Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Kerani City Link Express Bulan Mac 2023

Jawatan Kosong Kerani City Link Express
Jawatan Kosong Kerani City Link Express

Jawatan Kosong Kerani City Link Express Bulan Mac 2023. Terkini, City-Link Express telah membuka peluang kepada rakyat Malaysia yang berminat untuk memohon tawaran yang ditawarkan. Mohon untuk baca dan fahami dengan teliti kehendak bakal majikan City-Link Express sebelum membuat permohonan.

Jawatan yang telah ditawarkan oleh City-Link Express ini ia adalah terbuka buat seluruh warganegara Malaysia yang berminat dan mempunyai kelayakan di dalam bidang yang telah disenaraikan pada rajah di bawah. Sila pastikan para calon baca syarat yang dikehendaki dengan teliti sebelum memohon jawatan tersebut.

Jawatan Kosong Kerani City Link Express Bulan Mac 2023

Permohonan kerja kosong di City-Link Express ia merangkumi beberapa perkara yang perlu anda ketahui sebagaimana ia dimaklumkan dari syarikat sendiri.

 • Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan
 • Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup
 • Langkah Buat Permohonan Jawatan
 • Syarat Kelayakan Untuk Permohonan

Makluman, segala info dan maklumat yang telah diberikan ia adalah berdasarkan kepada sumber rujukan dari laman rasmi majikan sendiri.

Maklumat Jawatan Kosong Kerani City Link Express Bulan Mac 2023

Apakah Jawatan Kosong Kerani City Link Express?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Calon berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan untuk memohon mengisi kekosongan kerja yang diiklankan seperti di bawah:

Maklumat Jawatan Jawatan Kosong Kerani City Link Express

 • Nama Majikan: City-Link Express
 • Lokasi Kekosongan: Kuantan
 • Status Jawatan: Permanent
 • Tawaran Gaji: RM1,500 – RM1,999

Jawatan kosong terkini yang diiklankan adalah seperti berikut:

 • CLERK

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan dan sebarang kesilapan yang berlaku ia adalah diluar kawalan dan diperbaiki secepat yang mungkin.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Kerani City Link Express Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada sekarang dan permohonan boleh dibuat secepat yang mungkin, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 30 Mac 2023 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong Kerani City Link Express?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong ia adalah tertakluk pada syarat umum dibawah:

 • Pemohon adalah warganegara Malaysia
 • Pemohon berumur 18 tahun keatas
 • Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk memohon, pastikan anda ikuti langkah memohon kerja kosong terkini yang telah ditetapkan majikan seperti di bawah.

Sekiranya anda, calon yang berkelayakan dengan Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A” Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang diiktiraf adalah di pelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan di atas. (Sila rujuk iklan dan syarat kelayakan di bawah terlebih dahulu)

Selain itu calon juga perlulah mempunyai ciri-ciri berikut:

 1. Cukup syarat akademik yang ditetapkan
 2. Berminat bina kerjaya bersama majikan
 3. Berpengetahuan
 4. Mempunyai ciri kepimpinan dan lain-lain (rujuk kelayakan permohonan di bawah)

Kelebihan Bagi Jawatan Kosong Kerani City Link Express

 • Gaji dengan pelbagai imbuhan menarik
 • Cuti Tahunan
 • Cuti Sakit dan lain-lain
 • Dan lain-lain
Screenshot 2023 02 28 09 22 42 236 edit com.android.chrome
Jawatan Kosong Kerani City Link Express

Pengambilan Jawatan Kosong Kerani City Link Express

Langkah – langkah untuk buat permohonan Jawatan Kosong City-Link Express 

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada DBKL. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 30 Mac 2023.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

Mohon Di Sini Iklan Jawatan Kosong Kerani City-Link Express 

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan pengambilan jawatan City-Link Express, anda boleh ikuti cara-cara seperti yang diberikan.

Bagi anda yang berminat dengan jawatan yang ditawarkan, sila ikuti langkah-langkah yang disediakan seperti berikut :

Cara Online

 • Permohonan adalah secara online melalui portal permohonan kerja Kerani City-Link Express di Laman MyFuture Jobs 
 • Untuk memohon sila daftar masuk (login) atau jika anda belum mendaftar sebagai pencari kerja, sila daftar terlebih dahulu.
 • Sila lengkapkan borang online dengan maklumat yang betul dan pastikan anda memenuhi syarat kelayakan (rujuk iklan) yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Pastikan anda telah melengkapkan borang permohonan dengan maklumat yang betul dan juga mengikuti syarat yang diberikan sebelum menghantar permohonan
 • Permohonan hendaklah sampai kepada pihak mereka sebelum/pada tarikh tutup. Selepas dari tarikh tersebut permohonan anda tidak akan diterima.
 • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklum balas dari pihak majikan dalam tempoh 3 hingga 6 bulan. Permohonan bolehlah dianggap tidak berjaya.

Mengenai City-Link Express 

City-Link Express telah diasaskan pada tahun 1979 dan dianugerahkan sebagai ‘Syarikat Penghantaran Tertua’ oleh Malaysia Book of Records bagi tahun 2020.

Kini, City-Link Express telah berkembang sehingga ke luar negara dengan penubuhan pejabat antarabangsa antaranya di Hong Kong, Singapura, Indonesia, Thailand dan Vietnam. Super Hub City-Link Express di Bandar Saujana Putra telah ditubuhkan pada tahun 2013 sebagai pembekal khidmat logistik bersepadu yang mampu membawa dunia perniagaan lebih dekat dengan pengguna dan pelanggan melalui perkhidmatan penghantaran kami.

Kecemerlangan prestasi dan kualiti perkhidmatan kami telah diiktiraf oleh Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dengan dinobatkan sebagai tempat pertama bagi Anugerah Kecemerlangan Penghantaran pada tahun 2018 dan 2019.

Tambahan pula, City-Link Express telah mencapai tahap kelulusan bagi ISO9001:2015 dan ISO14001:2015 termasuk Sijil Pengikitirafan TAPA C Certification (Transported Asset Protection Association). Sistem penjejakan barangan atas talian kami yang tersendiri memudahkan para pelanggan untuk melihat kedudukan barangan mereka dengan tepat.

Kedai atas talian yang terdapat di halaman web kami juga membenarkan pelanggan untuk membeli keperluan penghantaran dengan selesa dari rumah dan pejabat atau di mana-mana sahaja. Ternyata, City-Link Express amat komited dalam menyediakan perkhidmatan penghantaran yang berkualiti dan dipercayai bagi pasaran tempatan dan antarabangsa.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat mengenai Jawatan Kosong Kerani City-Link Express Bulan Mac 2023 dapat membantu para calon yang memohon jawatan ini. Semoga Allah permudahkan segala urusan kalian dan direzekikan kejayaan.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati