Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

 

Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

Pengambilan Guru Takmir Bagi Tahun 2023

Assalamualaikum wbt, hari ini admin ingin berkongsi berkaitan dengan satu kekosongan jawatan merupakan peluang keemasan yang anda perlu ambil dan Mohon. Anda boleh merujuk di bawah Cara permohonan dan syarat-syarat kelayakan permohonan supaya memudahkan anda untuk memohon kekosongan jawatan yang akan kami kongsikan hari ini.

Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023.Permohonan  Kini Dibuka  sekarang Sehingga Februari 2023. Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 telah membuka  pelbagai jawatan kosong  kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong. Pelbagai jawatan-jawatan kosong telah dibuka kepada rakyat Malaysia.

Peluang kerjaya di  Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 merupakan satu peluang keemasan yang wajib diambil oleh rakyat  Malaysia yang masih belum bekerja dan menggangur. Ini adalah kerana Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) Tahun 2023 adalah badan berkuasa untuk menasihati KDYMM Al-Sultan selaku ketua agama berkenaan dengan hal ehwal agama Islam dan adat istiadat Melayu Kelantan.

Pentadbiran Majlis pada awalnya terletak di Bangunan Pejabat Tanah dan Jajahan Kota Bharu di hadapan Istana Balai Besar. Pada 25 Disember 2012 bersamaan 11 Safar 1434, Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan telah menyambut 100 tahun penubuhannya. Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan diterajui oleh Yang Berhormat Mulia Tengku Tan Sri Dato’ Haji Mohamad Rizam bin Tengku Abdul Aziz (Tengku Temenggong Kelantan) selaku Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan yang ke-18 sejak 19 Mac 2019.

Di samping itu,fungsi Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan menjalankan tanggungjawab ke atas perkara-perkara berikut:-

 • Kutipan dan Agihan Zakat
 • Baitulmal
 • Wakaf
 • Dan banyak lagi

Dan inilah masanya peluang kepada anda selaku rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah sektor kerajaan di Negeri. Jangan lepaskan peluang anda!.

Jom ikuti perkongsian admin berkaitan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 dibawah

Kepada anda yang ingin mendapatkan info terkini dan semasa mengenai permohonan jawatan kosong, bantuan rasmi daripada kerajaan dan maklumat penting dari kerajaan anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi:

telegram us

Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

Apakah Jawatan Yang Ditawarkan?

Jawatan yang ditawarkan di Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) Tahun 2023 terdapat kekosongan jawatan. Terdapat Jawatan kosong yang boleh anda membuat permohonan yang berkelayakan dari PMR, SPM, SPMV ,Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan :

Jawatan :

 • Guru Takmir

Sektor: Kerajaan Negeri

Taraf : kontrak/tetap

Lokasi: Kelantan

Jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan Jawatan Di Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) Tahun 2023. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data.

Bila Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan boleh dibuat sekarang, Permohonan dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 28 Februari Pada tahun 2023

Permohonan boleh dibuat secara secara online, permohonan boleh dibuat dengan merujuk alamat seperti yang diiklankan di iklan jawatan kosong di  Jawatan Di Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK) Tahun 2023 (Rujuk iklan jawatan dibawah).

Maklumat Pekerjaan:

Jenis Pekerjaan;Sepenuh Masa

iklan etakmir 2023
Pengambilan Guru Takmir

Syarat Permohonan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

Sebelum membuat permohonan para pemohon perlu cakna dan peka akan syarat dan ciri kelayakan yang diperlukan dalam membuat permohonan peluang kerjaya yang telah dibuka untuk rakyat Malaysia. Syarat kelayakan adalah seperti di bawah:

 •  Pemohon adalah Warganegara Malaysia
 • Pemohon adalah mereka yang berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon ada kelayakan Akademik yang setaraf dalam permohonan kerja.
 • Berkemahiran
 •  Bertanggungjawab dan berdisiplin serta boleh mematuhi arahan dan peraturan

Seperti yang di atas para pemohon perlu memenuhi syarat kelayakan umum bagi permohonan kerja di dalam negara Malaysia. Selepas itu anda boleh mengikuti maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong di bawah.

Kemudahan Lain:
 1. Cuti rehat
 2. Cuti Sakit
 3. Caruman KWSP dan perkeso

Untuk rakyat Malaysia yang berminat dalam membuat permohonan perlu segera untuk pekerja anda akan maklumat yang telah dikeluarkan oleh pihak majikan tentang mengenai iklan yang telah diwar-warkan. Permohonan anda juga perlu dibuat segera sebelum Tarikh tutup iaitu pada 28 Februari 2023 yang diberikan pada tahun ini  2023. Permohonan jawatan kosong juga perlu melihat kepada iklan yang telah dibuka dan diwar-warkan untuk sebaran orang ramai para pemohon perlu cakna akan syarat dan cara permohonan yang telah ditetapkan melalui iklan yang dikeluarkan oleh pihak majikan secara rasmi. Anda boleh mendapat maklumat lebih lanjut dan terperinci mengenai jawatan kosong yang ditawarkan oleh pihak majikan di bawah

Iklan Jawatan & Permohonan 

Ikuti Iklan Jawatan Kosong Terkini Dibawah:

Cara Mohon Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

Setelah meneliti dengan terperinci mengenai iklan yang telah dibuka jawatan kosong di  Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 tersebut Para pemohon boleh membuat permohonan dan pastikan permohonan anda adalah lengkap dengan segala butiran yang telah ditetapkan dan diperlukan dalam urusan permohonan jawatan kosong. Diingatkan kembali kepada pemohon-pemohon untuk cakna dalam urusan permohonan perlu cakna akan lampiran seperti:

 1. Resume yang terkini dan lengkap
 2. Maklumat pengenalan diri dan butiran yang
 3. Sertakan bersama dokumen-dokumen yang disahkan sahaja
 4. Sijil Tinggi Persekolahan Malaysia atau Sijil Tinggi Agama Malaysia atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 5. Kepujian bahasa Malaysia/Bahasa Melayu termasuk lulus ujian lisan pada peringkat Sijil pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh kerajaan
 6. Pemegang tauliah mengajar (MAIK)(Tauliah Halaqah)
IMG 20230207 121943 952
Cara Permohonan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023

Sila kemukakan dokumen-dokumen berikut:

 • Borang permohonan yang telah lengkap beserta gambar berukuran pasport;
 • Salinan Kad Pengenalan:
 • Salinan Sijil SPM dan Sijil Akademik lain (jika ada):
 • Lain-lain dokumen yang berkaitan.

Calon-calon yang berminat bolehlah mendapatkan borang permohonan guru takmir melalui pautan sistem e-Takmir dan menghantar borang yang diisi ke masjid jajahan masing-masing.

Borang yang lengkap diisi hendaklah dikembalikan ke:-

Pejabat Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK).

Sebarang pertanyaan dan maklumbalas boleh hubungi Ustaz Muhammad Saidi Bin Abdul Hamid (09-7481512) dan juga Ustaz Luqman bin Abdul Hamid (09-7481512)

Sebelum tarikh tutup permohonan atau pada 28 Februari 2023

Maklumat Penting:

 1. Permohonan yang lewat dan tidak lengkap tidak akan dipertimbangkan
 2. Hanya calon yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk ditemuduga
 3. Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas beberapa bulan dari tarikh iklan ditutup dianggap gagal
 4. Calon yang berminat dan memenuhi syarat yang ditetapkan hendaklah memohon secara dalam talian melalui e-mail rasmi yang telah dikemukakan dalam oklan jawatan.
 5. Bagi pemohon yang tidak memenuhi syarat kelayakan atau terdapat unsur-unsur penipuan atau maklumat mendatang kecurigaan akan di tolak permohonan nya.
 6. Pihak jabatan berhak menolak permohonan yang lewat diterima dari tarikh permohonan ditutup
 7. Hanya permohonan calon yang diterima sebelum atau pada tarikh tutup iklan akan di proses permohonan itu.
 8. Keputusan adalah muktamad dan sebarang rayuan tidak akan dipertimbangkan

Tarikh Tutup Permohonan Pengambilan Guru Takmir Adalah Pada: 28 Februari 2023

Semoga Permohonan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 Lulus Dan Berjaya

Admin berharap semoga permohonan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 yang anda mohon ini dipermudahkan dan lulus berjaya diterima lalu di disenaraikan dalam senarai pendek untuk temuduga permohonan jawatan ini.

Dan juga,diharapkan kepada mereka yang mencari pekerjaan dan membuat permohonan kerja adalah penting untuk membuat persiapan bagi menghadiri temuduga apabila dipanggil oleh majikan yang menawarkan kerajaan. Pemohon perlu membuat persiapan yang rapi serta kemas pagar permohonan kerja anda akan dinilai dan anda akan berjaya untuk diambil untuk bekerja. Mungkin anda akan menghadapi kesukaran bila menghadiri temuduga yang menentukan sama ada anda terpilih ataupun tidak.

Moga-moga Permohonan Pengambilan Guru Takmir Bagi Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) Tahun 2023 diharapkan peluang pekerjaan yang dibuka adalah merupakan peluang yang anda rebut dan anda dapat perolehi hasil usaha payah anda yang tidak mengenal penat lelah dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan yang terkadang yang memerlukan kecekalan dan ketabahan. Semoga berjaya!.

Mr Deen
Mr Deen
Fulltime Writer. "Tidak perlu menjelaskan siapa dirimu kepada sesiapapun, kerana yang menyukaimu tidak perlu tahu dan yang membencimu tidak akan percaya". Terus pandang ke depan!

Anda Mungkin Meminati