Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023

Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023
Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam

Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh, pagi Ini admin ingin berkongsi berkaitan dengan satu kekosongan jawatan merupakan peluang keemasan yang anda perlu ambil dan Mohon. Anda boleh merujuk di bawah Cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan permohonan supaya memudahkan anda untuk memohon kekosongan jawatan yang akan kami kongsikan hari ini.

Pengumuman terbaru mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya yang telah dibuka Khusus untuk rakyat Malaysia bagi tahun 2023. Adalah berita gembira disampaikan kepada mereka yang sedang mencari pekerjaan dan baharu sahaja tamat belajar kini telah dibuka peluang kerjaya yang perlu diisi oleh rakyat Malaysia.

Permohonan jawatan kosong yang telah dibuka adalah merupakan daripada  Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023 yang merupakan sebuah Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) adalah sebuah badan sukarelawan yang dibentuk di bawah Kementerian Dalam Negeri Malaysia untuk membantu Lembaga Pertahanan Awam (LPA) dalam memastikan kesiapsiagaan pertahanan awam di Malaysia. APM bertanggung jawab untuk membantu dalam penanganan bencana alam, serangan musuh, atau situasi darurat lainnya.

APM terdiri dari para sukarelawan dari masyarakat, seperti siswa, mahasiswa, dan warga negara yang ingin memberikan kontribusi positif dalam hal keamanan dan pertahanan awam di Malaysia. APM mempunyai tiga misi utama, yaitu:

 • Menjadi badan sukarelawan yang membantu LPA dalam memastikan kesiapsiagaan pertahanan awam di Malaysia.
 • Memberikan bantuan dalam situasi darurat seperti bencana alam, kebakaran, banjir, dan lain-lain.
 • Memberikan latihan dan pelatihan kepada masyarakat dalam rangka meningkatkan kesadaran dan kesiapsiagaan pertahanan awam.

APM memiliki anggota yang tersebar di seluruh negeri di Malaysia dan terdiri dari berbagai kelompok, seperti Kelompok Sukarelawan Universiti (KESUMA), Kelompok Sukarelawan Remaja (KSR), dan Kelompok Sukarelawan Komuniti (KOMSAS).

Sebagai badan sukarelawan yang bertanggung jawab untuk membantu LPA dalam memastikan kesiapsiagaan pertahanan awam di Malaysia, APM memainkan peran penting dalam menjaga keamanan dan keselamatan masyarakat di negara tersebut.tersebut. Kini telah dibuka peluang pekerjaan di bawah syarikat tersebut dan ia Adalah peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia.

Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan Di Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Pegawai Teknologi Maklumat F41(1 kekosongan)
 • Penolong Pegawai Teknologi Maklumat F29 (2 kekosongan)

Sektor: Swasta

Taraf : kontrak/tetap

Lokasi: Lembaga Zakat Negeri Kedah

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023 . Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada bila-bila masa pada 7 April 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di  Permohonan Kerja Angkatan Pertahanan Awam 2023. (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

 • Jenis Pekerjaan;Sepenuh Masa
 • kelayakan Akademik seperti yang telah ditetapkan oleh pihak majikan dalam urusan pemilihan jawatan yang telah dibuka.

Pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh ikuti iklan yang telah ditawarkan dan dikeluarkan secara rasmi oleh pihak majikan dan anda juga boleh ikuti cara permohonan jawatan kosong seperti yang tertera di bawah.

Permohonan Jawatan Kosong Bulan April

Jawatan Kosong Petronas Dibuka Seluruh Negara April 2023

Khusus kepada para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda boleh membuat permohonan jawatan kosong dengan kadar segera sebelum Tarikh tutup iaitu 7 April 2023. Sebelum membuat permohonan jawatan kosong anda diminta untuk meneliti dan menyemak terlebih dahulu iklan jawatan yang telah diwar-warkan oleh pihak majikan bagi memastikan permohonan jawatan anda adalah mengikut saluran yang telah. Iklan jawatan kosong rasmi yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan :

Syarat Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 • Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 • Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

 1. Kemudahan Lain:
 2. Cuti rehat
 3. Cuti Sakit
 4. Caruman KWSP dan perkeso

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iaitu pada 7 April 2023. Permohonan Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah

IMG 20230405 090149 434
Iklan Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam

Cara Permohonan Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023  tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 • Resume yang terkini dan lengkap
 • Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 • Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 • Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 • Diploma dalam bidang kaitan yang diiktiraf oleh kerajaan daripada institusi pengajian tinggi tempatan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya
 • Memiliki kepujian (sekurang-kurangnya dalam gred C) dalam subjek Bahasa Melayu pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia/ Sijil Vokasional Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan.
Cara Permohonan Kerja Angkatan Pertahanan Awam 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 • Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran paspot;
 • Salinan Kad Pengenalan:
 • Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 • Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Permohonan hanya boleh dibuat secara online melalui laman web dibawah:

[email protected]

Maklumat Penting:

 1. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 2. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 3. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 3 bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 4. Macam mana yang telah mendaftarkan permohonan bagi jawatan yang tidak perlu mendaftar semula sekiranya permohonan masih dalam tempoh sah laku pada tarikh tutup iklan.
 5. Calon juga perlu memastikan pusat temuduga terdekat haruslah dikemaskini sebelum atau pada tarikh tutup iklan
 6. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.

Semoga Permohonan Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023 Anda Lulus Dan Berjaya

Admin berharap semoga Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023  yang anda mohon ini dipermudahkan dan lulus berjaya diterima lalu di disenaraikan dalam senarai pendek untuk temuduga permohonan jawatan ini.

Dan juga,diharapkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dan membuat permohonan kerja adalah penting untuk membuat persiapan bagi menghadiri temuduga apabila dipanggil oleh majikan yang menawarkan kerajaan. Pemohon perlu membuat persiapan yang rapi serta kemas pagar permohonan kerja anda akan dinilai dan anda akan berjaya untuk diambil untuk bekerja. Mungkin anda akan menghadapi kesukaran bila menghadiri temuduga yang menentukan sama ada anda terpilih ataupun tidak.  Moga-moga Jawatan Kosong Angkatan Pertahanan Awam Ambilan April 2023 diharapkan peluang pekerjaan yang dibuka adalah merupakan peluang yang anda rebut dan anda dapat perolehi hasil usaha payah anda yang tidak mengenal penat lelah dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan yang terkadang yang memerlukan kecekalan dan ketabahan. Semoga berjaya!.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati