Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Official Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Pelbagai Jawatan Menarik

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM)
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Pelbagai Jawatan Menarik. Terkini, Universiti Teknologi Mara (UiTM) telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh Universiti Teknologi Mara (UiTM) ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Pelbagai Jawatan Menarik

Permohonan kerja kosong di Universiti Teknologi Mara (UiTM) ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Maklumat Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Pelbagai Jawatan Menarik

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UiTM Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

algebra 1238600 640 4
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

 • Maklumat Jawatan:
 • Nama Majikan: Universiti Teknologi Mara (UiTM)
 • Lokasi Kekosongan: sila rujuk iklan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 1. PROFESSOR VK7
 2. PROFESSOR MADYA DM53
 3. PENSYARAH KANAN DM51
 4. PENSYARAH DM51
 5. PENSYARAH DM41
 6. PENOLONG PENDAFTAR (PENGURUSAN ASRAMA)
board 4887880 640 3
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 14 April 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

coffee 1276776 640 2
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu).

dream job 4453054 640 4
Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi UiTM:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Pengambilan Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong UiTM 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 14 April 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Disini Jawatan Kosong UiTM 

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan UiTM, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online Mohon Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja UiTM di Laman Web Universiti Teknologi Mara (UiTM)
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai UiTM 

UiTM (Universiti Teknologi MARA) adalah sebuah universiti awam di Malaysia yang terletak di Shah Alam, Selangor. Universiti ini ditubuhkan pada tahun 1956 dan merupakan salah satu universiti yang terbesar di Malaysia, dengan lebih daripada 170,000 pelajar yang terdaftar di kampus-kampus dan pusat-pusat pembelajaran di seluruh negara.

UiTM menawarkan program pengajian di pelbagai bidang termasuk kejuruteraan, perniagaan, perakaunan, sains komputer, seni dan reka bentuk, pergigian, sains kesihatan dan lain-lain. Selain daripada program ijazah, UiTM juga menawarkan program pengajian sarjana muda, diploma, sijil, dan program kemasukan terus ke peringkat ijazah melalui program asasi.

UiTM mempunyai reputasi yang baik sebagai universiti yang mempunyai kurikulum yang ketat dan menitikberatkan pada pembelajaran praktikal, dengan fokus yang kuat pada kebolehpasaran pelajar setelah tamat pengajian. Universiti ini juga mempunyai kemudahan penyelidikan yang baik, dengan banyak pusat penyelidikan di pelbagai bidang.

UiTM juga mempunyai reputasi sebagai universiti yang khusus untuk bumiputera, yang merupakan golongan etnik terbesar di Malaysia. Walau bagaimanapun, universiti ini menerima pelajar dari semua kaum dan agama, dan mempromosikan kepelbagaian budaya dan pemikiran.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Universiti Teknologi Mara (UiTM) 2023 Pelbagai Jawatan Menarik dapat membantu para calon yang memohon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati