwan dan kualiti produk haiwan seperti daging, susu, dan telur memenuhi piawaian kesihatan. Pegawai Veterinar juga terlibat dalam pengurusan program pencegahan dan pengawasan penyakit haiwan serta memberikan nasihat dan sokongan kepada peternak dalam menjalankan aktiviti ternakan secara mampan dan selamat.
  2. Pembantu Veterinar – Pembantu Veterinar membantu Pegawai Veterinar dalam aktiviti penyelidikan, pencegahan dan pengawasan penyakit haiwan, mengawal kualiti produk haiwan serta memberikan nasihat dan sokongan kepada peternak dalam menjalankan aktiviti ternakan secara mampan dan selamat.
  3. Juruteknik Veterinar – Juruteknik Veterinar bertanggungjawab untuk menjalankan aktiviti pengawalan penyakit haiwan dan memastikan kesihatan haiwan serta produk haiwan memenuhi piawaian kesihatan. Juruteknik Veterinar juga terlibat dalam penyediaan laporan dan pengurusan data-data kesihatan haiwan.
  4. Pegawai Pentadbiran – Pegawai Pentadbiran bertanggungjawab untuk menjalankan aktiviti pentadbiran dan pengurusan sumber manusia, keuangan dan perkhidmatan am di JPV.
  5. Penolong Pegawai Veterinar – Penolong Pegawai Veterinar membantu Pegawai Veterinar dan Pembantu Veterinar dalam pelaksanaan tugas-tugas dan aktiviti-aktiviti berkaitan dengan kesihatan dan kualiti produk haiwan.

JPV juga menyediakan peluang latihan dan kursus-kursus untuk meningkatkan kemahiran dan pengetahuan kakitangan mereka. Peluang-peluang latihan ini termasuk kursus berkaitan dengan kesihatan haiwan, penyakit haiwan, pengawalan dan pencegahan penyakit, serta pengurusan ternakan.

Bagi individu yang mempunyai minat dan kelayakan dalam bidang perkhidmatan veterinar, bekerja di JPV memberikan peluang untuk berkontribusi secara positif dalam menjaga kesihatan haiwan dan melindungi kesihatan manusia melalui produk haiwan yang selamat dan berkualiti tinggi.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati