Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Tenaga Nasional Berhad (TNB) Effective Oktober 2022

Tenaga Nasional Berhad
Tenaga Nasional Berhad

Terkini : Jawatan Kosong Tenaga Nasional Berhad(TNB) Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 16 Oktober 2022. Terkini, syarikat GLC milik kerajaan Malaysia telah buka peluang kerjaya kepada rakyat Malaysia bagi tahun 2022.

Ia merupakan syarikat GLC milik kerajaan Malaysia yang mengusahkan perkhidmatan elektrik kepada masyarakat Malaysia. Syarikat tersebut merupakan syarikat yang tunggal dalam perkhidmatan elektrik sejak zaman dahulu lagi di awal-awal pembentukan negara Malaysia. Bidang perniagaan skop syarikat juga turut berkembang pesat dalam negara Malaysia dalam menyediakan perkhidmatan elektrik yang terbaik.

Makluman kepada calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di syarikat GLC milik kerajaan, Anda boleh ikuti makluman yang disediakan dibawah bagi mengetahui syarat dan cara permohonan.

Kepada anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk menyertai telegram rasmi ” Permohonan Jawatan Kosong “

Iklan Jawatan Kosong Di Tenaga Nasional Berhad (TNB) Tahun 2022

Apakah Jawatan Kosong yang Ditawarkan?

Jawatan kosong kini dibuka oleh syarikat, permohonan jawatan kosong boleh diisi segera sebelum tarikh tutup permohonan. Permohonan jawatan kosong juga hendaklah dimohon berdasarkan kelayakan akademik bermula PMR ,SPM, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan

Jawatan :

Sektor : Kerajaan

Taraf Jawatan : Kontrak / Tetap

Makluman ,kekosongan jawatan yang ditawarkan adalah mengikut kapasiti dan keperluan pihak majikan dibawah syarikat. Segala kekosongan adalah berdasarkan statistik dan data pihak majikan.

74d00b33 34f1 4e14 85d5 4b2c68c85b15 2
Tenaga Nasional Berhad

Bilakah Permohonan Jawatan kosong Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada para pemohon jawatan kosong, permohonan boleh dibuat segera dan permohonan akan ditutup pada 16 Oktober 2022. Permohonan boleh dibuat sekarang secara atas talian sahaja.

Permohonan jawatan kosong hendaklah dibuat dengan merujuk kepada iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan. (Rujuk iklan dibawah).

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Permohonan Jawatan Kosong?

Bagi pemohon yang berminat, anda perlu merujuk syarat kelayakan permohonan jawatan dibawah terlebih dahulu:

 1. Merupakan warganegara Malaysia. (Bukan dari kalangan Warga Kerja TNB atau Anak – Anak Syarikat TNB)
 2. Mempunyai Sijil Kemahiran dalam bidang fotografi dan berkaitan.
 3. Memiliki Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau Sijil Pelajaran Vokasional Malaysia (SPMV) dengan lulus enam (6) matapelajaran termasuk :-
  • Bahasa Malaysia
  • Matematik atau Sains
 4. Mempunyai tahap kesihatan yang baik serta tidak menghidap sebarang penyakit kronik dan merbahaya.
 5. Tidak mempunyai rabun warna
 6. Mestilah berumur tidak melebihi 30 tahun pada tarikh tutup iklan.
 7. Seorang yang tidak merokok / sebarang bentuk rokok elektronik
 8. Calon pemohon seorang yang mempunyai kemahiran dalam penyuntingan video, fotografi, dan lebih baik sekiranya berpengalaman dalam industri berkaitan.
 9. Calon juga hendaklah mempunyai kemahiran (sekurang-kurangnya tahap intermediate) dalam penggunaan aplikasi seperti Photoshop, InDesign, LightRoom, PicsArt dan berkaitan aplikasi.
 10. Sanggup untuk ditempatkan di mana-mana negeri di Semenanjung Malaysia.

Bagi pemohon yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh terus merujuk makluman permohonan jawatan kosong dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di Tenaga Nasional Berhad(TNB) Tahun 2022

Untuk pengetahuan, kepada calon yang berminat untuk memohon jawatan kosong di syarikat milik kerajaan Malaysia , anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera sebelum tarikh 16 Oktober 2022 iaitu tarikh tutup.

Kepada calon yang berminat, anda boleh membuat permohonan secara atas talian melalui syarat dan juga penetapan yang ditetapkan oleh pihak majikan.  Anda boleh merujuk makluman dari  iklan dari majikan sendiri, syarat-syarat dan cara permohonan jawatan mengikut makluman dibawah:

Iklan, Syarat Kelayakan Dan Cara Permohonan Jawatan Kosong Di TNB

Permohonan hendaklah dimohon segera sebelum tarikh tutup iaitu 16 Oktober 2022.

Cara Permohonan Jawatan Kosong

Untuk makluman kepada para pemohon, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong segera dengan merujuk laman rasmi permohonan oleh pihak TNB dibawah:

Laman Rasmi Permohonan Jawatan Kosong TNB

Pemohon akan diminta untuk mengisi maklumat penting dan butiran diri. Selepas mengisi maklumat, pemohon boleh terus membuat permohonan jawatan dan mengesahkan permohonan. Sebarang persoalan dan pertanyaan mengenai jawatan kosong, anda boleh rujuk ke:

https://jobs.tnb.com.my/

Permohonan Jawatan Kosong, Segera Buat Permohonan Sebelum Tarikh Tutup Permohonan

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati