Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Pengambilan Jawatan Penolong Guru Tabika Perpaduan Besar-besaran Effective Sehingga 6 Oktober 2022

Guru Tabika
Guru Tabika

Terkini : Pengambilan Jawatan Penolong Guru Tabika Perpaduan Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 6 Oktober 2022. Makluman terbaru diterima, Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) baru sahaja membuka pengambilan jawatan sebagai penolong guru di tadika.

Dibawah JPNIN merupakan jabatan yang bertanggungjawab dalam mengurus dan menyediakan perkhidmatan kepada masyarakat dari segi pembangunan intelektual anak-anak dan menjaga kebajikan masyarakat Malaysia. JPNIN juga berfungsi sebagai penggerak ke arah negara Malaysia yang mempunyai masyarakat berbilang kaum menjadikan sebuah negara yang aman damai.

Kini, JPNIN telah membuka peluang keemasan kepada rakyat Malaysia menjadi sebahagian daripada pihak Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional(JPNIN) dalam usaha memartabatkan keamanan dan kesusilaan negara.

Bagi yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong, anda  boleh ikuti maklumat disediakan dibawah.

Terkini : Pengambilan Jawatan Penolong Guru Tabika Perpaduan Besar-Besaran Tahun 2022 l Permohonan Dibuka Sehingga 6 Oktober 2022

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Di Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) Tahun 2022?

Untuk makluman semua, JPNIN telah menawarkan jawatan dan membuat pengambilan secara besar- besaran kalini. Permohonan jawatan kosong boleh dibuat dengan kelayakan minima adalah SPM.

Maklumat Jawatan:

Jawatan kosong yang diperlukan di JPNIN merupakan hasil dari dapatan data pihak JPNIN sendiri, dan segala maklumat permohonan jawatan adalah tertakluk kepada ketetapan pihak JPNIN.

Bilakah Permohonan Jawatan Dibuka Dan Ditutup?

ef447ebe cc72 4fa0 ae8c a7725b1bef89

Untuk makluman semua, tempoh permohonan jawatan kosong dibuka adalah bermula sekarang dan bakal ditutup pada 6 Oktober 2022.

Permohonan boleh dilakukan segera dan hendaklah menepati piawaian pihak JPNIN.

Apakah Syarat Kelayakan Permohonan Jawatan Di JPNIN?

Syarat-syarat kelayakan bagi permohonan jawatan penolong guru tabika N11 adalah seperti berikut:

  1. Mestilah warganegara Malaysia
  2. Berumur 18 tahun keatas sebelum tarikh tutup permohonan.

Bagi mengetahui syarat dan makluman yang lebih jelas, anda boleh ikuti cara permohonan dan maklumat yang tertera dibawah.

Permohonan Jawatan Penolong Guru Tabika N11 Di Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) Tahun 2022

Kepad calon yang berminat untuk membuat permohonan jawatan kosong yang dibuka dibawah JPNIN hendaklah membuat permohonan segera dan mestilah membuat permohonan sebelum 6 Oktober 2022.

Bagi membuat permohonan jawatan kosong, calon-calon diminta untuk meneliti dahulu syarat-syarat permohonan, cara permohonan dan iklan jawatan kosong yang diwar-warkan oleh pihak JPNIN.

Untuk mengetahui iklan jawatan, syarat dan cara permohonan jawatan kosong penolong guru tabika N11 di Jabatan Perpaduan Negara Dan Integrasi Nasional (JPNIN) anda boleh merujuk dibawah:

Iklan Jawatan Kosong, Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di JPNIN

segala permohonan dan syarat-syarat serta cara adalah berdasarkan penetapan oleh pihak JPNIN. Calon boleh membuat permohonan dengan berdasarkan iklan tersebut.

Cara Permohonan Jawatan Kosong Di JPNIN

1.Permohonan hendaklah dibuat dengan menggunakan Borang Permohonan yang boleh diperolehi di Jabatan Perpaduan Negara dan Integrasi Nasional (JPNIN) Negeri Selangor atau layari laman sesawang

https://www.jpnin.gov.my

2. Permohonan daripada Pegawai Kerajaan yang sedang berkhidmat hendaklah dikemukakan melalui Ketua Jabatan masing-masing mengikut Peraturan 17 Bab ‘A’ Peraturan-Peraturan Pegawai Awam (Pelantikan, Kenaikan Pangkat dan Penamatan Perkhidmatan) 2012.

3.Borang Permohonan lengkap hendaklah disertakan gambar terkini (berukuran passport), salinan Mykad, salinan Sijil Kelahiran, salinan Sijil Berhenti Sekolah, salinan Sijil PMR/PT3, Sijil Digital Vaksin Covid-19 serta dokumen-dokumen sokongan yang mana berkaitan. Borang permohonan perlu dihantar ke alamat seperti berikut:

PENGARAH
JABATAN PERPADUAN NEGARA DAN INTEGRASI NASIONAL
NEGERI SELANGOR
TINGKAT 9, WISMA PKPS
PERSIARAN PERBANDARAN, SEKSYEN 14
40517 SHAH ALAM, SELANGOR

 TARIKH TUTUP PERMOHONAN : 6 OKTOBER 2022

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati