Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di PERKESO Effective Bulan November dan Disember 2022

Jawatan Kosong Di PERKESO Bulan November Dan Disember

Terkini : Jawatan Kosong Di PERKESO Bulan November Dan Disember Tahun 2022 | Mohon Jawatan Segera! .Berita terbaru mengenai kerja kosong khas kepada rakyat Malaysia. Permohonan pekerjaan kini boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong atau laman rasmi jabatan kerajaan pusat dan negeri yang baharu dibuka kepada orang ramai.

Iklan peluang pekerjaan baru sahaja diwar-warkan khas peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dibawah Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) . Peluang keemasan yang harus direbut oleh rakyat Malaysia khususnya mereka yang baru sahaja tamat belajar di universiti.

PERKESO  merupakan pertubuhan kerajaan yang dipercayai dalam perkara hal pengurusan keselamatan dan sosial pekerja kerana berfungsi sebagai pusat rujukan dalam hal berkenaan pekerjaan dikalangan rakyat Malaysia.

Terkini : Jawatan Kosong Di PERKESO Bulan November Dan Disember Tahun 2022 | Mohon Jawatan Segera!

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh PERKESO Tahun 2022?

Peluang menjawat kekosongan yang dibuka dibawah majikan kerajaan merupakan jawatan yang perlu diisi segera secepat mungkin. Terdapat beberapa jawatan kosong yang perlu rakyat Malaysia layak membuat permohonan kerja berdasarkan kelayakan dari peringkat PMR, SPM, Diploma dan Ijazah.

Maklumat Jawatan

Jawatan:

Sektor : Pertubuhan Kerajaan

Taraf Jawatan : Kontrak/Tetap

Untuk makluman kepada semua, permohonan jawatan kosong ini adalah tertakluk kepada pihak majikan yang membuat ketetapan. Bagi sebarang permohonan dan kekosongan jawatan adalah tertakluk kepada makluman pihak majikan. Jika terdapat perubahan,ianya adalah perubahan daripada pihak majikan.

Bilakah Tempoh Permohonan Jawatan Kosong Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan dibuka pada 23 November 2022 dan permohonan boleh dibuat segera, Permohonan jawatan ini dibuka bermula sekarang dan permohonan akan ditutup pada 7 Disember 2022 mengikut iklan yang diwar-warkan (rujuk iklan jawatan dibawah).

Permohonan boleh dibuat secara secara sah mengikut makluman majikan melalui atas talian seperti yang ditetapkan oleh pihak majikan.

Apakah Syarat Kelayakan Memohon Jawatan Kosong?

Makluman pengetahuan para pemohon, kelayakan memohon jawatan kosong adalah tertakluk kepada syarat umum dibawah:

  1. Pemohon adalah warganegara Malaysia
  2. Pemohon berumur 18 tahun keatas
  3. Pemohon mempunyai kelayakan akademik minimum SPM dan keatas. Kelayakan akademik seperti diploma dan ijazah.

Untuk pemohon yang berminat bagi membuat permohonan jawatan kosong di iklankan, anda boleh ikuti cara permohonan jawatan kosong dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di PERKESO Tahun 2022

Makluman kepada para pemohon yang berminat menjadi sebahagian daripada PERKESO. Anda boleh membuat permohonan jawatan dengah kadar segera selagi permohonan jawatan kosong masih belum ditutup. Mohon segera sebelum 7 Disember 2022.

Permohonan jawatan boleh dibuat secara atas talian (Online) sahaja dan mestilah mengikut prosedur permohonan yang telah ditetapkan. Pemohon diminta untuk membuat semakan maklumat butiran diri, iklan jawatan dan syrat-syarat kelayakan sebelum membuat permohonan. Pastikan juga permohonan dibuat dengan betul.

Bagi para pemohon, anda boleh baca terlebih dahulu iklan,syarat-syarat dan cara permohonan dibawah:

KETUA CAWANGAN KOMUNIKASI JENAMA GRED 26

KETUA UNIT ENTERPRISE RESOURCES MANAGEMENT (ERM) GRED 25 (TETAP/KONTRAK)

PEGAWAI KOMUNIKASI KORPORAT GRED 23

Telah dinyatakan maklumat diatas merupakan iklan serta maklumat syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan dan cara permohonan bagi setiap jawatan yang ditawarkan. Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong di PERKESO,anda boleh ikuti cara-cara seperti dibawah.

Cara Mohon Jawatan Kosong Di PERKESO Tahun 2022

Kepada para pemohon,anda boleh segera membuat permohonan secara atas talian di pautan rasmi permohonan jawatan kosong:

https://mycareer.perkeso.gov.my/Account/Login

Info tambahan kepada calon, semasa membuat permohonan anda sila pastikan:

  • Sila isi butiran maklumat diri semasa dan betul
  •  Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan
  •  Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan mestilah dimohon secara atas talian mengikut pautan diberikan, bagi mengetahui .Permohonan adalah melalui laman portal rasmi pekerjaan, MyCareer PERKESO. Untuk permohonan pertama, anda diminta untuk membuat isian baharu dan daftar akaun baharu.Anda perlu membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Diharapkan juga kepada calon-calon yang membuat permohonan jawatan kosong semoga dipermudahkan segala urusan permohonan dan diberi kejayaan.

Bagi anda yang ingin mendapatkan info semasa mengenai peluang kerjaya dan jawatan kosong,anda boleh ikuti telegram dibawah:

https://t.me/officialpermohonankerja

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati