Tawaran Temuduga AirAsia Cabin Crew Bulan Februari 2023

Temuduga AirAsia Cabin Crew

Tawaran Temuduga AirAsia Cabin Crew Bulan Februari 2023. Makluman AirAsia, berita terkini tentang kerja kosong khas kepada rakyat Malaysia. Permohonan pekerjaan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri yang baharu dibuka kepada orang ramai.

Iklan peluang pekerjaan baru sahaja diwar-warkan khas peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dibawah antara Syarikat Penerbangan Terbesar Asia iaitu AirAsia. Peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia khususnya mereka yang baru sahaja tamat belajar di universiti.

Tawaran Temuduga AirAsia Cabin Crew Bulan Februari 2023

Permohonan kerja kosong di AirAsia ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong
 • Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan
 • Langkah Buat Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi syarikat sendiri

Dan kepada anda yang ingin mendapatkan info dan pemberitahuan semasa mengenai jawatan kosong dan peluang kerjaya, anda boleh menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong ” seluruh Malaysia:

telegram us

Maklumat Temuduga AirAsia Cabin Crew 

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh AirAsia Tahun 2023?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan

 • Nama Majikan: Syarikat Penerbangan AirAsia
 • Lokasi Temuduga: Mitsui Shopping Park LaLaport, Bukit Bintang City Centre (Ground Floor), No.2, Jalan Hang Tuah, 55100 Kuala Lumpur

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • Cabin Crew

Job Highlights

 • Faedah perjalanan (penerbangan tanpa had), makan pejabat percuma, perubatan
 •  latihan dan pembangunan peribadi
 •  budaya yang hebat

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 11 Februari 2023 jam 10:00am – 2.00pm mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
 2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
 3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

 1. Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:
 2. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 3. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 4. Berpengetahuan
 5. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Yang Ditawarkan:

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain

Permohonan Jawatan Kosong AirAsia Tahun 2023 Adalah Seperti Berikut 

Langkah – langkah untuk buat permohonan 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada AirAsia. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 11 Februari 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara offline iaitu temuduga sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

IKLAN TEMUDUGA AIRASIA CABIN CREW

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di AirAsia, anda boleh ikuti cara-cara seperti dibawah.

Cara Mohon Jawatan Kosong Di AirAsia Tahun 2023

Kepada para pemohon,anda boleh segera membuat permohonan secara temuduga seperti di pautan rasmi permohonan jawatan kosong:

https://www.jobstreet.com.my/en/job/5267382?fr=CPP

Info tambahan kepada calon, semasa membuat permohonan anda sila pastikan:

 • Sila sediakan butiran maklumat diri semasa dan betul semasa temuduga
 • Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
 •  Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan mestilah dimohon secara temuduga mengikut pautan diberikan, bagi mengetahui. Permohonan adalah melalui laman portal rasmi pekerjaan, Jobstreet AirAsia. Anda perlu membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Gerak Kerja Cabin Crew AirAsia

Sentiasa ingin mengembara dan merasai pengalaman bekerja pada 34000 kaki?

Krew Kabin AirAsia ialah jenama ikonik, daripada pakaian seragam merah kami kepada senyuman mesra dan cerah kami. Kami berbangga kerana dapat menghirup udara segar berbanding krew kabin konvensional syarikat penerbangan lain. Kami seronok, bekerja keras dan komited untuk menjadikan AirAsia sebagai syarikat penerbangan terbaik.

Jika anda telah memikirkan tentang kerjaya di langit, berikut ialah keperluan teras kami untuk terbang bersama Krew Kabin AirAsia:

 Personaliti Hebat

Bagi kami personaliti adalah segala-galanya. Kami mahukan keseronokan, pemain pasukan yang positif, mudah mesra dan suka bekerja dan berkhidmat kepada orang ramai. Anda mesti menunjukkan keazaman, ketekunan, sikap Make It Happen dengan senyuman yang tidak habis-habis, tenaga yang tidak terhingga dan cinta yang tinggi untuk bekerja dengan jenama ikonik.

Walaupun kita memandang serius keseronokan, kerja keras adalah sifat kedua juga. Pada hakikatnya, anda akan berdiri selama berjam-jam, dalam banyak sektor, bekerja pada waktu yang tidak tetap, menangani konflik dan isu, membersihkan kabin dan tandas, dan bekerja di atas tar atau di pintu pagar.

Bersikap tegas apabila diperlukan adalah sangat penting. Elemen utama untuk kerja ini termasuk memberi arahan semasa kecemasan, menenangkan situasi yang tegang, atau menguatkuasakan peraturan dan peraturan tertentu.

Sudah tentu, kami mahukan semuanya – kami mahukan personaliti yang hebat dengan penampilan yang hebat juga! Tetapi kami tidak mencari model catwalk yang tidak mengambil berat tentang memberikan perkhidmatan yang baik kepada tetamu kami atau bersikap baik kepada rakan sekerja mereka. AirAsia bukan sekadar “majikan”, kerana kita melihat diri kita sebagai “keluarga”.

Jika anda berumur 18 tahun dan ke atas, kami mahukan anda!

 Jam bekerja

Sebagai Krew Kabin, waktu kerja anda adalah berdasarkan produktiviti. Lebih banyak anjakan yang anda ambil, lebih baik pendapatan anda.

Akhir Kata 

Semoga dengan segala perkongsian maklumat Tawaran Temuduga AirAsia Cabin Crew Bulan Februari 2023 ini dapat membantu anda.