Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Dan Lain-Lain Jawatan Bertaraf Tetap di UITM Effective Sebelum 8 November 2022

Pembantu Tadbir
Pembantu Tadbir

[TERKINI] Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Dan Lain-Lain Jawatan Bertaraf Tetap Di UITM | Mohon Sebelum 8 November 2022. Adalah dimaklumkan bahawa maklumat terbaru mengenai jawab pengambilan jawatan kosong di UiTM telah diumumkan bagi pengambilan bulan November 2022. Kepada calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong dan menjawat sebagai penjawat awam di sektor universiti anda boleh membuat permohonan dengan kadar segera.

Universiti Teknologi Mara (UITM) telah membuka peluang kerjaya yang merupakan peluang keemasan kepada rakyat Malaysia bagi menjawat jawatan secara tetap di universiti tersebut. UITM merupakan sebuah universiti yang menekankan pencapaian akademik dan melahirkan ramai graduan yang berkualiti dan berkhidmat kepada negara.

78d2ed4f 0cf9 45ef a7c6 c7e12f7c328f 2
Pembantu Tadbir

Sehubungan itu ini adalah peluang kerjaya yang ditunggu-tunggu oleh mereka yang mendambakan pekerjaan tetap di sektor kerajaan. Kepada calon pemohon anda boleh merujuk maklumat kerjaya yang kami sediakan di bawah.

[TERKINI] Jawatan Kosong Pembantu Tadbir N19 Dan Lain-Lain Jawatan Bertaraf Tetap Di UITM | Mohon Sebelum 8 November 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh UITM?

Permohonan jawatan kosong boleh dimohon secara yang telah ditetapkan dan mestilah mengikuti kriteria yang telah ditetapkan oleh pihak majikan yang menguar-uarkan iklan jawatan kosong. Bagi setiap permohonan anda perlulah mengikuti kelayakan yang telah ditetapkan oleh pihak majikan. Bagi kelayakan minima untuk membuat permohonan jawatan kosong adalah mestilah punya sijil PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan Kosong

Jawatan :

 • Penolong Pegawai Keselamatan Gred KP29
 • Pembantu Keselamatan Gred KP19
 • Pemandu Gred H11
 • Kerani (Penerbitan) Gred N19

Sektor : Kerajaan

Lokasi : Universiti Teknologi Mara (UiTM) Pahang

Taraf Jawatan : Tetap

Untuk makluman kepada anda semua maklumat yang didapati adalah adalah rasmi daripada pihak majikan yang mengiklankan jawatan kosong. Bagi perubahan yang berlaku adalah ia penetapan daripada pihak majikan sendiri. Ketika segala kekosongan jawatan kosong dan pengambilan adalah berdasarkan data dan rekod daripada pihak universiti.

Bilakah Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Untuk pengetahuan semua iklan jawatan kosong telah dikeluarkan pada 26 Oktober 2022 dan permohonan jawatan kosong ini akan ditutup pada 24 Oktober 2022. Permohonan boleh dibuat dengan kadar segera dan perlulah menepati dengan syarat kelayakan yang telah ditetapkan. Anda boleh merujuk syarat kelayakan seperti yang tertera di bawah.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Permohonan?

Bagi mereka yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong anda mestilah merujuk kepada syarat umum bagi kelayakan membuat permohonan jawatan kosong di UITM seperti di bawah:

 1. Pemohon mestilah merupakan warganegara Malaysia.
 2. Pemohon juga mestilah mereka yang berumur 18 tahun ke atas.
 3. Pemohon juga mestilah mempunyai kelayakan akademik yang setaraf dan diiktiraf oleh kerajaan malaysia minimal PMR dan SPM.

Bagi pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di UITM tahun 2022 anda dialu-alukan untuk merujuk kepada cara-cara permohonan yang Kami sediakan di bawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di UITM Tahun 2022

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong UITM tahun 2022 anda disarankan untuk membuat permohonan dengan kadar segera sebelum tarikh tutup iaitu 8 November 2022.

Bagi permohonan jawatan kosong ini anda perlulah mengikuti makluman rasmi daripada pihak majikan yang mengiklankan jawatan kosong agar permohonan anda adalah sesuai dengan kelayakan yang telah ditetapkan. Anda boleh merujuk kepada iklan syarat-syarat kelayakan dan cara permohonan di di pautan di bawah:

Iklan , Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di UITM 

Setelah mengikuti dengan teliti iklan dan dan syarat kelayakan. Pada mereka yang ingin membuat permohonan anda boleh merujuk cara-cara permohonan yang kami lampirkan di bawah.

MAKLUMAN KEPADA PEMOHON: Permohonan daripada calon yang sedang berkhidmat dengan kerajaan atau badan berkanun mestilah melalui Ketua Jabatan dan hendaklah disertakan dengan Salinan Kenyataan Perkhidmatan yang dikemaskini.

Setiap permohonan MESTILAH disertakan bersama salinan sijil-sijil dan mengikut susunan berikut :-

 1. Salinan Kad Pengenalan dan Sijil Kelahiran
 2. Salinan Sijil Berhenti Sekolah Menengah
 3.  Salinan Sijil PMR/MCE/SPM, HSC/STPM, Ijazah/Diploma atau setaraf
 4.  Surat Pengesahan tempoh pekerjaan daripada majikan (jika ada) untuk mengambil kira pengalaman kerja/penetapan gaji.

Pemohon hendaklah menulis jawatan yang dipohon di sebelah kiri atas sampul surat borang permohonan.

Pemohon-pemohon yang tidak menerima jawapan selepas enam (6) bulan dari tarikh tutup iklan adalah dianggap tidak berjaya.

CARA-CARA MEMBUAT PERMOHONAN

 • Permohonan hendaklah dibuat di dalam Borang Perjawatan Universiti Teknologi MARA.
 • Borang dan syarat-syarat permohonan boleh diperolehi dengan melayari laman sesawang UiTM.
 • Cawangan Pahang di http://pahang.uitm.edu.my atau boleh diperolehi di Bahagian Pentadbiran,Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang.
 • Tarikh tutup permohonan adalah pada 8 November 2022.

Sila kemukakan permohonan kepada :

Jawatan kosong di UITM 2022

Sertai telegram kerjaya dan jawatan kosong : https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati