Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Permohonan 1 Juta Batik Percuma Daripada Kerajaan Malaysia. Cepat dapatkan dan Tebus FREE!

Batik Percuma

Permohonan 1 Juta Batik Percuma Daripada Kerajaan Malaysia. Cepat dapatkan dan tebus PERCUMA!!!!. Terkini jenama batik raifili baru sahaja melancarkan program 1 juta batik percuma kepada penjawat awam!. Pada tahun lepas telah disampaikan pada 3 Disember oleh Perdana menteri Malaysia iaitu Datuk Seri Ismail Yaakob bahawa setiap tahun merupakan hari batik Malaysia. Hal ini adalah kerajaan ingin memupuk dan menggalakkan masyarakat Malaysia untuk lebih menghargai dan mencintai seni warisan budaya Malaysia melalui pemakaian pakaian batik.

Pelbagai usaha kerajaan untuk memupuk rakyat Malaysia menggayakan pakaian batik. Tidak terlepas juga sebuah syarikat pengusaha batik, Raifili World Sdn.Bhd yang turut bersama kerajaan dalam menjayakan program menggalakkan pemakaian batik ke persada dunia. Oleh yang demikian itu raifili telah melancarkan dan berbesar hati untuk memberi batik secara percuma melalui kempen satu juta batik percuma penjawat awam yang secara rasminya dilancarkan pada 4 Mac 2022.

Adakah anda berminat untuk mendapatkan batik percuma daripada Raifili? Ikuti maklumat lanjut dibawah.

Raifili pula kasi 1 juta batik percuma. Cepat dapatkan PERCUMA!!

Apakah Yang Ditawarkan Oleh Raifili?

Menurut syarikat Raifili, mereka mensasarkan sejumlah satu juta penjawat awam untuk diberikan raifili batik secara percuma dengan hanya menebus di laman web yang telah diberitahu. Kempen ini merupakan satu usaha untuk memupuk memakai pakaian batik dan menggalakkan penjawat awam untuk terus mengenakan pakaian batik di mana yang telah ditetapkan pada setiap hari Khamis iaitu hari pemakaian baju batik.

Bilakah Tempoh Kempen Ini Dibuat?

Untuk makluman kepada semua kempen ini dilaksanakan bermula 3 March 2022 dan masih berjalan.

Menurut pihak raifili sudah sebanyak 300,000  penjawat awam telah memohon dan menerima batik percuma dan di antara mereka ramai yang memuji rekabentuk kain batik amatlah cantik, lembut dan selesa dipakai.

Oleh itu menurut pihak Raiffili berbaki hampir 700,000 helai kain batik percuma dan masih boleh ditebus oleh penjawat awam.

Kepada anda yang berminat untuk membuat permohonan dan menebus percuma pakaian batik anda boleh ikuti cara permohonan di bawah.

Cara Permohonan Dan Tebus Percuma Baju Batik Dari Raifili

Tebus Baju Batik Percuma!!Jangan Lepaskan Peluang Keemasan Anda!

Marilah kita bersama-sama memupuk dan menggalakkan pemakaian batik di kalangan masyarakat Malaysia. Melalui usaha dan kempen telah dilancarkan dengan memberi bakti secara percuma akan dapat merealisasikan usaha kerajaan untuk memupuk masyarakat Malaysia mengenakan pakaian batik.

Bagaimanakah Cara Untuk Saya Membuat Permohonan Dan Penebusan Batik Percuma Dari Raifili?

Untuk maklumam kepada semua, permohonan dan penebusan batik boleh dilakukan segera dan perlu juga merujuk kepada syarat-syarat penebusan.

Syarat-Syarat Penebusan Percuma Batik Dari Raifili

Bagi mereka yang berminat membuat penebusan,anda perlu merujuk syarat-syarat dibawah:

  • Pemohon hendaklah seorang warganegara Malaysia
  • Merupakan kakitangan kerajaan Malaysia

Jika anda jika anda mencukupi dengan syarat yang telah ditetapkan anda boleh membuat permohonan segera dengan merujuk cara permohonan di bawah.

Cara untuk penjawat awam menebus batik percuma dari Raifili :

  1. Pemohon dari kalangan penjawat awam dikehendaki melayari pautan yang diberikan.
Tebus Percuma Baju Batik Dari Raifili
  1. Melalui pautan berkenaan, pihak penjawat awam dikehendaki untuk mengisi maklumat peribadi yang diperlukan seperti,

i) Nama penuh

ii) Alamat surat menyurat

iii) Alamat email yang sah

iv) No telefon

Setelah selesai mengisi semua maklumat yang berkenaan, pihak penjawat awam perlu membuat pembayaran sebanyak RM10 bagi tujuan pengeposan (Semua kain batik untuk penjawat awam hanya akan diserahkan melalui kaedah POS SAHAJA)

Makluman: Tempoh penghantaran akan mengambil masa selama 1-10 hari dari tarikh pengesahan data dibuat di dalam sistem.

Budayakan Pemakaian Batik Sebagai Rakyat Malaysia

Usaha kerajaan untuk menggalakkan rakyat mengenakan baju batik merupakan usaha kerajaan untuk memastikan tradisi baju batik terus dikenakan oleh rakyat Malaysia.

Sehubungan itu ,marilah rakyat Malaysia kita menggayakan pemakaian baju batik dalam kehidupan harian di dalam komuniti rakyat Malaysia sebagai tanda kita menghargai budaya dan warisan bangsa Malaysia. Kepada mereka yang belum menebus baju batik daripada Raifili anda boleh membuat penebusan segera dan pastikan juga isian maklumat anda adalah betul.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati