Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong Polis Bantuan Tanah Makmur Sdn Bhd Effective Januari 2023

building 804526 640
Polis Bantuan

Jawatan Kosong Polis Bantuan Januari 2023 Tanah Makmur Sdn Bhd. Info terbaru! Makluman terkini daripada Tanah Makmur Sdn Bhd telah membuka peluang mengisi kekosongan anggota polis bantuan dikalangan rakyat Malaysia. Permohonan ini ia boleh dimohon di laman rasmi jawatan kosong di laman portal rasmi My Future Jobs yang tersedia kepada semua.

Ia adalah merupakan, satu peluang keemasan buat mereka yang benar-benar berminat untuk menjadi anggota polis bantuan bakal berkhidmat kepada rakyat dan negara. Peluang membina kerjaya di Tanah Makmur Sdn Bhd ini adalah merupakan satu peluang keemasan yang mana wajib direbut oleh setiap rakyat Malaysia. Tanah Makmur Sdn Bhd adalah merupakan sebuah syarikat yang sememangnya terkenal dengan kehebatan serta sentiasa mempunyai pelbagai strategi dan sebuh syarikat yang sedang pesat membangun.

Jawatan Kosong Polis Bantuan Januari 2023 Tanah Makmur Sdn Bhd

Dan sebagai anggota polis bantuan sememangnya merupakan idaman kepada kebanyakan rakyat Malaysia kerana ia merupakan pekerjaan yang murni iaitu berkhidmat untuk sebuah syarikat. Selain itu, telah bertapak dalam industri Minyak Sawit sejak 1971. Kesemua 13 ladangnya di Pahang seluas 17,969.06 hektar telah dilupuskan kepada Perbadanan Kemajuan Pertanian Pahang (PKPP) baru-baru ini.

 • Maklumat Jawatan Kosong Polis Bantuan
 • Permohonan Dibuka dan Ditutup
 • Cara Untuk Mohon Jawatan Polis Bantuan
 • Syarat Kelayakan Untuk Para Calon

Perhatian, untuk makluman semua segala perkongsian maklumat dan info ia adalah merujuk kepada dari majikan sendiri. Sekiranya terdapat sebarang perubahan ataupun kesilapan ia adalah di luar kawalan dan akan segera di perbaiki.

Maklumat Jawatan Polis Bantuan Tanah Makmur Sdn Bhd 

Apakah Maklumat Jawatan Kosong Yang Ditawarkan?

Untuk pengetahuan, bagi rakyat Malaysia yang berminat ingin mohon jawatan yang ditawarkan di Tanah Makmur yang mana kini mempunyai tawaran mengisi beberapa kekosongan jenis jawatan. Untuk permohonan Jawatan kosong yang boleh dibuat permohonan dengan mengikuti kelayakan yang diminta. Kekosongan jawatan ini juga anda perlu hadiri sesi temuduga yang telah ditetapkan tarikhnya dan boleh dimohon dengan mengikuti syarat yang telah ditetapkan.

Maklumat Jawatan;

 • Majikan: Tanah Makmur Kotasas Sdn Bhd
 • Jawatan Yang Ditawarkan: Polis Bantuan
 • Status Jawatan: Kontrak
 • Kadar Gaji Yang Ditawarkan: RM1500-RM1999
 • Lokasi Jawatan: Pahang – Kuantan

Bilakah Tarikh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Permohonan jawatan kosong ini dibuka mengikut makluman rasmi dan permohonan dibuka bermula sekarang akan tetapi anda hanya perlu hadiri sesi temuduga seperti yang telah diiklankan dan permohonan akan ditutup pada 18 Februari 2023 mengikut iklan yang disebarkan dalam laman rasminya.

Untuk makluman para calon, permohonan kini boleh dibuat secara secara manual mengikuti iklan (rujuk iklan dibawah) dan bagi permohonan boleh dibuat dengan merujuk dengan kaedah yang ditetapkan.

Bagaimanakah Cara Untuk Membuat Permohonan?

Seperti mana yang telah diiklankan, permohonan anda boleh dibuat secara manual. Dan anda amatlah dikehendaki supaya memenuhi syarat-syarat kelayakan yang diminta agar proses temuduga anda dapat berjalan dengan lancar dan dipermudahkan segala urusan. Anda boleh ikuti syarat-syarat kelayakan dibawah dan ia adalah syarat kelayakan sebagaimana yang diminta oleh majikan.

Berikut juga ini adalah laman rujukan rasmi yang anda perlu lihat untuk buat permohonan

MyFuture Jobs Polis Bantuan Tanah Makmur Sdn Bhd Iklan Permohonan Polis Bantuan 

Apakah Syarat Kelayakan Untuk Permohonan Jawatan?

Segala syarat kelayakan yang diberikan ia adalah berdasarkan kepada majikan sendiri sebagaimana yang diiklankan. Anda boleh merujuk kepada link di atas yang telah kami berikan.

Syarat & Kelayakan

 • Berkelulusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengan kepujian sekurang-kurangnya empat (4) mata pelajaran termasuk Bahasa Malaysia.
 • Berumur tidak kurang dari 20 tahun dan tidak melebihi 40 tahun.
 • Tiada rekod jenayah dan tidak terlibat dengan penyalahgunaan dadah.

Syarat Fizikal:

 • Tinggi sekurang-kurangnya 1.63m (lelaki) dan 1.57m (wanita) tanpa sepatu.
 • Berat badan sekurang-kurangnya 53kg bagi lelaki dan wanita sekurang- kurangnya 48 kg.
 • Mempunyai ukuran indeks jisim badan (BMI) di antara julat 19-25.
 • Pengecaman warna dan pendengaran yang tidak cacat.

Syarat Perkhidmatan:

 • Pemohon yang berjaya di dalam temuduga pemilihan dikehendaki lulus pemeriksaan kesihatan dan tapisan jenayah.
 • Semua pemohon yang lulus perkara di atas dikehendaki menjalani latihan asas polis bantuan selama dua (2) bulan sebagai rekrut sebelum diterima berkhidmat.

Syarikat Tanah Makmur Kotasas Sdn Bhd

Tanah Makmur Sdn Bhd juga merupakan salah satu pemain pembangunan hartanah terbesar di Pantai Timur Malaysia melalui cabang hartanahnya, KotaSAS Sdn Bhd. Dalam usaha untuk membuka kunci nilai aset kami, KotaSAS Sdn Bhd telah menukar tanah perladangan TMB seluas 1,500 ekar, yang telah kini berkembang kepada lebih 2,100 ekar, menjadi pembangunan perbandaran terbesar di Kuantan, yang dikenali secara meluas hari ini sebagai Kota Sultan Ahmad Shah (KotaSAS).

Projek perbandaran itu bertujuan untuk menyediakan 8,000 unit kediaman atau rumah kepada kira-kira 40,000 orang. Hari ini, KotaSAS sedang menyiapkan pusat pentadbiran negeri baharu, dikenali sebagai Pusat Pentadbiran Sultan Ahmad Shah (PPSAS) dan Stesen ECRL Sentral KotaSAS dengan sasaran siap masing-masing menjelang 2022 dan 2026.​

Asas Makro & Mikroekonomi yang Teguh Didorong oleh Permintaan daripada China , Pelaburan Tanah Makmur Sdn Bhd ke dalam perniagaan durian dan nanas telah didorong oleh asas ekonomi makro & mikro yang kukuh bagi kedua-dua tanaman tersebut. Sebagai contoh, kerajaan Malaysia telah menggalakkan penternakan durian berskala besar, dengan mengira peningkatan eksport sebanyak 50% menjelang 2030. China membayar dolar tertinggi untuk pelbagai jenis durian ‘Musang King’ Malaysia kerana teksturnya yang berkrim dan rasa pahit-manis.

Harga varieti itu telah meningkat hampir empat kali ganda dalam tempoh lima tahun lepas, menyebabkan peningkatan 15% dalam import durian China tahun lepas kepada hampir 500,000 mt bernilai $510 juta, menurut pangkalan data perdagangan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu.

Pelaburan Semasa Tanah Makmur, Pada masa ini, Tanah Makmur Sdn Bhd melabur sekitar RM191 juta untuk membangunkan 1,500 hektar ladang Durian Musang King di Lembah Klau, Raub, Pahang dan lebih RM60 juta untuk 3,000 hektar ladang Nanas MD2 di Rompin, Pahang. Aspirasi kami adalah untuk mengembangkan ladang durian kami kepada 10,000 ekar dan nanas kepada 10,000 ekar.

Bagi Nanas, 51% anak syarikat Tanah Makmur iaitu Rompin Integrated Pineapple Industries Sdn Bhd (“Rompine”) telah membangunkan, mengendalikan dan menguruskan ladang nanas yang ditetapkan di Rompin Pahang di bawah projek Majlis Pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECERDC). Rompine juga memiliki pusat penanaman dalaman anak benih nanas yang menghasilkan sehingga 6 juta sebulan. Untuk penjualan & pemasaran nanas, Tanah Makmur Sdn Bhd telah mewujudkan saluran pengedaran untuk produk nanas kami di negara pengimport utama iaitu Jepun, Korea, Negara Timur Tengah, Negara Eropah, dan China. Tanah Makmur Sdn Bhd juga berbangga untuk mencapai kehadiran tempatan di pasar raya besar premium seperti AEON, Jaya Grocer, Village Grocer, Big Bazaar, MBO, Just Fruits dan AirAsia.

Akhir Kata 

Semoga dengan segala perkongsian maklumat Jawatan Kosong Polis Bantuan Januari 2023 Tanah Makmur Sdn Bhd ini dapat membantu dan memudahkan urusan para calon.

Sir Mohd Afizi
Sir Mohd Afizihttps://www.sistemguruonline.my/
Fulltime Writer at Sistem Guru Online. "There are two days in the year that we can't do anything, yesterday and tomorrow!"

Anda Mungkin Meminati