Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang

 

Jawatan Kosong TNB

Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang. Makluman terbaru, berita baik buat seluruh rakyat Malaysia yang sedang mencari peluang pekerjaan, kini Tenaga Nasional Berhad (TNB) di mana ia merupakan sebuah syarikat yang tidak asing lagi dikalangan warganegara Malaysia telah menawarkan satu peluang kerjaya buat seluruh rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan jawatan dengan gaji yang begitu lumayan.

Maklumat jawatan kosong terbaru ini daripada Tenaga Nasional Berhad adalah merupakan peluang keemasan yang cukup besar buat rakyat Malaysia yang mana sudah diketahui rakyat Malaysia terdiri daripada bangsa Melayu,Cina dan India. Justeru itu, rebutlah peluang permohonan kekosongan jawatan kosong ini dengan segera yang mungkin!

Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang

Permohonan kerja kosong di TNB ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh TNB Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan:

 • Nama Majikan: Tenaga Nasional Berhad
 • Lokasi Kekosongan: MY
 • Status Jawatan: Kontrak/Tetap

Butiran Gaji

 • Gaji Pokok : RM1,500.00 sebulan
 • Elaun Elektrik : RM85.00 sebulan
 • Elaun Dobi : RM60.00 sebulan

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • PEMBACA METER TNB

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 3 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 • Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 • Berminat bina kerjaya bersama majikan
 • Berpengetahuan
 • Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Bagi TNB:

 1. Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 2. Cuti Tahunan
 3. Cuti Sakit dan lain-lain
 4. Dan lain-lain

Screenshot 2023 03 01 16 07 03 873 edit com.android.chrome

Pengambilan Jawatan Kosong TNB Mac 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong TNB

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada TNB. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 3 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Jawatan Kosong TNB

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan TNB, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 1. Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja TNB di Laman Web Jobs TNB
 2. Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 3. Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 4. Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 5. Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 6. Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Maklumat Lanjut Dari TNB

 • Sila maklum bahawa sebarang permohonan tanpa melalui link atau permohonan secara manual (borang) tidak akan dilayan.
 • Hanya pemohon yang melengkapkan butiran maklumat diri dan melepasi syarat iklan akan disenarai pendek untuk sesi pemilihan seterusnya.

Mengenai TNB

Ramai yang tidak benar-benar menghargai peranan penting Tenaga Nasional Bhd (TNB) sehinggalah terdapat kegagalan elektrik yang tidak dijangka.

Keadaan itu semasa lampu padam, pendingin hawa tidak berfungsi, peti sejuk menjadi panas dan internet tidak menghubungkan anda dengan dunia luar.

 

TNB boleh dianggap sebagai pihak yang sentiasa ada bagi membantu dalam usaha memajukan diri untuk mencapai potensi dalam segenap usaha yang dilakukan.

TNB telah beroperasi sebelum Malaya mendapat kemerdekaan pada 1957 dengan menerangi bandar-bandar dan kampung-kampung. Bermula dari 1949 sebagai Lembaga Letrik Pusat (CEB), ia telah berkembang selama ini sebagai Lembaga Letrik Negara (LLN) dan kini, TNB ke arah menjanakan Semenanjung Malaysia.

Ia telah menerangi kehidupan dan Malaysia telah mencatat kemajuan daripada hanya ekonomi pertanian kepada negara yang begitu pelbagai hari ini. Tidak dapat dipertikaikan bahawa TNB telah menjadi kebanggaan negara selama 70 tahun.

Bagaimanapun, ramai dilihat mengambil mudah peranan cemerlangnya dalam membantu memodenkan Malaysia pada hari ini.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Mac 2023 Mohon Sekarang dapat membantu para calon yang memohon

 

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati