Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Effective Oktober 2022

Jabatan Pendaftaran Negara

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Pendaftaran Negara(JPN) | Pengambilan Jawatan Segera. Makluman terbaru diterima, pengambilan jawatan kosong di sebuah jabatan pendaftaran milik kerajaan Malaysia.Permohonan boleh dibuat segera dengan merujuk kepada iklan, syarat dan cara permohonan jawatan.

Ia merupakan Jabatan yang bertanggungjawab di dalam Malaysia dalam menguruskan hal ehwal perkaitan pendaftaran dan kerakyatan rakyat Malaysia serta bertindak selaku pusat rujukan bagi maklumat rakyat semalaysia

Bagi anda selaku rakyat Malaysia yang berminat untuk memulakan kerjaya dibawah jabatan milik kerajaan Malaysia, anda boleh membuat permohonan dengan ikuti maklumat lanjut jawatan dibawah.

Terkini : Jawatan Kosong Di Jabatan Pendaftaran Negara(JPN) | Pengambilan Jawatan Segera

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Oleh Jabatan?

Baru sahaja dibuka permohonan jawatan kosong oleh pihak jabatan pendaftaran negara, permohonan kini boleh dibuat segera dengan permohonan secara atas talian. Permohonan juga hendaklah dibuat berdasarkan kelayakan akademik bermula dari PMR, SPM ,Diploma dan Ijazah.

6fc54d09 2eeb 4e2b 96c4 8cc20274c492 5

Maklumat Jawatan

Jawatan : Personel Mystep

Sektor : Kerajaan

Taraf : Kontrak

Permohonan jawatan kosong adalah berdasarkan kepada makluman pihak JPN. Segala urusan dan maklumat adalah berdasarkan maklumat rasmi pihak majikan. Permohonan juga hendaklah mengikuti dengan penetapan oleh pihak majikan.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka Dan Ditutup?

Untuk makluman kepada para pemohon, jawatan kosong di jabatan kerajaan adalah dibuka bermula sekarang dan akan ditutup pada 31 Oktober 2022.

Pengambilan jawatan kosong ini hendaklah dimohon melalui secara atas talian sahaja serta mengikuti susur alur yang ditunjukkan oleh pihak jabatan.

Apakah Syarat Kelayakan Bagi Permohonan Jawatan Kosong?

Bagi pemohon yang ingin membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan segera dengan merujuk syarat kelayakan mohon jawatan dibawah:

  1. Merupakan warganegara Malaysia berumur 18-40 tahun dan sihat tubuh badan.
  2. Mestilah mempunyal Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengan mendapat Kepujian
  3. Bagi subjek Bahasa Melayu dan Sejarah(sekurang-kurangnya Gred C/Kepujian) .

Bagi anda yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong dibawah jabatan tersebut, anda boleh membuat permohonan dengan merujuk maklumat permohonan dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Bulan Oktober 2022:

Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) Tahun 2022

Pemohon yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh membuat permohonan jawatan kosong di jabatan segera sebelum tamat tempoh permohonan. Permohonan juga hendaklah dibuat secara atas talian sahaja. Sebarang permohonan hendaklah merujuk kepada makluman rasmi pihak jabatan pendaftaran negara.

Sebelum membuat permohonan jawatan kosong, anda dialu-alukan untuk merujuk maklumat permohonan jawatan dari iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan jawatan.Anda boleh merujuk dibawah:

Iklan, Syarat-syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Kosong Di Jabatan Pendaftaran Negara (JPN)

Makluman tambahan kepada pemohon, sebelum membuat permohonan sila pastikan:

a) Resume anda lengkap beserta gambar terkini berwarna bersaiz pasport; dan

b) Salinan sijil yang berkaitan sahaja

Permohonan hendalah dimohon secara atas talian, bagi mengetahui cara permohonan jawatan, anda boleh merujuk pautan diatas.Anda juga diminta untuk membuat permohonan segera bagi mengelakkan keterlambatan permohonan.

Semoga dipermudahkan urusan kepada calon-calon, diharapkan kejayaan mengiringi langkah para pemohon. Permohonan jawatan kosong di sektor kerajaan merupakan satu peluang keemasan yang harus direbut.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati