Dapatkan segera info rasmi yang lengkap di sistemguruonline.my ⏬️

Jawatan Kosong di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) Effective September 2022

jawatan kosong kwsp

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja(KWSP) 2022 l Jawatan Kosong Ambilan September. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja telah membuka peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia. Permohonan kini boleh dilakukan dengan kadar segera.

Jawatan kosong yang dibuka di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja bagi tahun 2022 merupakan satu peluang keemasan rakyat Malaysia untuk bekerja dibawah syarikat GLC kerajaan Malaysia. Kumpulan Wang Simpanan Pekerja ialah sebuah  agensi kerajan yang memainkan peranan penting dalam menjaga kebajikan para pekerja dibawah Malaysia. Melalui caruman pekerja, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja akan memainkan peranan dalam memastikan kebajikan para pekerja yang mencarum mempunyai simpanan yang banyak diusia tua.

Khusus kepada mereka yang berminat untuk membuat permohonan, anda boleh ikuti maklumat lanjut iklan, syarat kelayakan dan cara permohonan dibawah.

Jawatan Kosong Di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja 2022 l Jawatan Kosong Ambilan September

Apakah Jawatan Kosong Yang Ditawarkan Di KWSP Bagi Tahun 2022?

Untuk makluman semua, jawatan kosong yang ditawarkan di Kumpulan Wang Simpanan Pekerja merupakan jawatan yang perlu diisi segera.Jawatan kosong boleh dibuat melalui kelayakan minima SPM,Diploma da Ijazah.

Maklumat Jawatan:

  • Jawatan:
  • Sektor : Kerajaan
  • Taraf Jawatan : Tetap/Kontrak

Permohonan jawatan kosong boleh dibuat segera mengikut syarat kelayakan. Segala keperluan jawatan adalah tertakluk kepada keperluan pihak KWSP.

Bilakah Tempoh Permohonan Dibuka?

Permohonan bagi jawatan kosong  di KWSP dibuka sehingga tutup permohonan. Permohonan bagi jawatan kosong masih dibuka di laman carian kerja, JOBSTREET.

Anda boleh membuat permohonan segera sebelum ditutup oleh pihak KWSP. Permohonan yang dibenarkan hanyalah secara atas talian.

Syarat Kelayakan Bagi Permohonan Jawatan Di KWSP Tahun 2022

Bagi syarat kelayakan untuk membuat permohonan jawatan kosong di KWSP, anda boleh ikuti dibawah:

  1. Merupakan warganegara Malaysia
  2. Pemohon hendaklah berumur 18 tahun keatas

Bagi para pemohon yang berminat untuk membuat permohonan jawata, anda boleh ikuti cara-cara permohonan dibawah.

Permohonan Jawatan Kosong Di KWSP Tahun 2022

Pemohon jawatan kosong boleh membuat permohonan segera sebelum tamat tempoh permohonan. Jawatan kosong di KWSP merupakan peluang kepada rakyat Malaysia untuk menjadi sebahagian daripada penjawat awam.

Sehubungan itu, permohonan boleh dibuat segera secara atas talian dilama rasmi JOBSTREET. Permohonan hendaklah mengikuti makluman dari pihak KWSP sendiri. Anda boleh merujuk kepada iklan jawatan yang ditawarkan oleh pihak KWSP:

Iklan, Syarat-Syarat Dan Cara Permohonan Jawatan Di KWSP

Makluman umum kepada calon, sebelum membuat permohonan. Sila pastikan:

  • Resume adalah lengkap berserta gambar terkini bersaiz passport
  • Salinan dokumen dan sijil juga perlu dilampirkan bersama

Cara Membuat Permohonan Jawatan Kosong Di KWSP Melalui JOBSTREET

Untuk mereka yang pertama kali membuat permohonan melalui JOBSTREET, anda perlulah membuat pendaftaran terlebih dahulu sebelum melakukan permohonan. Anda akan diminta untuk mengisi butiran diri seperti apa yang diminta oleh sistem JOBSTREET.COM Pemohon akan disarankan untuk mengemaskini maklumat-maklumat terkini yang diperlukan dalam proses permohonan oleh sistem. Bagi calon yang terpilih, akan dipanggil hadir ke temuduga.

  • Kepada calon yang benar-benar berminat, calon hendaklah menghantar maklumat permohonan secara lengkap dengan merangkumi isian resume rasmi anda disertakan pengalaman bekerja yang lepas (optional).
  • Selain itu, Syarat dan terma bagi permohonan jawatan ini perlu dirujuk di laman web pengambilan jawatan jobstreet (rujuk halaman penuh pengiklanan jawatan seperti dilampirkan diatas).
  • Calon juga hendaklah menghantar resume yang lengkap pada iklan jawatan kosong yang ingin dimohon.

Permohonan jawatan kosong di JOBSTREET mestilah sesuai dengan kehendak dan isian maklumat yang diperlukan. Semoga dipermudahkan urusan permohonan jawatan kosong dan diminta bersiap diri apabila anda dipanggil temuduga nanti.

Cikgu Ahmad
Cikgu Ahmad
"It always seems impossible until it's done."

Anda Mungkin Meminati