Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong TNB Tenaga Nasional Berhad Tahun 2023

Jawatan Kosong TNB Tenaga Nasional Berhad Tahun 2023
Tenaga Nasional Berhad

Jawatan Kosong TNB Tenaga Nasional Berhad Tahun 2023. Makluman terbaru, berita baik buat seluruh rakyat Malaysia yang sedang mencari peluang pekerjaan, kini Tenaga Nasional Berhad (TNB) di mana ia merupakan sebuah syarikat yang tidak asing lagi dikalangan warganegara Malaysia telah menawarkan satu peluang kerjaya buat seluruh rakyat Malaysia untuk mengisi kekosongan jawatan dengan gaji yang begitu lumayan.

Maklumat jawatan kosong terbaru ini daripada Tenaga Nasional Berhad adalah merupakan peluang keemasan yang cukup besar buat rakyat Malaysia yang mana sudah diketahui rakyat Malaysia terdiri daripada bangsa Melayu, Cina dan India. Justeru itu, rebutlah peluang permohonan kekosongan jawatan kosong ini dengan segera yang mungkin!

Makluman, segala info dan maklumat yang telah disampaikan ia berdasarkan daripada majikan Tenaga Nasional Berhad sendiri. Sekiranya terdapat sebarang perubahan, anda boleh merujuk halaman link yang disediakan.

Jawatan Kosong TNB Tenaga Nasional Berhad Tahun 2023

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Tenaga Nasional Berhad?

Tenaga Nasional Berhad atau panggilan singkatnya yang terkenal dengan TNB adalah sebuah syarikat yang sudah menjadi buah mulut di kalangan masyarakat Malaysia tidak kira bangsa Melayu, Cina atau India. Di sinilah menunjukkan bahawa Tenaga Nasional Berhad ialah sebuah syarikat yang memiliki kejayaan yang sangat besar dalam Malaysia. Oleh itu, rebutlah peluang keemasan jawatan kosong yang ditawarkan sekarang!

Maklumat Jawatan Kosong Yang Diiklankan TNB:

 • Nama Majikan: Tenaga Nasional Berhad
 • Jawatan Kosong Yang Ditawarkan: Program Protege Ready To Work Tenaga Nasional Berhad Fasa 8 2022/2023
 • Lokasi: MY

Apakah Itu Program Protege Ready To Work TNB?

 • Program PROTÉGÉ – Ready To Work (PROTÉGÉ-RTW) yang dahulunya dikenali sebagai program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) merupakan satu program latihan bagi graduan muda menganggur, di bawah kelolaan Kementerian Pembangunan Usahawan dan Koperasi (MEDAC).
 • Antara instrumen penting di bawah program PROTÉGÉ-RTW adalah untuk meningkatkan potensi kebolehpasaran graduan menganggur bagi mendapatkan peluang pekerjaan
 • Program ini melibatkan latihan bermodul di Tenaga Nasional Berhad Integrated Learning Solution (TNB ILSAS), latihan penempatan dan bimbingan bersama TNB/ Anak Syarikat TNB/ pemain industri bekalan elektrik yang mengambil bahagian bagi tempoh 8 bulan.

Jawatan Kosong Tenaga Nasional Berhad TNB Tahun 2023, Mohon Sekarang!

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Jawatan Kosong Yang Telah Ditawarkan?

Untuk anda yang sudah benar-benar sudah berminat dengan kekosongan jawatan yang telah ditawarkan ini, perlulah anda lihat dari segi kelayakan anda dengan kekosongan jawatan tersebut sebelum anda membuat permohonan. Oleh itu, buat calon–calon yang ingin buat permohonan, sila pastikan anda benar-benar ikuti langkah-langkah permohonan kerja kosong ini sebagaimana yang ditetapkan oleh majikan. Berikut adalah maklumat syarat kelayakan jawatan;

 1. Calon mestilah merupakan warganegara Malaysia
 2. Calon pemohon perlulah memilki Ijazah, Diploma, Sijil Tinggi Persekolahan (SPM, STPM, “A”Level, Pre-U) atau Kelayakan Professional yang mana telah diiktiraf Malaysia
 3. Selain itu, calon juga perlu memilki cukup syarat akademik seperti yang telah ditetapkan majikan
 4. Calon juga mestilah had umur tidak melebihi 27 tahun.
 5. Graduan ijazah dari dalam dan luar negara yang masih belum mendapat pekerjaan dan keutamaan diberikan kepada graduan yang telah menganggur melebihi 6 bulan dari tarikh graduasi.
 6. Keutamaan kepada graduan yang mempunyai pendapatan isirumah yang rendah (Golongan Keluarga Berpendapatan dalam kategori B40 & M40), tiada masalah kesihatan dan masalah keluarga (seperti kekangan untuk menjaga ahli keluarga).
 7. Mempunyai minat untuk  membina kerjaya bersama majikan
 8. Memiliki pengetahuan yang luas
 9. Serta mempunyai ciri–ciri dalam kepimpinan dan lain-lain

Perhatian, dengan segala syarat kelayakan yang telah disebutkan adalah anda amat dipelawa untuk memohon mengisi kekosongan jawatan tersebut dengan kadar segera sebelum tiba tarikh tutup permohonan. Untuk maklumat yang lebih details mengenai syarat kelayakan jawatan kosong tersebut. Anda boleh klik link portal TNB yang kami berikan, selepas anda klik link tersebut anda perlu scroll ke bawah tekan “Protege Ready To Work”.

Portal Rasmi Maklumat Jawatan Kosong TNB

 Tarikh Tutup Permohonan Jawatan Kosong TNB Bulan Januari Tahun 2023

Tarikh Dibuka dan Ditutup Permohonan Jawatan Ini:

Buat makluman semua, untuk tarikh permohonan bagi jawatan kosong TNB ini ia adalah berdasarkan maklumat dan info yang telah diiklankan sendiri oleh majikan. Oleh itu tarikh permohonan bagi jawatan ia dibuka sekarang dan anda amatlah disarankan supaya segera mengisi kekosongan jawatan ini sebelum tiba tarikh tutup permohonan jawatan iaitu 15 Januari 2023. 

Sila ambil perhatian, sebarang borang permohonan yang telah dihantar di mana ia tidka mengikut syarat kelayakan yang diminta dan permohonan yang telah dihantar lewat melepasi tarikh tutup iklan jawatan tersebut maka borang permohonan calon tersebut tidak diterima. Oleh demikian itu, sila buat permohonan ini dengan teliti dan mengisinya sebelum pada tarikh yang diiklankan.

Bagaimanakah Cara Untuk Membuat Permohonan Jawatan Ini?

Bagi anda yang telah berminat dengan jawatan ini, anda boleh isi permohonan jawatan ini secara atas talian (online) tanpa bersemuka. Anda boleh buat permohonan online ini di laman web rasminya TNB yang kami sediakan di sini Mohon Online Jawatan Kosong TNB

Apakah Faedah Penyertaan Jawatan Ini?

Buat makluman semua para calon, disini kami sertakan faedah yang anda akan dapat untuk permohonan jawatan ini:

 1. Elaun Saraan sebanyak RM2,000 sebulan.
 2. Kelayakan Cuti Tahunan
 3. Potongan PERKESO & EiS
 4. Bayaran balik rawatan perubatan

Maklumat Tambahan TNB

Segala info dan maklumat perkongsian mengenai Jawatan Kosong Tenaga Nasional Berhad TNB 2023 ia adalah rasmi berdasarkan dari laman portal TNB sendiri. Anda boleh merujuknya pada link yang telah kami sediakan.

Komitmen Pelatih TNB

TNB berhasrat untuk memberikan latihan berkualiti kepada semua peserta PROTEGE-RTW Fasa 8 agar kebolehpasaran para peserta dapat ditingkatkan sebaiknya. TNB juga amat menggalakkan para pelatih PROTEGE-RTW Fasa 8 agar menjadikan Industri Bekalan Elektrik Malaysia sebagai industri utama dalam pemilihan majikan untuk bekerja setelah tamat program. Oleh yang demikian, para pelatih adalah diminta untuk menyempurnakan program latihan sehingga lengkap 8 bulan, melainkan telah menerima tawaran kerja tetap yang setara dengan tahap pendidikan.

PERHATIAN, sekali lagi diingatkan untuk para calon, anda amatlah disarankan supaya menyemak dengan sebaiknya syarat kelayakan yang diminta oleh TNB sebelum anda membuat permohonan jawatan kosong yang telah diiklankan oleh TNB dari segi syarat kelayakan, dokumen permohonan yang diminta dan tarikh permohonan. Supaya borang permohonan yang anda minta tidak ditolak dan ia diterima dengan baik oleh syarikat TNB.

Para calon juga perlulah bersungguh-sungguh untuk buat permohonan mengisi kekosongan jawatan ini kerana kesungguhan itulah yang akan memberikan kejayaan buat anda.

Semoga dengan segala perkongsian maklumat dan pesanan ini membantu anda. Dan segala urusan anda untuk mengisi permohonan kekosongan jawatan tersebut dipermudahkan urusan oleh Allah SWT dan semoga anda berjaya dan direzekikan jawatan yang diminta.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati