Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Tular Jurulatih Tampar Pemain Bola Tampar Bawah 14 Tahun

Tular Jurulatih Tampar Pemain Bola Tampar, Nasibnya Ditentukan...

Tular Jurulatih Tampar Pemain Bola Tampar, Nasibnya Ditentukan… Telah viral di media sosial tentang sebuah video yang menyaksikan seorang jurulatih bola tampar telah menampar dua orang pemainnya dimana mereka adalah berusia bawah 14 tahun.

Ikutan daripada kejadian itu, Persatuan Bola Tampar Malaysia (MAVA) telahpun mengambil tindakan tegas dengan menggantung sementara jurulatih pasukan Melaka itu sehingga diketahui nasibnya pada hari yang ditetapkan.

Tular Jurulatih Tampar Pemain Bola Tampar, Nasibnya Ditentukan…

Menerusi daripada kenyataan media sebagaimana yang telah dikeluarkan oleh MAVA, pihaknya bakal menubuhkan jawatankuasa siasatan bagi menyiasat insiden itu segera dan sementara jurulatih tersebut digantung sehingga selesai kes siasatan dan keputusan yang dikeluarkan.

Berikut adalah kenyataan dari media MAVA

IMG 20230103 150938 814

Jurulatih Tampar Pemain, Mendapat Reaksi Pelbagai Pihak

Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh terdahulu telah membidas tindakan kepada seorang jurulatih yang telah dirakam menampar pemainnya sewaktu perlawanan. Menurut Hannah, beliau sudah menghubungi Menteri Pendidikan, Fadhlina Sidek dan mereka sedang mengumpul lebih banyak maklumat berhubung insiden itu.

IMG 20230103 150938 412

Sumber rujukan dari laman facebook Kementerian Pendidikan Malaysia 

Jurulatih Tampar Pemain, Nasibnya Bakal Ditentukan Pada Hari Rabu Ini

Keputusan dan nasib bagi jurulatih ini bakal ditentukan pada hari Rabu ini, berikutan adalah laporan daripada Astro Awani

Sumber rujukan https://m.youtube.com/watch?v=H0v-BU0-FWA

Sertai Sistem Guru Online untuk info semasa dan maklumat terkini yang sentiasa diupdate.

Telegram Sistem Guru Online

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati